COLTING BORSSÉN TRIATHLONKLUBBS KLUBBMÄSTERSKAP

Colting Borssén Triathlonklubb - Klubbmästerskap!

Uppdatering 2020:

Vi har under lång tid sett över möjligheterna till att genomföra klubbmästerskapet 2020 med samma syfte som tidigare, nämligen att uppnå gemenskap bland er klubbmedlemmar och skapa tävlingsglädje. I och med rådande Covid-19 situation som vi befinner oss i, ställs allt fler av sommarens och därmed klubbmästerskapets deltävlingar in. Då även sen-sommarens tävlingar fortfarande är osäkra har vi bestämt oss för att utnämna det mest säkra racet av de alla till årets klubbmästerskap! Det lopp som ligger sist i tävlingskalendern, nämligen Borås Triathlon. Alla CB-klubbmedlemmar ställs mot varandra på startlinjen och först i mål på bäst tid på medeldistansen koras till klubbmästare 2020. Vi är tacksamma för att ni har förståelse för att klubbmästerskapet inte blir så som vi planerat och att förutsättningen till att samla poäng under en hel säsong har ändrats. Vi är även medvetna om att detta kan komma att påverka möjligheten för några av er att delta i KMet. Kanske har ni andra planer den 19:e september? Vi är tacksamma att ni trots det accepterar att valmöjligheterna för klubbmästerskapet har begränsats och skulle det i slutändan bli så att Borås Triathlon pga restriktioner kring smittspridning etc behöver ställas in, gör således även 2020 års klubbmästerskap det.


Vår förhoppning med klubbens mästerskap är att uppnå en gemenskap bland er klubbmedlemmar som annars finns utspridda runt om i landet. Genom tävlingssommarens race kommer vi att få möjligheten att umgås, heja och tävla mot varandra!

Du har möjligheten att bli klubbens mästare genom att att samla poäng under ett flertal deltävlingar under säsongen. Så här går det till:

Det delas ut placeringspoäng till de 5 bästa tiderna i varje deltävling (som ingår i klubbmästerskapet) för respektive kvinna/man av klubbens deltagare, oavsett vart du placerar dig i din agegroup och om du är anmäld i tävling- eller motionsklass. Placering räknas alltså utifrån din tid in i mål jämfört med andra klubbdeltagares tid på samma distans. Har du den snabbaste tiden in i mål bland klubbens medlemmar, tar du placering 1 oavsett om du kom på plats 15 i loppet. Det kan med andra ord vara en klubbmedlem som kör motionsklass som tar fler poäng än en person i tävlingsklass om tiden är snabbare. (Om motion resp. tävlingsklass skiljer sig åt i distans, räknas ett snitt ut som adderas till sluttiden för den tävlande som kört den kortare distansen). 

För att kvalificera dig till klubbmästerskapet måste du ha genomfört en KM-deltävling på vardera distans under säsongen:

–> Sprint, olympisk och medeldistans!

Att delta i en tävling (som ingår i klubbmästerskapet) ger automatiskt 1 poäng om loppet slutförs. Man måste alltså komma i mål för att få poäng. Alla tävlingar värderas lika högt och följer samma poängsystem oavsett distans. För att kunna koras som klubbmästare skall du ha genomfört minst en sprint, en olympisk och en medeldistans av mästerskapets deltävlingar. Du kan självklart samla fler poäng genom att köra flera av tävlingarna.

Nytt för 2020: Endast ett lopp per dag är poäng-berättigat! Väljer du att köra flera tävlingar/distanser samma dag räknas det poäng där du fått bäst placering. 

På klubbmästerskapets deltävlingar uppskattas det om man tävlar i klubbens kläder men det är inget måste.

Att vara anmäld i klubbens namn är dock en förutsättning för att det ska kunna ge poäng i klubbmästerskapet.

Om det av någon anledning saknas klubbtillhörighet i resultatlistan är det den tävlandes ansvar att senast inom 24h efter tävling meddela klubben detta via mail, poängen kan i andra fall aldrig tillgodoräknas retroaktivt. 

Satsar du på att ta hem klubbmästerskapet har du valt att tävla för Colting Borssén Triathlonklubb under hela säsongen då det förväntas att du gör så i alla triathlon-tävlingar du ställer upp i, oavsett om det utgör en deltävling i klubbmästerskapet eller ej. Att under säsongen tävla för olika klubbar medför att chanserna till att koras till klubbmästare upphör. 

Om slutresultatet efter sista deltävlingen tenderar att bli lika mellan två eller flera deltagare, så ställs dess individuella prestationer mot varandra. De tävlandes medelpoäng per utförd tävling får då skilja de tävlande åt och avgör deras placeringar i klubbmästerskapet. Vid ett exakt lika resultat under en specifik tävling delar de två tävlande på poängen. Om ettan och tvåan går i mål samtidigt delar de 10p+8p mellan sig och får således 9 poäng vardera. 

Tänk på att en del av tävlingarna är i tävlingsklass och där med kräver licens. Licens löses på svenska triathlonsförbundets hemsida och är upp till varje enskild triathlets ansvar att lösa. 

Poängtabell:

1:a 10p, 2:a 8p, 3:a 6p, 4:a 4p, 5:a 2p

Slutför tävling oavsett placering 1p.

Vinst: Vinst tilldelas placering 1, 2 och 3 i dam respektive herrklass. Den officiella prisutdelningen sker efter sista racet i Karlsborg 6/9 2020.

HAR DU FRÅGOR OM VÅRT KLUBBMÄSTERSKAP?

Kontakta oss! triathlonklubb@coltingborssen.com
Tel: 0708-254282 (Ordförande Frida Winbo)TÄVLINGAR 2020:

På grund av den rådande situationen med Covid-19 ställs flertalet av klubbmästerskapets deltävlingar in. Därmed utgör ENDAST BORÅS TRIATHLON MEDELDISTANS 2020 ÅRS KLUBBMÄSTERSKAP!


Nytt för 2020: Endast ett lopp per dag är poäng-berättigat! Väljer du att köra flera tävlingar/distanser samma dag räknas det poäng där du fått bäst placering. 

För att kvalificera dig till klubbmästerskapet måste du ha genomfört en KM-deltävling på vardera distans under säsongen: Sprint, olympisk och medeldistans! Vilken eller vilka tävlingar du kör och när under sommaren, det bestämmer du själv.

*  * * * * 

Linköping Triathlon 7 juni (Sprint eller Olympisk) INSTÄLLT

Varberg Triathlon 21 juni (Sprint) INSTÄLLT

*  * * * *

Halmstad Triathlon 27 juni (Sprint eller Medeldistans) INSTÄLLT

*  * * * *

Sala Silverman 22 augusti (Sprint eller Medeldistans) STRUKET

Stockholm Triathlon 23 augusti (Sprint eller Olympisk) INSTÄLLT

Vansbro Triathlon 29 augusti (Olympisk eller Medeldistans) STRUKET

*  * * * *

Karlstad Triathlon 5-6 september (Sprint eller Olympisk + Medeldistans) INSTÄLLT

Karlsborg Triathlon 6 september (Sprint eller Olympisk) INSTÄLLT

*  * * * *

Borås Triathlon 19 september (Medeldistans)

*  * * * *

KLUBBMÄSTERSKAP – RANKING

LIVE-RESULTAT COLTING BORSSÉN TRIATHLONKLUBBKLUBBMÄSTERSKAP 2019

KLUBBMÄSTERSKAPET ÄR AVGJORT! STORT GRATTIS TILL MAGNUS & EMILIA!

Här presenteras den aktuella poängställningen i Klubbmästerskapet 2019. Rankingen uppdateras kontinuerligt efter att slutförda deltävlingar rapporterat in sina resultat. Endast klubbmedlemmar anmälda i klubbens namn kommer att kunna tillgodoräkna sig poäng. Läs mer kring reglerna för mästerskapet samt hur du blir medlem i klubben under fliken “Klubbmästerskapet – Så går det till.”

Aktuell Topp-10 lista Dam och Herr 

Dam

 1. Emilia Lindström (87p) (Medel, Olympisk, Sprint)

 2. Linda Steiner (76p) (Medel, Olympisk, Sprint)

 3. Carina Hinn (52p) (Medel, Olympisk, Sprint)

 4. Jenni Steiner (22p) (Medel, Olympisk, Sprint)

 5. Tina Arenstig (20p) (Medel, Olympisk)

 6. Maria Gustavsson (10p) (Olympisk, Sprint)

 7. Karin Jonasson (10p) (Medel)

 8. Catrine Strid (10p) (Olympisk)

 9. Terese Østeraas (10p) (Sprint)

 10. Johanna Johansson (10p) (Olympisk)

Herr

 1. Magnus Axelsson (78p) (Medel, Olympisk, Sprint)

 2. Anders Hinn (62p) (Medel, Olympisk, Sprint)

 3. Richard Lindström (45p) (Medel, Olympisk, Sprint)

 4. David Lindqvist (34p) (Medel, Olympisk, Sprint)

 5. Johan Dahlqvist (18p) (Medel, Olympisk, Sprint)

 6. Per Möller (26p) (Olympisk)

 7. Kalle Wikström (21p) (Medel, Sprint)

 8. Mattias Wiklöf (18p) (Medel, Olympisk)

 9. Daniel Kritz (12p) (Olympisk)

 10. Felix Hahne (11p) (Medel, Olympisk)

För att kvalificera sig till klubbmästerskapstiteln måste klubbmedlemmen genomfört minst ett lopp på vardera distans under säsongen: sprint, olympisk och medeldistans! I topp 10-listan ovan presenteras därför ((de distanser)) de tävlande än så länge har utfört.

KLUBBMÄSTARE 2019 MAGNUS AXELSSON & EMILIA LINDSTRÖM
KLUBBMÄSTARE 2018 ANDERS HINN & FRIDA WINBO

Klubbmästare Magnus Axelsson
2: plats Anders Hinn
3:e plats Richard Lindström
Klubbmästare Emilia Lindström
2:a plats Linda Steiner
3:e plats Carina Hinn
Föregående
Nästa