Hvorfor skal du ha en triatloncoach?

-En triatloncoach er den beste støtten på vei til målet ditt! Med hjelp fra en coachingtjeneste og et treningsprogram så slipper du unødvendig usikkerhet og tvil fra forberedelsene dine. Du trener akkurat slik du trenger å trene ved et hvilket som helst tidspunkt i løpet av treningsåret. Du følger en rød tråd på vei mot ditt mål hvor trening på ulike ferdigheter og fysiske kvaliteter periodiseres. Du unngår unødvendig stress og den typiske fellen hvor du føler du må “trene på alt hele tiden”. Med en triatloncoach og et treningsprogram så kan du være trygg på planen du følger, og være fornøyd med hver uke som gjennomføres.

Hvorfor skal man velge Colting Borssén Coaching?

-Vi har til sammen 40 år med erfaring innen triatlon og swimrun på alle distanser. Vi har hatt stor suksess med å coache over 1000 triatleter og svømmemosjonister gjennom våre svømmecamper, og vi har over flere år finpusset vår coachingfilosofi og pedagogikk. Siden 2016 har vi tilbudt den mest sofistikerte og prisgunstige coachingtjenesten for triatlon på det svenske markedet.

Vi har ulike treningsprogram som er tilpasset dine ambisjoner og tiden du har til rådighet hver uke. Som kunde i Colting Borssén Coaching får du også tilgang til mengder av eksklusivt filmmateriale som pedagogisk forklarer og går igjennom alt fra teknikkøvelser i svømmebassenget, til hvordan man sykler, løper, trener styrke, og hvordan man gjennomfører du ulike treningsøktene som er beskrevet i programmet. For hver treningsperiode spiller vi også inn en coachingpodcast hvor vi tar for oss perioden og hvordan man skal gjennomføre øktene.

Som kunde blir du også del av et voksende community med egne konkurranseklær som gjør at du i for eksempel 70.3 Jönköping (halvironman) eller Ironman Kalmar har muligheten til å få personlig hjelp av oss, være med på felles svømmetreninger i konkurransebanen, og få støtte og heiing under ditt løp. Du får muligheten til å dra på eksklusive treningsleirer med oss og trene med andre som følger samme treningsprogram, og gjennom våre samarbeid med forskjellige partnere får du muligheten til å kjøpe utstyr til rabatterte priser.

Hvordan fungerer vår triatloncoaching?

-Vi tilbyr coaching for halv-Ironman (70.3) og Ironman.

Hver treningsperiode er fire uker lang og noen dager før en periode er over får du e-post om at neste periode kan lastes ned fra medlemssidene våre. Samtidig ligger det ute en podcast om den neste perioden som forklarer hvordan treningsperioden er lagt opp og hvorfor, og som gir generelle tips og råd. Hver uke har et antall treningsøkter som er beskrevet og forklart. Det kan for eksempel være to svømmeøkter, to sykkeløkter, tre løpeøkter og én styrkeøkt. Du legger selv opp treningsuka og tilpasser den til din hverdag, og bestemmer selv når du svømmer, sykler, løper osv.

Svømmeøktene er konkrete, og er tydelig beskrevet i serier og distanse. Dersom du har bakgrunn fra svømming og er raskere enn programmet tilsier, så tilpasser vi øktene til ditt nivå. Tilsvarende gjelder om du ikke svømmer like raskt som øktene tilsier, og trenger annen tilpasning. Løpe- og sykkeløktene er som oftest beskrevet med tid som gjør at de er tilpasset alle. Vi styrer intensiteten ved bruk av Borgs skala og egen oppfatning av anstrengelse. Intensitet som “hard”, “rolig”, “noe anstrengende” er forståelig for alle, uavhengig treningserfaring og -bakgrunn. Dette gjør at treningsprogrammet kan brukes av og tilpasses alle. Vi bruker mye tid og pedagogikk i både filmene og podcastene for å best mulig forklare de ulike intensitetsnivåene for deg slik at du trener på riktig nivå etter hva programmet legger opp til.

Om det er noe som er uklart rundt selve treningsprogrammet så kan man sende e-post. Derimot inngår ikke personlig treningsanalyse, personlig tilbakemelding eller råd til hvordan akkurat du skal legge opp din treningsuke. Det inkluderer heller ikke det vi kaller “coachingterapi” der coachen blir samtaleterapeut eller motivasjonscoach. Om man har slike behov så anbefaler vi en privat triatlontrener.

Alle treningsprogram følger en rød tråd gjennom forskjellige perioder av grunntrening, spesialtrening, konkurransetrening og formtopping. Forskjellen mellom å starte med vårt program i oktober og januar er at man får en lenger og mer sammenhengende periode av de ulike fasene med grunntrening før periodene med spesialtrening og konkurransetrening begynner.

Du binder deg til treningsprogrammet, og betaler for 12 uker om gangen, altså tre treningsperioder på fire uker. Du betaler selvsagt helt frem til konkurransen du har satt deg som mål.

Vi har en generell programstart den 2. oktober samt en i begynnelsen av januar, men man kan starte med programmet når man selv vil. De fleste deltakere har sine konkurranser i juli og august, men man kan sette seg et mål når som helst i løpet av året.

Hvordan vet jeg hvilket treningsprogram jeg skal velge?

-De ulike programmene er tydelig beskrevet her. Det er fremfor alt ambisjonene dine som avgjør hvilket program du skal velge – din ambisjon og hvor mye tid du er villig til å bruke på trening frem til ditt mål. Vi er klar over at nesten alle har jobb, studier, familie, venner og andre engasjement å ta hensyn til. Balanse i hverdagen! En del har høye målsetninger og er villige til å investere mye tid i treningen sin og lar det bli den fremste prioriteringen i en periode av livet. Vi har programmet for dette! Med det programmet øker mulighetene for å maksimere sitt langsiktige potensiale som triatlet. For dem som ønsker et treningsprogram som tilrettelegger bedre for andre gjøremål og ansvar i hverdagen så har vi naturligvis også et program for det. Vi mener bestemt at swimrun, triatlon og Ironman skal være en positiv opplevelse som ikke skal tilføre noe negativt stress eller en følelse av å ikke strekke til eller lykkes. Nøkkelordene for oss er kontinuitet, helse, helhet og merverdi. En satsning på å gjennomføre en Ironman skal forbedre helse og livskvalitet, og gi merverdi til hele familien. Derfor kan det være lurt å senke forventningene til hvor mye tid man er forberedt på å bruke på sin triatlontrening. Husk at det som regel er stor forskjell mellom hva man vil eller ønsker, og hva man bør og kan.

Vi har også et treningsprogram for dem som ikke har noe annet mål enn å fullføre sitt løp. Det er programmet som passer mange nybegynnere eller dem som ikke vil bruke mer tid enn nødvendig på trening. Øktene i dette programmet vil ikke på langt nær maksimere noe potensiale, men man får jobben gjort og man kan stolt fullføre.

Hvordan vet jeg om dette er noe for meg?

-Dette er et tilbud for deg som setter pris på tydelighet og en rød tråd i prosessen. Det er for deg som vil slippe usikkerheten ved å legge opp et eget treningsprogram, eller kjenner på følelsen av at du burde trent litt mer. Det er også et tilbud for deg som vil lære mer om trening til triatlon eller swimrun.

Det er også et tilbud til deg som tidligere har hatt problemer med å styre trening på egen hånd, eller som har avbrutt eller mislykkes ved tidligere forsøk på å nå store mål. Kanskje har du blitt skadet, syk, utbrent, eller mistet lyst og motivasjon på veien.

Hvem kan delta i en Ironman?

-Det kan i teorien alle! Du også. Så lenge man forbereder seg, og gir seg selv tid og rom for trening og forberedelser. I dag kan man se deltakere med alle slags bakgrunner og aldre som deltar i og gjennomfører Ironman-konkurranser. Fra 18 til over 80 år unge. Det er deltakere som før forberedelsene til en Ironman aldri har trent eller drevet med sport. Det er deltakere som har vært kraftig overvektige, røykere, misbrukere eller som har lidd av alvorlige sykdommer. Det eneste noen noensinne har trengt for å gjennomføre en Ironman er tid og repetisjon.

Kan jeg endre målsetning eller treningsprogram underveis?

-Ja, så klart. Du kan endre hvilken konkurranse du trener til, og hvilket program du vil følge. Har du valgt en konkurranse tidlig i sesongen og vil konkurrere i enda en til senere så kan du også forlenge coachingen.

Hva gjør jeg om jeg vil avslutte triatloncoachingen?

-Du må aktivt si opp din coaching før neste 12-ukersperiode starter. Sier du ikke opp innen den begynner så antar vi at du fortsetter som planlagt mot din angitte konkurranse. Les mer om dette under våre betalingsvilkår.