Välkomna till Colting Borssén Coaching!

Nu börjar träningen!

En del har redan nu tydliga triathlonmål för nästa sommar. En del andra har mer ospecificerade mål men vill definitivt delta på en hel eller en halv-Ironman. En del andra är bara nyfikna på triathlon och vill få hjälp att komma igång med riktig träning innan man eventuellt anmäler sig till något.
Vi har också många återvändande adepter som har varit med oss i upp till fem säsonger, wow! Oavsett målsättning, erfarenhet eller bakgrund är ni alla välkomna till vår coachingtjänst och till vår community. Vi kommer göra vårt absolut bästa för att motsvara era förväntningar.

Här kommer de första fyra veckornas träningsprogram. Det är fyra veckor av introduktionsträning och kom-igång under den här första perioden. Vi har fortfarande en hel del befintliga adepter som kommer avsluta årets triathlonsäsong under september och nya adepter som ansluter under september. Den första delen av det vi kallar Grundträning 1 påbörjas nästa period med start den 4 oktober.

Vi vill att ni ska mjukstarta under de här fyra veckorna. Kom ihåg att det är många veckor fram till nästa sommar och att den stora förbättringen kommer ifrån summan av alla veckor tillsammans och inte ifrån enstaka veckor eller enstaka träningspass. Så anamma det tålamodet och den långsiktigheten redan från start nu. Den viktigaste uppgiften under den inledande perioden är alltså att hitta rätt intensitet under framförallt löppassen och att inte dra iväg med för hög intensitet. Stäm av mot Borgskalan och kör inte hårdare än vad som anges.

Under hela hösten har vi ett tydligt fokus på löpning och styrka. Vi kallar det ”träning för att kunna träna” och mottot för hela den här filosofin är att skynda långsamt.

Simträningen är av färdighetskaraktär och cykelträningen är kort men intensiv. Det kommer mycket mera simning och cykling längre fram under träningsåret då vi följer en tydlig periodisering.

Har man inte tränat efter ett tydligt program tidigare, eller haft en coach, så kommer det här att vara en ny upplevelse och kräver några veckor att komma in i. Ha lite tålamod med den processen.

Lyssna på vår podd som tillhör den här perioden, läs de texter som finns på hemsidan och som förklarar termer och filosofi samt titta på filmerna för perioden! Det materialet kommer att underlätta för er att enklare och bättre komma in i programmen på bästa sätt.

Kom ihåg att ansluta er till vår slutna FB-grupp samt följa Colting Borssén på Instagram! Det är i de kanalerna som vi bygger vår härliga community och det är där vi coacher sprider pepp, inspiration och regelbundna utmaningar.

Nu kör vi!

Hälsningar Jonas Colting & Jojje Borssén
coach@coltingborssen.com

Om denna sida

Här hittar du Träningsprogrammen, Filmer, Podcast att lyssna på och utvalda artiklar att läsa. I den ordningen. Så länge du är aktiv adept eller guldmedlem kommer du alltid kunna gå tillbaka och hitta denna period i menyn > För Adepter > Periodsidor > Period 1 . Nästa fyraveckorsperiod kommer en ny sådan här “Periodsida” som vi kallar dem.

Tre saker att komma ihåg gällande det tekniska:

1. Glöm inte logga ut när du är klar så du kan logga in även på annan enhet om du vill.
2. Det går bra att använda sidan på mobil också.
3. För framtida login – gå alltid via menyn > För adepter > Logga in

VARSÅGOD - HÄR ÄR DITT FÖRSTA TRÄNINGSPROGRAM

Du kommer endast åt din grupp som du valt. Klicka och ladda ner. 

GRUPP A, IRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP A, IM

GRUPP A, HALVIRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP A, HALV-IM

GRUPP B, IRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP B, IM

GRUPP B, HALVIRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP B, HALV-IM

GRUPP C, IRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP C, IM

GRUPP C, HALVIRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP C, HALV-IM

ZWIFT

Våra Zwift-entusiaster med Carl-Adam i spetsen skapar när de hinner veckans cykelpass på Zwift (.zwo-fil).

Tryck på bilden så tar den er till en dropbox-mapp där ni kan ladda ner programmen.

FILMER ATT TITTA PÅ DENNA MÅNAD

I filmrummet har vi varje månad valt ut de filmerna vi tycker känns extra viktiga för perioden. 

PODCAST ATT LYSSNA PÅ DENNA MÅNAD

 

Här kan ni lyssna på ljudfilen från vårt inspelade videosamtal. Ibland vill man bara lyssna och då passar detta formatet bra. 

Artiklar att läsa DENNA MÅNAD