COLTING BORSSÉN TRIATHLONKLUBBS KLUBBMÄSTERSKAP 2022

Grattis Emilia Lindström & Anders Hinn årets klubbmästare!

Alla CB-klubbmedlemmar kan tävla om att bli årets klubbmästare! 

Mästerskapet bygger på att du samlar poäng under sommarens tävlingar och på olika distanser. Enligt ett poängsysstem räknas sedan er slutpoäng fram och ofta blir det en spännande kamp fram till sista racet i september!

Vår förhoppning med klubbens mästerskap är att uppnå en gemenskap bland er klubbmedlemmar som annars finns utspridda runt om i landet. Genom tävlingssommarens race kommer vi att få möjligheten att umgås, heja och tävla mot varandra. 

 
HUR GÅR DET TILL
 

Under fliken KM – Deltävlingar presenteras de lopp och tävlingens distanser, som är poängberättigade i klubbmästerskapet 2022. 

Under fliken Ranking kan du följa poängställningen löpande under sommarens tävlingar, ofta är det inte förrän i slutet av sommaren som klubbmästerskapet på riktigt avgörs. 

När du anmäler dig till en av klubbmästerskapets deltävlingar och när du i samband med anmälan anger klubbtillhörighet: Colting Borssén Triathlonklubb, så är du automatisk med och kan ta klubbmästerskapspoäng i den deltävlingen. Du behöver alltså inte anmäla dig till Klubbmästerskapet i en separat anmälan utan när du registrerar klubben i din anmälan till en deltävling, är du med.

 
REGLER – VILLKOR FÖR DELTAGADE
 

För att kvalificera dig till klubbmästerskapet måste du ha genomfört en KM-deltävling på vardera distans utav Sprint, Olympisk och Medeldistans under säsongen. Du kan också välja att köra en fulldistanstävling för att ta hem bonuspoäng samt kvitta mot önskad annan distans, men det är inget kvalificeringskrav. Du kan självklart samla fler poäng genom att köra flera tävlingar på samma distans men grundregeln är att du under säsongen skall ha kört minst en sprint, en olympisk och en medeldistans av deltävlingarna.  

Satsar du på att ta hem en placering (etta, tvåa, trea) i Klubbmästerskapet har du valt att tävla för Colting Borssén Triathlonklubb under hela säsongen. Det förväntas således att du gör så i alla triathlon-tävlingar du ställer upp i, oavsett om det utgör en deltävling i klubbmästerskapet eller ej. Att under säsongen tävla för olika klubbar medför att chanserna till att koras till klubbmästare eller ta placering upphör.

Om en deltagare en bit in i säsongen väljer att byta klubb kommer inte poängställningen retroaktivt ändras för övriga deltagare, utan givna poäng vid genomförda deltävlingar kvarstår.  

Har du istället gått med i Colting Borssén Triathlonklubb en bit in i säsongen hindrar det dig inte från att delta i klubbmästerskapet. De tävlingar du tidigare kört kan dock inte tillgodoräknas och ge poäng utan du börjar på noll poäng vid inträde i klubben. 

Att vara anmäld i klubbens namn är en förutsättning för att kunna få  poäng i Klubbmästerskapet! Det är den tävlandes ansvar att vid registrering försäkra sig om att klubbens namn finns med i startlistan. Om det av någon anledning som den tävlande ej kan påverka, saknas klubbtillhörighet i resultatlistan är det den tävlandes ansvar att senast inom 24h efter tävlingen meddela klubben detta via mail, poängen kan i andra fall aldrig tillgodoräknas retroaktivt. Att glömma skriva med klubbtillhörighet räknas med andra ord inte som giltigt skäl. 

På klubbmästerskapets deltävlingar uppskattas det om man tävlar i klubbens kläder, men det är inget måste. 

Om slutresultatet efter sista deltävlingen tenderar att bli lika mellan två eller flera deltagare, så ställs dess individuella prestationer mot varandra. De tävlandes medelpoäng per utförd tävling får då skilja de tävlande åt och avgör deras placering i Klubbmästerskapet. Är även medelpoängen lika avgör högsta enskild poängsiffra/siffror. Vid exakt lika resultat under en specifik tävling delar de två tävlande på poängen. Om ettan och tvåan går i mål på samma tid delar de 10p + 8p mellan sig och får således 9 poäng vardera.

Om motion- resp. tävlingsklass mot all förmodan skiljer sig åt i distans, räknas ett snitt ut som adderas för den tävlande som kört den kortare distansen, vid val av deltävlingar eftersträvas dock alltid att distanserna mellan klasserna är desamma men förändringar beslutade av arrangören skulle kunna ske inför ett race och i de fallen gäller ovan snitt-addering. 

Tänk på att en del av tävlingarna är i tävlingsklass och därmed kräver licens, och det är upp till varje enskild triathlets ansvar att lösa. 

♥ Prisutdelning klubbmästerskapet: Vinst tilldelas placering 1, 2, 3 i dam respektive herr.

 
POÄNGSYSTEM
 

Det delas ut placeringspoäng till de 5 bästa tiderna i varje deltävling (som ingår i klubbmästerskapet) för respektive dam/herr av klubbens deltagare, oavsett vart du placerar dig i din agegroup och om du är anmäld i tävlings- eller motionsklass. 

Placering räknas alltså utifrån din tid i mål jämfört med andra klubbdeltagares tid på samma distans. Har du den snabbaste tiden i mål bland klubbens medlemmar, tar du placering 1 oavsett om du kom på plats 15 i loppet. Det kan med andra ord vara en klubbmedlem som kör motionsklass som tar fler poäng än en person i tävlingsklass om tiden är snabbare. 

Att delta i en tävling (som ingår i klubbmästerskapet) ger automatiskt 1 poäng om loppet slutförs. Man måste alltså komma i mål för att få poäng. Alla tävlande värderas lika högt och följer samma poängsystem oavsett distans, bortsett från fulldistans som alltid ger +2 bonuspoäng utöver placeringspoängen. 

 
POÄNGTABELL KM-deltävlingar
 

1:a 10p, 2:a 8p, 3:a 6p, 4:a 4 p, 5:a 2p.

Slutförd tävling oavsett placering ger alltid 1p. 

Om det är tre eller färre CB-are som är anmälda/finns med i resultatlistan (inkl. DNF/DNS) på en deltävling och dess distans i dam respektive herrklass, kommer poängen halveras. Maxpoängen i dessa lopp blir således 5 poäng för en första plats, 4 poäng för en andra plats och 3 poäng för en tredje plats.  

 
POÄNGTABELL <3 klubbdeltagare
 

1:a 5p, 2:a 4p, 3:a 3p.


 
HAR DU FRÅGOR OM VÅRT KLUBBMÄSTERSKAP?
 

Kontakta oss! triathlonklubb@coltingborssen.com

Magnus Axelsson
Klubbmästare 2019, Sprintdistans 2021
Anders Hinn
Klubbmästare 2022, 2018, 2:a plats 2019, 3:e plats Sprint- & Medeldistans 2021
Richard Lindström
3:e plats 2019
Emilia Lindström
Klubbmästare 2022, 2019, Klubbmästare Sprint- & Medeldistans 2021
Linda Steiner
2:a plats 2019
Carina Hinn
3:e plats 2022, 2019, 3:e plats Sprintdistans 2021
Albin Blomqvist
Klubbmästare Medeldistans 2021
Carl-Adam Torbjörnsson
3:e plats 2022, 2:a plats Medeldistans 2021
Hanna Landegren
2:a plats Sprintdistans 2021
Jörgen Philipsson
2:a plats Sprintdistans 2021
Frida Winbo
Klubbmästare 2018
Jenni Steiner
3:e plats Medeldistans 2021
Sabine Hofmann
2:a plats Medeldistans 2021
Johan Dahlqvist
2:a plats 2022
Previous slide
Next slide