Varför ska du ha en triathloncoach?

Varför ska man ha en triathloncoach?

– En triathloncoach är det bästa stödet på väg till ditt mål! Med hjälp av en coachingtjänst och ett träningsprogram så eliminerar du gissningar, trevande och onödigt tvivel ifrån dina förberedelser. Du tränar precis det som du behöver göra vid varje given tidpunkt under träningsåret. Du följer en röd tråd där olika färdigheter och fysiska kvaliteter varvas i en periodisering på väg mot ditt mål. Du undviker onödig stress och den typiska fällan av att känna att du behöver ”träna allting hela tiden”. Med en triathloncoach och ett träningsprogram så kan du vara trygg i att följa schemat och vara nöjd med varje avslutad vecka!

Varför ska man välja Colting Borssén Triathloncoaching?

– Vi har 40 års samlad erfarenhet av triathlon och swimrun över alla distanser. Vi har framgångsrikt jobbat med att coacha över 1000 triathleter och simmotionärer igenom våra simcamps och vi har under flera år förfinat vår coachingfilosofi och pedagogik och kan sedan 2016 erbjuda den mest sofistikerade och prisvärda triathlon coachingtjänsten på den svenska marknaden.

Vi har olika träningsprogram som passar just din ambition och tidsram för träning varje vecka. Som kund i Colting Borssén Coaching får du också ta del av mängder av exklusivt videomaterial som pedagogiskt förklarar och går igenom allt från teknikövningar i simbassängen till hur man cyklar, springer, styrketränar och till hur man genomför de olika träningspassen beskrivna i schemat. Inför varje ny träningsperiod spelar vi också in en triathlon coachingpodd där vi går igenom perioden och hur man ska genomföra sin träning.

Du blir som kund också del av en växande community med egna tävlingskläder där du på plats i exempelvis 70.3 Jönköping (halvironman) eller Ironman Kalmar har möjligheten att få personlig hjälp av oss, vara med på gemensamma simträningar på tävlingsbanan och få stöd och pepp inför ditt lopp. Du får möjlighet att åka på exklusiva träningsläger med oss och träna med andra som följer samma schema och kommer genom våra samarbeten med olika partners att kunna köpa utrustning till rabatterade priser.

Hur funkar vår triathloncoaching?

– Vi erbjuder triathlon coaching för halv-Ironman (70.3) och Ironman.

Varje träningsperiod är fyra veckor lång och några dagar innan varje ny period så får du ett mail om att de fyra veckorna finns att ladda ned från vår medlemssajt. Samtidigt finns det en aktuell podd att lyssna på som förklarar hur perioden är upplagd och varför samt ger övergripande tips och råd. Varje vecka har ett antal träningspass beskrivna och förklarade. Det kan exempelvis vara två simpass, två cykelpass, tre löppass och ett styrkepass under sagda vecka. Du bestämmer själv över din egen vecka och med hänsyn till ditt övergripande livspussel så väljer du under vilken dag du vill simma, cykla, springa etc.

Simträningen är konkreta och tydliga och beskrivna i serier och distans. Om du har simbakgrund och snabbare än programmen dikterar så har vi en anpassning till dig. Likaså om du är sämre på att simma och inte kan relatera till simpasset. Löp- och cykelpass är i regel beskrivna i tid vilket gör de anpassningsbara för alla. Vi styr intensitet via Borgskalan och din upplevda ansträngning. Intensitet som ”hård”, ”lugn”, ”något ansträngande” kan alla med lite övning relatera till vilket också gör träningsprogrammet anpassningsbart till alla. Vi lägger mycket tid och pedagogik i både film och podd för att på bästa sätt förklara de olika intensitetsnivåerna för dig så att du kommer att träna på rätt nivå och som programmet dikterar.

Triathloncoach för Ironman och Ironman 70.3. Ekosystem av premiuminnehåll.

Om det är något som är oklart kring själva träningsschemat så kan man maila oss. Däremot ingår inte personlig träningsanalys, personlig feedback eller feedback på hur just du ska lägga upp din vecka. Inte heller ingår det som vi kallar för ”coachingterapi” där coachen blir samtalsterapeut eller motivationscoach. Har man sådana behov så rekommenderar vi en privat triathlontränare.

Alla träningsprogram följer en röd tråd igenom olika faser av grundträning, specialträning, tävlingsträning och toppning. Skillnaden mellan att hoppa på vårt program i oktober och januari är att man får en längre och mer sammanhängande period av de olika perioderna grundträning innan faserna av specialträning och tävlingsträning inträder.

Man binder dig och betalar för 12 veckor i stöten, alltså tre träningsperioder á fyra veckor. Man betalar naturligtvis endast fram till sin angivna måltävling.

Vi har en generell programstart den 2 oktober samt ytterligare en i början av januari men man kan egentligen välja att hoppa på när man vill. De flesta deltagarna har sina måltävlingar i juli och augusti men även här kan man ha ett mål när som helst under året. 

Hur vet jag vilket träningsprogram / träningsschema jag ska välja?

– De olika programmen finns tydligt beskrivna här. Det är framförallt din ambition som avgör vilket program du ska välja; din ambition och hur mycket tid du är villig att lägga på träningen fram till ditt mål. Vi är medvetna om att nästan alla har jobb, studier, familj, relationer och andra engagemang att ta hänsyn till. Livspusslet! En del har höga mål och är villiga att investera mycket tid i sin träning och låta det bli den främsta prioriteten under en period i livet. Vi har schemat för detta! Med det schemat ger man sig alla chanser att maximera sin långsiktiga potential som triathlet.

För dem som söker ett schema som harmoniserar mer med andra engagemang och annat ansvar så har vi naturligtvis schemat även för det. Vi är fast förankrade i övertygelsen att swimrun, triathlon och Ironman ska vara en positiv upplevelse som inte adderar negativ stress och känslan av otillräcklighet av att inte hinna med. Nyckelorden för oss är kontinuitet, hälsa, helhet och mervärde. En satsning på att köra en Ironman ska förbättra både hälsa och livskvalitet och ge mervärden till hela familjen. Därför kan det vara bättre att sätta ribban en aning lägre när det gäller hur mycket tid man är beredd att lägga på sin trithlonträning. Man ska komma ihåg att det i regel är en stor skillnad mellan vad man vill eller önskar och vad man bör och borde.

Vi har också ett schema för dem som inte har några högre mål än att bara fullfölja sitt lopp. Det är schemat som passar många nybörjare eller dem som inte vill lägga mer tid än nödvändigt på sin träning. Träningen i det schemat kommer inte på länga vägar maximera potential men man kommer få jobbet gjort och fullfölja med den äran.

Hur vet jag om det här är något för mig?

– Det här är en tjänst för dig som uppskattar tydlighet och en röd tråd i processen. Det här är för dig som vill slippa osäkerheten över hur du ska lägga upp ditt egna program eller stressen ifrån känslan över att du borde tränat lite mer. Det här är också en tjänst för dig som vill lära dig någonting om triathlon- eller swimrunträning.

Det här är också en tjänst för dig som tidigare haft problem med att styra din träning på egen hand eller som avbrutit eller misslyckats med tidigare försök mot ett stort mål. Kanske har du tidigare blivit skadad, sjuk, utbränd eller helt enkelt tappat lusten på vägen. 

Vem kan köra en Ironman?

– Det kan i princip alla! Du också. Så länge man förbereder sig och ger sig själv tid och utrymme för träning och förberedelser. Man ser deltagare med alla slags bakgrund och i alla åldrar deltaga och fullfölja Ironman-event idag. Från 18 till över 80 år unga. Där finns deltagare som innan Ironmanträningen aldrig tidigare motionerat eller idrottat. Där finns deltagare som varit kraftigt överviktiga, rökare, missbrukare eller som lidit av allvarliga sjukdomar. Det enda någon någonsin behöver för att klara av en Ironman är tid och repetition.

Kan jag ändra målsättning eller träningsschema längs vägen?

– Ja, såklart. Du kan ändra din måltävling och det schema som du vill följa. Har du valt en tidig måltävling och vill köra ytterligare en måltävling längre fram så kan man förlänga sin coaching

Om jag skulle vilja avsluta min triathloncoaching, hur gör jag då?

– Du måste aktivt säga upp din coaching innan nästa 12-veckorsperiod påbörjas. Säger man inte aktivt upp den så förutsätter vi att du fortsätter som planerat mot din angivna måltävling. Läs mer om det här under våra betalningsvillkor.

3 reaktioner till “Varför ska du ha en triathloncoach?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.