Hej alla CB-adepter!

Bra jobbat under den första perioden! För er som tidigare inte tränat under ett träningsprogram så har de senaste fyra veckorna varit en del nya saker att vänja sig vid och att komma igång med. Allt ifrån att lyssna mer på kroppen än klockan under löpning till att förstå upplägget runt simpass med många nya detaljer och termer.

Kom ihåg att de texterna som förklarar termer och upplägg runt träningsprogrammen, samt mängder av svar på frågor, finns kvar att läsa i periodsidan till den första perioden (För adepter > Periodsidor > Period 1).

De kommande fyra veckorna bjuder inte på några stora förändringar utan vi följer den inslagna linjen med fokus på löpning och styrka. Helt enkelt det vi brukar benämna ”träning för att kunna träna”. Det är viktigt att förstå att det finns inga enskilda träningspass som är nyckeln till förbättring utan summan av alla pass tillsammans. Frekvens, repetition och kontinuitet. Fortsätt att framförallt anamma tålamod runt löpningen! Om ni har lagt in regelbundna promenadpauser under löpningen i september så är det rimligt att till viss del också göra det under kommande fyraveckorsperiod. När det kommer till att bygga löpförmåga till en ny nivå så handlar allt om att undvika skador och bakslag. Även om man tycker att man springer långsammare än man hade kunnat göra eller vad man borde göra så är det tålamodet i träningen nu som leder till en ny och bättre nivå på löpningen till nästa sommar. Som lite jämförelse så var min egen tävlingsfart på halv-Ironman, i bästa fall runt 3.25 min/kilometer men jag byggde upp den förmågan med mängder av mil i kuperad terräng på 4.45-5.15 min/kilometer. Så stressa inte och fastna inte i prestationsträsket utan var istället helt nöjda med själva processen och att bocka av pass efter pass.

Vi adderar såklart lite mer träningstid och volym totalt sett till den här perioden, någonstans 45-60 minuter per vecka. Liksom tidigare periodiserar vi veckorna med tre veckor något stegrande i träningsvolym och den fjärde veckan lugnare och mindre.

Notera att vi också växlar styrkepassen under den här perioden men ni har naturligtvis friheten att behålla någon ”favoritövning” från tidigare period eller om ni har någon egen övning som ni absolut vill köra. Det viktiga är bara att man följer den röda tråden även i styrkepassen.

Läs periodens texter och titta på filmerna, samt lyssna på podden. Ni har såklart tillgång också till de förra filmerna via föregående periodsida.

Följ med och posta på vår Facebook och glöm inte att ni där kan posta frågor och funderingar!

Lycka till med periodens träning!

Hälsningar Jonas Colting & Jojje Borssén
coach@coltingborssen.com

Om denna sida

Här hittar du Träningsprogrammen, Filmer, Podcast att lyssna på och utvalda artiklar att läsa. I den ordningen. Så länge du är aktiv adept eller guldmedlem kommer du alltid kunna gå tillbaka och hitta denna period i menyn > För Adepter > Periodsidor > Period 2 . Nästa fyraveckorsperiod kommer en ny sådan här “Periodsida” som vi kallar dem.

Tre saker att komma ihåg gällande det tekniska:

1. Glöm inte logga ut när du är klar så du kan logga in även på annan enhet om du vill.
2. Det går bra att använda sidan på mobil också.
3. För framtida login – gå alltid via menyn > För adepter > Logga in

VARSÅGOD - HÄR ÄR DITT FÖRSTA TRÄNINGSPROGRAM

Du kommer endast åt din grupp som du valt. Klicka och ladda ner. 

GRUPP A, IRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP A, IM

GRUPP A, HALVIRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP A, HALV-IM

GRUPP B, IRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP B, IM

GRUPP B, HALVIRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP B, HALV-IM

GRUPP C, IRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP C, IM

GRUPP C, HALVIRONMAN

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
GRUPP C, HALV-IM

FILMER ATT TITTA PÅ DENNA MÅNAD

I filmrummet har vi varje månad valt ut de filmerna vi tycker känns extra viktiga för perioden. 

PODCAST ATT LYSSNA PÅ DENNA MÅNAD

Här kan ni lyssna på månadens podcast som går igeonom träningen som kommer, förklarar temat för månaden allmänt hälso och triathlonsnack. 

Artiklar att läsa DENNA MÅNAD

Nyheter Sverige
jojje borssen

10 värsta misstagen vid simning – så undviker du dem!

Att bli en riktigt duktig simmare tar både tid och kraft men att lära sig grundläggande crawl är faktiskt inte speciellt svårt. Inte heller att lyfta sin nuvarande förmåga en klass eller två – om man bara vet vilka tekniska nycklar man ska träna på! Nästan alla nybörjare eller vuxensimmare gör sig skyldiga till flera eller samtliga av nedanstående misstag. Läs vidare och lär dig hur du ska lyfta din simning!

Läs mer »