blog

Öjvind Otterbjörk körde Ironman i italienska Cervia – Möt alpinåkaren som blev triathlet

Öjvind tränade och tävlade alpint under hela sin uppväxt och tack vare barmarksträningen lärde sig Öjvind att älska både cykling och framför allt terräng-löpning. I september 2018 genomförde han sin första full distans tävling på Ironman Cervia, Italien.

Triathlonpodden #1

I första avsnittet av vår nya podd Triathlonpodden pratar vi om triathlons historia och de olika distanserna i vår fantastiska idrott.  Triathlonpodden är en serie korta poddavsnitt (ca 20 minuter) om triathlon för dig som vill lära dig mer om triathlon. Lyssna här, i iTunes eller Acast. Sök på Jojje Borssén eller Triathlonpodden

Satsningen mot Ironman Kalmar gav tillbaka träningsglädjen – Möt tävlingsmänniskan Angelica Persson

Möt tävlingsmänniskan Angelica Persson som älskar att sätta upp mål och vägen dit för att nå dem. Idag titulerar hon sig som triathlet och det var satsningen mot Ironman Kalmar som hjälpte henne att hitta tillbaka till träningsglädjen igen.

Simning är triathlontävlingens uppvärmning

I förhållande till cykel- och löpmomentet tar simningen betydligt mindre tid. Det är kanske därför som många underskattar simningens betydelse för helheten, och hellre väljer att träna cykel och löpning. Men samtidigt som simdelen av en triathlon är relativt liten så är skillnaden, mellan en duktig och sämre simmare, desto större!