Årets klubbmästare 2019 – Colting Borssén Triathlonklubb

Stort grattis Magnus Axelsson & Emilia Lindström

Årets Klubbmästare 2019 Magnus Axelsson & Emilia Lindström

Årets klubbmästerskap var en kamp ända fram till sista helgens deltävlingar i Karlstad och Karlsborg där topp-trion i både herr- och damklassen tvingades till att köra flera distanser under helgen.

Klubbens mästerskap är uppbyggt på det sätt att alla i klubben ska ha en chans att ta hem titeln årets klubbmästare, där snabba tider, envetenhet och tävlingsvilja meriteras!

Under säsongen har det varit inte mindre än 34 deltävlingar där alla i klubben genom sitt deltagande haft chans att ta poäng. Detta har gjort att den snabbaste och starkaste i klubben, har kunnat utmanas av den ihärdiga triathleten som kört många lopp under sommaren.


Som vinnare i slutändan stod ingen mindre än vår supertriathlet Magnus Axelsson på herrsidan, som efter en ”seg” start i klubbmästerskapets deltävlingar uppenbarligen beslutat sig för att ta hem segern. Det såg länge ut som om fjolårets klubbmästare Anders Hinn skulle vinna även i år, men efter Ironman Kalmar växlade Magnus upp och krossade sitt motstånd genom att målmedvetet köra inte bara en, men två, tre eller fyra tävlingar samma helg. En mer rättvärdig vinnare och klubbmästare får man leta efter! Stort grattis Magnus!

Bland damerna var det Emilia Lindström som efter en hård kamp mot Linda Steiner vann den åtråvärda titeln årets klubbmästare 2019! Emilia är en stark tjej som utvecklats till att bli en riktigt snabb och grym triathlet och sista helgen körde hon inte mindre än sprint, följt av olympisk i Karlstad och dagen därpå sprint i klubbmästerskapets sista deltävling i Karlsborg. Under helgen tog hon även pallplaceringar och har haft en säsong med övertygande personbästa tider. Grattis Emilia!

Anders Hinn som slutade endast några poäng efter vinnaren har även han gjort en fantastisk säsong trots att han benämnt denna säsong som ett ”mellanår” och prioriterat husbygge istället för långpass. Ska bli spännande att se Anders kommande säsong då det blir en ny satsning mot Ironman Kalmar för honom.

Tvåan Linda Steiner fick en jobbig avslutning på säsongen då hon först fick stå över Ironman Kalmar pga sjukdom och sedan av samma skäl inte orkade avsluta säsongen lika starkt som hon påbörjat den. Oron växte sig även stor inför den sista tävlingen där Linda var tvingad till att köra en medeldistans för att kvalificera sig till klubbmästerskapet (varje atlet behöver enlig tävlingsreglerna ha kört en sprint, en olympisk och en medeldistans bland klubbmästerskapets deltävlingar). Linda hade som ovan nämnt medeldistansen kvar och när åska och blixtrar satte stopp för triathlonloppet är vi glada att de gjorde om racet till ett duathlon och att Linda kunde köra det och därmed säkra sin andraplats! Linda är därför en mycket värdig tvåa i klubbmästerskapet och nästa år tror jag alla damer får passa sig, då vi här har en tjej som kommer att gå för revansch!!

En till som planerar en (för första gången) fulldistans nästa år är klubbmästerskapets tredjeplats tagare Richard Lindström! En positiv kille som sprider härlig energi på och vid sidan om banan.

Tredje plats tagaren bland damerna blev Carina Hinn som trots att det inför sista helgen stod klart att Emilia och Linda skulle bli för svåra att ta in poäng på i mästerskapet, inte gav upp utan istället gav allt och slog personbästa på sprintdistansen i Karlstad. Snyggt avslut och visad styrka av denna tjej!!

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi tycker att det är jätte kul och härligt att se all den gemenskap som finns mellan alla oss CB:are ute på tävlingarna. Hur vi genom våra snygga tävlingskläder lätt får en samhörighet och hur vi hela sommaren har hejat, stöttat och pushat varandra! Alla kan vi glädjas åt varandras framgångar och att under sista loppet i Karlsborg se Emilia och Carina hand-i-hand gå i mål och avsluta säsongen tillsammans ger en extra härlig känsla om att vi bygger något viktigt genom klubben och dess klubbmästerskap. Inför 2020 har vi planer på att ”steppa upp” klubbmästerskapet ytterligare och satsar på att göra titeln än mer åtråvärd…Det vill ni inte missa!!

Stort tack till alla SPONSORER som på ena eller andra sättet bidragit till att belöna våra vinnare i klubbmästerskapet! Tack Colting Borssén Coaching, Borås Triathlon, Superfruits, Swimshop, Scandic, Colting Wetsuits, Trimtex, Swedol Grolls, Tigerbalsam, Toveks Bil Borås, Multitriathlon Store, Vän Sweden, Sportextreme!

Foto: Stort tack till Karlstad Triathlon!

”Klubbmästerskapet har verkligen satt guldkant på tränandet och tävlandet…kan knappt bärga mig tills jag får öppna min vinst!” – Linda Steiner

 ”Härligt jobbat alla CB:are! Vilket gött gäng vi är!” – Emilia Lindström

”Tack för fantastiska priser!” – Magnus Axelsson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.