Arcona väljer Colting Borssén i hälsosatsning

Allt fler företag satsar på personalens hälsa. Men få tar steget så långt som byggföretaget Arcona. De genomför ett triathlon med alla 154 medarbetare under ledning av VM-medaljören Jonas Colting och coachen Jojje Borssén. Satsningen är den första i sitt slag och genomförs tillsammans med Jonas Colting & Jojje Borssén, två idrottsmän med prestigefyllda tävlingar och medaljer i ryggen.

Första företagssatsningen

Det är första gången som Colting Borssén coachar ett helt företag, hela vägen fram till ett triathlon. Arcona kommer att arrangera ett eget triathlonevent – Arcona Triathlon Challenge, en tävling med fokus på hälsa, prestigelöshet och glädje.

– Med triathlon gör man en fantastisk resa på det personliga planet men vi vet också att triathlon är väldigt inkluderande och skapar en stark gemenskap som också främjar företag och organisationer, säger Jojje Borssén, medgrundare till Colting Borssén Coaching.

Resan är målet

Arcona erbjuder under åtta månader hjälp till kontinuerlig träning för alla 154 medarbetare, där de coachas från första simtag till sista tramptag och löparsteg. Med synsättet att resan är målet ska alla kollegor som vill medverka ha möjlighet att rusta sig för utmaningen och delta på sina egna villkor och förutsättningar.

– Det är både imponerande och unikt att satsa så mycket på sin personals välbefinnande som Arcona gör. Jag har faktiskt inte sett något liknande under mina 30 år inom triathlon i Sverige, säger Jonas Colting från Colting Borssén.

Samarbete med GIH

Genom ett samarbete med ett forskningsprojekt på GIH erbjuds även personalen på Arcona att följa sin konditionsutveckling under året. Man kommer bland annat att mäta förändring av hjärtfrekvens och syreupptagningsförmåga.

Om Arcona

Arcona är specialiserat på att driva samverkansentreprenader från tidiga skeden inom stora projekt, kontor, hotell, vård och forskning, utbildningsbyggnader, idrottshallar, handel och energieffektivisering.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.