VÄLKOMMEN TILL DIN
BÄSTA SÄSONG NÅGONSIN!

Vi kan ta DIG som nybörjare till en Ironman-finish på bara 11 månaders träning!

Vi har mer än 40 års samlad erfarenhet av triathlon och konditionsträning. Sedan sju år tillbaka år har vi framgångsrikt  coachat över 1000 adepter mot Ironman eller Ironman 70.3. I våra sex träningsgrupper finns något för alla oavsett nivå, oavsett tidigare erfarenhet. Vårt mål är att ta dig i mål med de bästa möjliga förberedelserna.

Vi vet att det är en utmaning att hålla motivationen uppe under månader av träning men vi är övertygade om att vår coaching, vår community och vår gemenskap ger dig som adept bästa möjliga förutsättningar att lyckas med din målsättning.

VÅRA ERBJUDANDEN

Vi vill göra det enkelt för dig att vara adept hos oss och därför erbjuder vi två enkla varianter av upplägg:

1. Prenumerera för 679 kr / månad. Betala månadsvis – pengarna dras från ditt kort. Du stannar i minst tre månader och därefter kan du hoppa av när du vill. Läs mer i produkten.

2. Köp helår direkt (5999kr) – du vet vad du vill och vad du ska så passa på att göra den bästa möjliga dealen direkt! 

COLTING BORSSÉN COACHING 2023-2024

Start 25 september 2023 | Insläpp på sajt: 15 september
DETTA INGÅR
 • Träningsprogram var fjärde vecka med olika grupper för alla nivåer.
 • Gemensamt inspirationsmöte online med coacherna månadsvis
 • Triathlonhelg 20-22 oktober 2023 i Borås | Läs mer här
 • Triathlonhelg 31 maj - 2 juni 2024 i Borås | Läs mer här
 • Över 100 instruktionsfilmer om träning, teknik, prylar, inspiration
 • Vlog / Podd inför varje ny träningsmånad
 • Egen Strava- och Zwiftgrupp med adepter.
 • Spara tusenlappar med förmåner och rabatter från utvalda partners.
 • Ett sammanhang och vetskap om att du gör rätt i träningen!
 • Intern FB-grupp för adepter för att sporra varandra, ställa frågor...
 • Möjlighet att köpa snygga tränings- och tävlingskläder till bra pris.
 • Samlingar och närvaro på events och tävlingar.

ANMÄL DIG HÄR

Din anmälan består av två steg:

1. Anmälan här via formuläret
2. Köp av ditt valda erbjudande.

När du anmält dig här nedan får du ett bekräftelsemail med alla detaljer och sånt du behöver för att sätta igång.
Välkommen med din anmälan!

Personuppgifterspolicy

SÅ TYCKER VÅRA ADEPTER

Alexander Lindholm
Alexander Lindholm
Superb onlinecoaching!
Read More
Med er struktur och vägledning gör jag framsteg hela tiden. Med ert träningsupplägg kan jag hålla hög kontinuitet utan att dra på mig massa skador och successivt göra mig redo för mitt mål! Rekommenderas starkt! 🤙🏼
Carina Hinn
Carina Hinn
Utveckling i alla tre grenar
Read More
Att kunna gå från bröstsimmare till en okej crawlare på mindre ett år hade varit helt omöjligt utan Colting Borsséns coaching. Tack var träningsprogrammet har jag kunnat utvecklas i alla tre grenar och hittat en bra balans i träningsupplägget. Nu tar jag mig an mitt 2:a IM Kalmar 2020 och jag är supertaggad!!!! 🏊‍♀️🚴‍♀️🏃‍♀️
Henrik Scander
Henrik Scander
Det bästa jag gjort!
Read More
Supermotiverande coaching, med filmer poddar och träningsprogram, samt kanske det viktigaste av allt... en grym community av fantastiska nya träningsvänner. Jag kommer lätt att bli guldmedlem nästa år!!!
Emilia Lindström
Emilia Lindström
Skadorna har försvunnit
Read More
Coachingen ger ett bra träningsupplägg där det anpassas efter period och mål. Upplägget tillåter att man kan vara flexibel och anpassa efter hur ens vardag ser ut. Efter jag börjat med coachingprogrammet har jag inte haft problem med skador som jag haft innan och jag har utvecklats väldigt bra. Nöjd adept helt klart!
Previous
Next

OM TRÄNINGEN

MER OM TRÄNINGEN (klicka på bilderna)

OM COLTING BORSSÉN

Jonas Colting och Jojje Borssén har två helt olika idrottskarriärer bakom sig och kanske just därför är deras coaching och camps så uppskattade. Varje år håller de tillsammans flertal läger inom simning, triathlon och löpning som tar nyfrälsta till nästa nivå. Deras passion ligger i att, genom inspiration och kunskap, hjälpa till att frigöra den fysiska potential som alla människor besitter.

OM JONAS COLTING

Jonas är sexfaldig EM- och VM-medaljör i triathlon och trefaldig vinnare av Ö till Ö. Sommaren 2014 simmade han 640 km mellan Stockholm och Göteborg, ett välgörenhetsprojekt för WaterAid. Han är, tillsammans med Jojje, författare till boken ”Triathlon för dig”.

Instagram: @jonascolting

OM JOJJE BORSSÉN

Jojje är 10-faldig Ironman finisher och erfaren konditionsidrottare med tävlingar som Ö till Ö, Cape Epic och Andalucia Bike Race i bagaget. Vid sidan av sin passion för uthållighetsidrott så arbetar han som investerare och entreprenör med bland annat Acadyme.com
Instagram: @jojjeborssen

 • HUR VET JAG VILKET SCHEMA JAG SKA VÄLJA?

  De olika programmen finns tydligt beskrivna nedan. Vi jobbar med sex olika träningsprogram för Ironman och Halvironman under säsongen 22/23 (det går utmärkt att byta program mitt i träningsperioden)

  • Ironman A – Fullsatsningen
  • Ironman B – Medelsatsningen 
  • Ironman C – Minimalisten

  • Halvironman A – Fullsatsningen
  • Halvironman B – Medelsatsningen 
  • Halvironman C – Minimalisten

Det är framförallt din ambition som avgör vilket program du ska välja; din ambition och hur mycket tid du är villig att lägga på träningen fram till ditt mål. Det är alltså inte främst hur snabb eller duktig du är just nu som avgör vilket program du ska välja utan hur mycket av din tid som du kan låta träningen ta per vecka under det kommande träningsåret.

  • Vi är medvetna om att nästan alla har jobb, studier, familj, relationer och andra engagemang att ta hänsyn till. Livspusslet! En del har höga mål och är villiga att investera mycket tid i sin träning och låta det bli den främsta prioriteten under en period i livet. Vi har schemat för detta! Med det schemat ger man sig alla chanser att maximera sin långsiktiga potential som triathlet.

   För dem som söker ett schema som harmoniserar mer med andra engagemang och annat ansvar så har vi naturligtvis schemat även för det. Vi är fast förankrade i övertygelsen att swimrun, triathlon och Ironman ska vara en positiv upplevelse som inte adderar negativ stress och känslan av otillräcklighet av att inte hinna med. Nyckelorden för oss är kontinuitet, hälsa, helhet och mervärde.

   En satsning på att köra en Ironman ska förbättra både hälsa och livskvalitet och ge mervärden till hela familjen. Därför kan det vara bättre att sätta ribban en aning lägre när det gäller hur mycket tid man är beredd att lägga på sin triathlonträning. Man ska komma ihåg att det i regel är en stor skillnad mellan vad man vill eller önskar och vad man bör och borde. 

   Vi har också ett schema för dem som inte har några högre mål än att bara fullfölja sitt lopp. Det är schemat som passar många nybörjare eller dem som inte vill lägga mer tid än nödvändigt på sin träning. Träningen i det schemat kommer inte på långa vägar maximera potential men man kommer få jobbet gjort och fullfölja med den äran.

   Vår rekommendation är att man väljer ett lättare program än det som man egentligen tror att man hade klarat av att följa. Samtidigt är Helsatsningen optimal för dem som verkligen vill committa till sin satsning – och då ska man satsa på det programmet. Men för många är det rimligare och mer långsiktigt hållbart att välja ett program som man med största säkerhet tror att man klarar av. Det ör betydligt bättre att få lite tid över varje vecka efter träningen är gjord än att behöva forcera in passen på obekväma tider.

   Oavsett vilket schema man har valt så kan man alltid byta program under träningsåret!

   Varje schema har en tydlig periodisering av träningstid och intensitet.

   FRÅN STARTEN AV DIN TRÄNING FRAM TILL DITT ANGIVNA MÅL ÄR PROGRAMMET UPPDELAT I:

   • Grundträning 1
   • Grundträning 2
   • Specialträning
   • Tävlingsträning
   • Toppning

   IRONMAN-GRUPP A
   FULLSATSNINGEN 

   Det här är gruppen för dig som vill lägga väldigt mycket fokus på din träning och låta träningen vara din främsta prioritet på fritiden. Det här är gruppen för dig som vill försöka maximera din potential som triathlet och som är nyfiken på hur långt man kan komma med en helhjärtad satsning. Du som väljer den här gruppen bör ha en hyfsad träningsbakgrund för att kunna tillgodogöra dig träningsmängden. Kanske (men inte nödvändigtvis) har du redan kört flera triathlon och Ironman och har tydligt definierade mål. Kanske (men inte nödvändigtvis) siktar på du på en pallplats i din åldersgrupp och/eller att kvala till Hawaii.

   Du som väljer den här gruppen kan ha kapacitet att köra på 9, 10, 11, 12 timmar eller mer. Det är inte hur snabb eller konkurrenskraftig du är som avgör huruvida du ska välja den här gruppen utan snarare hur mycket tid och ambition du är villig att investera. Oavsett din nuvarande förmåga så kommer det här programmet att i största möjliga mån att maximera din potential.

   Vi kallar det här programmet för Fullsatsningen.

   Träningsmängden kommer i regel att ligga mellan 10-20 timmar under större delen av grundträning-höst och vinter, mellan 15-22 timmar under grundträning-vår och som mest runt 28 timmar under den största veckan under tävlingsträningen.


   IRONMAN-GRUPP B
   MEDELSATSNINGEN 

   Det här är gruppen för dig som vill ha en tydlig träningsplan med en röd tråd i en tillvaro med flera andra viktiga ansvarsområden. Det här är gruppen för dig som vill göra ett så bra resultat som möjligt men som samtidigt lever i en verklighet med många andra fokusområden som arbete, karriär och/eller familj. Träningen och ditt Ironman-mål är ett projekt bland många andra. Du vill komma väldigt bra förberedd till din Ironman men du är inte riktigt redo att låta det ta över ditt liv. Det här är träningsschemat som visserligen kommer att kräva en hel del av dig men som är mindre tidskrävande än det i grupp A. Du är också beredd att investera i några större träningshelger och träningsveckor under den tävlingsförberedande perioden.

   Kanske har du en bra träningsbakgrund och till och med kört en eller flera triathlon eller Ironman. Då kan strukturen och den långsiktiga planen i vårt schema hjälpa dig att kapitalisera och förvalta dina tidigare träningstimmar till nya personbästa. Att träna ett färre antal timmar fast med ny kontinuitet kan lyfta dig till en helt ny nivå!

   Vi kallar det här programmet för Medelsatsning.

   Träningsmängden kommer i regel att ligga mellan 7-15 timmar under större delen av grundträning-höst och vinter, mellan 10-18 timmar under grundträning-vår och som mest runt 23 timmar under den största veckan under tävlingsträningen.


   IRONMAN-GRUPP C
   MINIMALISTEN

   Det här är gruppen för dig vill klara av en Ironman med minsta möjliga träningsinsats. Och med vetskap om att en del faktiskt kan plåga sig runt en Ironman utan att förbereda sig nämnvärt så avser vi att med det här programmet ändå förbereda dig så att loppet blir en positiv upplevelse och att du under förberedelsetiden gjort det nödvändiga så att både event och träning blir en investering i hälsa och självförverkligande.

   Det här är programmet för dig som inte har några som helst ambitioner kring sluttid, placering eller Hawaii-kval utan som bara vill klara av loppet i god stil. Det är programmet för dig som vill lära dig mer om triathlon, hur man tränar och som vill lära sig på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Det här är det bästa programmet för dig som är nybörjare eller har en relativt begränsad träningsbakgrund.

   Det här kan också vara programmet för den som har en gedigen tränings- eller triathlonbakgrund och som vill förbereda sig för en Ironman utan att lägga mer tid på träning än vad som nödvändigtvis krävs, och som har en bra träningsbas att kapitalisera ifrån.

   Det här programmet dikterar betydligt färre timmar än det i de övriga grupperna men det kräver ändå kontinuitet och följer en röd tråd liksom de övriga. Programmet kommer inte att maximera din potential men du kommer att få med alla viktiga delar av träningsprocessen liksom de nyckelpass vi tror på. Dock i mindre omfattning än i de andra programmen.

   Vi kallar det här programmet för Minimalisten.

   Träningsmängden kommer i regel att ligga mellan 4-7 timmar under större delen av grundträning-höst och vinter, mellan 6-10 timmar under grundträning-vår och som mest runt 15 timmar under den största veckan under tävlingsträningen. 


   HALV-IM 70.3-GRUPP A
   FULLSATSNINGEN

   Det här är gruppen för dig som vill lägga väldigt mycket fokus på din träning och låta träningen vara din främsta prioritet på fritiden. Det här är gruppen för dig som vill försöka maximera din potential som triathlet och som är nyfiken på hur långt man kan komma med en helhjärtad satsning. Du som väljer den här gruppen bör ha en hyfsad träningsbakgrund för att kunna tillgodogöra dig träningsmängden. Kanske (men inte nödvändigtvis) har du redan kört flera triathlon och långdistanslopp och har tydligt definierade mål. Kanske (men inte nödvändigtvis) siktar på du på en pallplats i din åldersgrupp och/eller att kvala till Ironmans 70.3-mästerskap.

   Du som väljer den här gruppen kan ha kapacitet att köra på 4, 5, 6 timmar eller mer. Det är inte hur snabb eller konkurrenskraftig du är som avgör huruvida du ska välja den här gruppen utan snarare hur mycket tid och ambition du är villig att investera. Oavsett din nuvarande förmåga så kommer det här programmet att i största möjliga mån att maximera din potential.

   Vi kallar det här programmet för Fullsatsningen.

   Träningsmängden kommer i regel att ligga mellan 8-16 timmar under större delen av grundträning-höst och vinter, mellan 13-20 timmar under grundträning-vår och som mest runt 24 timmar under den största veckan under tävlingsträningen.


   HALV-IM 70.3-GRUPP B
   MEDELSATSNINGEN

   Det här är gruppen för dig som vill ha en tydlig träningsplan med en röd tråd i en tillvaro med flera andra viktiga ansvarsområden. Det här är gruppen för dig som vill göra ett så bra resultat som möjligt men som samtidigt lever i en verklighet med många andra fokusområden som karriär och/eller familj. Träningen och ditt 70.3-mål är ett projekt bland många andra. Du vill komma väldigt bra förberedd till din halv-IM men du är inte riktigt redo att låta det ta över ditt liv. Det här är träningsschemat som visserligen kommer att kräva en hel del av dig men som är mindre tidskrävande än för en kompromisslös helsatsning. Du är också beredd att investera i några större träningshelger och träningsveckor under den tävlingsförberedande perioden.

   Kanske har du en bra träningsbakgrund och till och med kört en eller flera triathlon eller långdistanser. Då kan strukturen och den långsiktiga planen i vårt schema hjälpa dig att kapitalisera och förvalta dina tidigare träningstimmar till nya personbästa. Att träna ett färre antal timmar fast med ny kontinuitet kan lyfta dig till en helt ny nivå!

   För den som vill gå all in och maximera sitt resultat och är beredd att lägga all den tid som kräva för detta så rekommenderar vi Ironman-Grupp A. En helhjärtad satsning ser mycket snarlik ut mellan de två distanserna avseende mängd och intensitet.

   Vi kallar det här programmet för Medelsatsningen.

   Träningsmängden kommer i regel att ligga mellan 6-13 timmar under större delen av grundträning-höst och vinter, mellan 8-16 timmar under grundträning-vår och som mest runt 20 timmar under den största veckan under tävlingsträningen.


   HALV-IM 70.3-GRUPP C
   MINIMALISTEN

   Det här är gruppen för dig vill klara av en halv-IM med minsta möjliga träningsinsats. Och med vetskap om att en del faktiskt kan plåga sig runt ett långlopp utan att förbereda sig nämnvärt så avser vi att med det här programmet ändå förbereda dig så att loppet blir en positiv upplevelse och att du under förberedelsetiden gjort det nödvändiga så att både event och träning blir en investering i hälsa och självförverkligande.

   Det här är programmet för dig som inte har några som helst ambitioner kring sluttid, placering eller mästerskapskval utan som bara vill klara av loppet i god stil. Det är programmet för dig som vill lära dig mer om triathlon, hur man tränar och som vill lära sig på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Det här är det bästa programmet för dig som är nybörjare eller har en relativt begränsad träningsbakgrund.

   Det här kan också vara programmet för den som har en gedigen tränings- eller triathlonbakgrund och som vill förbereda sig för en halv-IM utan att lägga mer tid på träning än vad som nödvändigtvis krävs, och som har en bra träningsbas att kapitalisera ifrån.

   Det här programmet dikterar betydligt färre timmar än det i de övriga grupperna men det kräver ändå kontinuitet och följer en röd tråd liksom de övriga. Programmet kommer inte att maximera din potential men du kommer att få med alla viktiga delar av träningsprocessen liksom de nyckelpass vi tror på. Dock i mindre omfattning än i de andra programmen.

   Vi kallar det här programmet för Minimalisten.

   Träningsmängden kommer i regel att ligga mellan 3-7 timmar under större delen av grundträning-höst och vinter, mellan 4-8 timmar under grundträning-vår och som mest runt 12 timmar under den största veckan under tävlingsträningen.

 • På coltingborssen.com kan du som adept logga in och ta del av mer än fem timmar instruktionsfilmer med övningar, tips och råd samt massor av nyttiga frågor och svar.

 • Inför varje ny period (var fjärde vecka) publicerar vi en podd för att förklara och förtydliga programmet.

 • Som adept får du också gå med i vår slutna Facebook-grupp. Ett perfekt verktyg att peppa varandra och hålla motivationen uppe!
 • Ni erhåller flertalet av rabatter och erbjudanden via coltingborssen.com hos våra utvalda partners. Rabatter hos partners. 

 • Som adept har du också vissa rabatter på Colting Borsséns egna produkter (kläder m.m.) här i vår webbutik.
 • Vi träffas och peppar varandra dagen innan tävlingen inför Jönköping 70.3 och Ironman Kalmar. Dessa träffar är valfria och kostnadsfria och endast öppna för adepter. Vi erbjuder också morgonsimningar innan Jönköping 70.3 och Ironman Kalmar.

INSPIRATIONSBILDER FRÅN VÅR TRIATHLONGEMENSKAP