Till minne av Camilla Johansson

För en dryg vecka sedan somnade Camilla Johansson in. Hennes hårda och tappra kamp mot cancern är nu över.

Camilla var mamma, dotter, partner, kompis och medmänniska. Hon var också triathlet och en av oss i Colting Borssén. Alla som stod henne nära sörjer henne nu djupt.

Mer än något annat var Camilla dock en överlevare! En överlevare och en livsinspiratör. En livsinspiratör som vägrade låta sin vilja kuvas och sin kärlek till livet dämpas av sin sjukdom.

Till säsongen 2018 coachade vi Camilla som en av våra fyra Supermotionärer med målet att deltaga i Ironman Kalmar. Hon gjorde sitt bästa med förberedelserna. Ibland gick det inte när orken tröt. Men ibland gick det bra och då deltog Camilla både i träningen och communityn med liv och lust. Bland annat under vårt triathlonläger på Playitas. Vi hade inga som helst förväntningar på att Camilla ens skulle komma till start i Kalmar. Men det gjorde hon. Och med ett leende på läpparna, under hela dagen, simmade, cyklade och sprang hon! Vi var många vars ögon tårades av glädje över att se denna järnkvinna ta sig an uppgiften och på ett strålande sätt fullfölja detta tuffa lopp. Att få ta emot Camilla i målområdet och tillsammans kramas, jubla och gråta är ett minne som vi alltid kommer bära med oss.

Jojje och Jonas kramar om Camilla efter målgången i Ironman Kalmar 2018.

Camilla ville visa sig själv och andra att man inte ÄR bara sin cancer. Man ÄR inte sitt handikapp, sina tillkortakommanden eller sina brister. Man ÄR så mycket mer. Camilla vägrade låta sig identifieras av sin sjukdom. Hon skulle leva så länge hon levde! Vi hoppas att Camilla förstod vilken oerhörd inspiration hon var och vilket hopp hon ingjöt hos dem hon mötte.

Förra hösten pratade Jonas och Camilla om några föreläsningar hon skulle hålla och vad hon skulle kalla dem. Hon sade; ”man vill ju bara säga till folk att LEV FÖR FAN, så länge livet finns! Och det blev ju grejen! LEV FÖR FAN! När vi träffades i somras så fick vi båda några kaffekoppar av henne med det motivet.

Varje dag dricker vi nu kaffe ur de kopparna. Och varje dag minns vi nu Camilla och det hon utstrålade.

Tack för allt kära Camilla. För allt det du var och för allt du lärde oss! Du lever kvar i våra hjärtan.

Jonas & Jojje


Intervju med Camilla efter hennes målgång i Ironman Kalmar 2018

En tanke på “Till minne av Camilla Johansson

  1. Älskade Camilla-så underbar medmänniska med så mycket positivitet o glädje hon spred överallt omkring sig-Jag är så glad att våra vägar möttes-så vi lärde känna varandra-Tack Älskade Camilla för allt du gav.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.