Klubbmästerskap

2018 års klubbmästare

ANDERS HINN & FRIDA WINBO!

Colting Borssén Triathlonklubb

Du har möjligheten att bli klubbens mästare genom att att samla poäng under ett flertal tävlingar under säsongen. Så här går det till.

Colting Borssén Triathlonklubb - Klubbmästerskap!
Colting Borssén Triathlonklubb – Klubbmästerskap!

Det delas ut placeringspoäng till de 5 första i varje tävling (som ingår i klubbmästerskapet) för respektive kvinna/man av klubbens deltagare, oavsett vart du placerar dig i din agegroup och om du är anmäld i tävling- eller motionsklass. Placering räknas alltså utifrån din tid in i mål jämfört med andra klubbdeltagares tid på samma distans. Har du den snabbaste tiden in i mål bland klubbens medlemmar, tar du placering 1 oavsett om du kom på plats 15 i loppet. Det kan med andra ord vara en klubbmedlem som kör motionsklass som tar fler poäng en en person i tävlingsklass om tiden är snabbare. (Om motion resp. tävlingsklass skiljer sig åt i distans, räknas ett snitt ut som adderas till sluttiden för den tävlande som kört den kortare distansen). 

För att delta i klubbmästerskapet måste du ha genomfört ett lopp på vardera distans under säsongen: sprint, olympisk och medeldistans!

Att delta i en tävling (som ingår i klubbmästerskapet) ger automatiskt 1 poäng om loppet slutförs. Man måste alltså komma i mål för att få poäng. Alla tävlingar värderas lika högt och följer samma poängsystem oavsett distans. För att kunna koras som klubbmästare skall du ha genomfört minst en sprint, en olympisk och en medeldistans av de deltävlingar som finns att finna nedan. Du kan självklart samla fler poäng genom att köra flera av tävlingarna.

På våra klubbmästerskap uppskattas det om man tävlar i klubbens kläder men det är inget måste. Att vara anmäld i klubbens namn är dock en förutsättning för att det ska räknas med i KM. Men om det av någon anledning saknas klubbtillhörighet i resultatlistan är det den tävlandes ansvar att senast inom en vecka efter tävling meddela klubben detta via mail, poängen kan i andra fall aldrig tillgodoräknas retroaktivt.

Om slutresultatet efter sista deltävlingen tenderar att bli lika mellan två eller flera deltagare, så ställs dess individuella prestationer mot varandra. De tävlandes medelpoäng per utförd tävling får då skilja de tävlande åt och avgör deras placeringar i klubbmästerskapet. 

Tänk på att en del av tävlingarna är i tävlingsklass och där med kräver licens. Licens löses på svenska triathlonsförbundets hemsida och är upp till varje enskild triathlets ansvar att lösa. 

Poängtabell:

1:a 10p, 2:a 8p, 3:a 6p, 4:a 4p, 5:a 2p

Slutför tävling oavsett placering 1p.

Vinst: Vinst tilldelas placering 1, 2 och 3 i dam respektive herrklass.

Tävlingar:

Medeldistans (sim 1900 m, cykel 90 km, löpning 21 km)

Olympiskdistans (sim 1500 m, cykel 40 km, löpning 10 km)

Sprintdistans (sim 750 m, cykel 20 km, löpning 5 km)

Har du frågor om vårt klubbmästerskap?

Kontakta oss! triathlonklubb@coltingborssen.com
Tel: 0708-254282 (Ordförande Frida Winbo)