Hej alla CB-adepter!

Välkommen till den kommande träningsperioden. Och välkommen till sommartid, vårkänsla och en, förhoppningsvis, ljusare tillvaro på många sätt.

Våra liv omges fortfarande med en del restriktioner och begränsningar men känslan är nog att det blir långsamt bättre. Vi undrar nog alla hur det blir med den kommande triathlonsäsongen men åtminstone jag är optimistisk och sätter gott hopp till att årets stora tävlingar kan arrangeras. Vi fortsätter därför att träna på ”som vanligt” och om inte annat, motiverar oss själva med hur positivt det är för både kropp och själ med träning, natur och en målsättning i sikte.

Efter ganska många månader utan simträning på schemat så gör nu simningen comeback. En del av er har ju kunnat simträna, en del väntar fortfarande på att era lokala simhallar ska öppna och några hittar lösningar med resor till privata aktörer. Men även i det avseendet så vill vi tänka positivt med förhoppningen att de flesta simhallar i landet öppnar under kommande perioden. Om så inte skulle vara fallet, eller om man bor på en plats där det är orimligt svårt att få till simningen, så får man skarva på lite extraträning med antingen stavgång, roddmaskin, stakmaskin eller med de specifika styrkeövningar som vi gjort film på. De två-tre första simpassen på respektive schema är endast ”kom-igång” med valfri simning 2000 meter. Om man inte har simmat sedan i höstas kommer det initialt att kännas helt bedrövligt och därför ska man nöja sig med att bara bada igenom de passen med 25;or och 50;or. Ni har ju dock, förhoppningsvis, tränat en massa annat så ni är i fin fysisk form och väldigt snart kommer en hel del simförmåga tillbaka. Ha tålamod bara. Resten av simpassen är av mer traditionell intervallstruktur och de kommer säkert att gå mycket sämre och långsammare än vad ni möjligen är vana vid men det är bara att göra sitt bästa.

Påsken kommer under den andra veckan i perioden och naturligtvis kör vi en traditionsenlig påskträningshelg med mysig och lugn distansträning. Har vi tur så samarbetar vädret och man kan ta ut racern eller tempocykeln på premiärtur. Annars är det cykelcross, gravel eller MTB som funkar. Om man bor i den norra delen av landet där skidspåren fortfarande levererar (eller i Borås!) så kan man med fördel byta ut de distanscykelpassen mot längdskidåkning.

I övrigt är fokus på de veckovisa intervallpassen där vi vill att ni ska försöka pressa er från vecka till vecka och period till period. Det är en stor tillfredsställelse att se tiderna droppa och prestationen öka.

Glad Påsk och träna smart!

Jonas och Jojje

Lyssna också på podden för mer information och för att ta del av allt spännande som händer framöver!

Läs periodens texter och titta på filmerna, samt lyssna på podden. Ni har såklart tillgång också till de förra filmerna via föregående periodsida.

Följ med och posta på vår Facebook och glöm inte att ni där kan posta frågor och funderingar!

coach@coltingborssen.com

Om denna sida

Här hittar du Träningsprogrammen, Filmer, Podcast att lyssna på och utvalda artiklar att läsa. I den ordningen. Så länge du är aktiv adept eller guldmedlem kommer du alltid kunna gå tillbaka och hitta denna period i menyn > För Adepter > Periodsidor > Period 2 . Nästa fyraveckorsperiod kommer en ny sådan här “Periodsida” som vi kallar dem.

Tre saker att komma ihåg gällande det tekniska:

1. Glöm inte logga ut när du är klar så du kan logga in även på annan enhet om du vill.
2. Det går bra att använda sidan på mobil också.
3. För framtida login – gå alltid via menyn > För adepter > Logga in

VARSÅGOD - HÄR ÄR PERIODENS TRÄNINGSPROGRAM

Du kommer endast åt din grupp som du valt. Klicka och ladda ner. 

GRUPP A, IRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP A, IM

GRUPP A, HALVIRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP A, HALV-IM

GRUPP B, IRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP B, IM

GRUPP B, HALVIRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP B, HALV-IM

GRUPP C, IRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP C, IM

GRUPP C, HALVIRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP C, HALV-IM

ZWIFT

Våra Zwift-entusiaster Carl-Adam, Håkan, Norbert och Sabina skapar när de hinner veckans cykelpass på Zwift (.zwo-fil).

Tryck på bilden så tar den er till en dropbox-mapp där ni kan ladda ner programmen.

FILMER ATT TITTA PÅ DENNA MÅNAD

I filmrummet har vi varje månad valt ut de filmerna vi tycker känns extra viktiga för perioden. 

PODCAST ATT LYSSNA PÅ DENNA MÅNAD

Här kan ni lyssna på månadens podcast som går igeonom träningen som kommer, förklarar temat för månaden allmänt hälso och triathlonsnack. 

Artiklar att läsa DENNA MÅNAD

Nyheter Sverige
Malin Winbo

Veckans Triathlonprofil Sebastian Kroon

Veckans Triathlonprofil Sebastian Kroon är 39 år och bor med sin fru och deras två grabbar 6 och 8 år. Förutom sporadiska infall har Sebastian inga direkta erfarenheter av vad det gäller träning från ungdomsåren.

Läs mer »