JUNI - Sommarens första månad!

Det positiva är att vi nu går in i sommaren på riktigt. Det negativa är att alla konditionsevent i närtid är inställda. Det kan man såklart tackla på olika sätt och vi hoppas att vi gemensamt gör det på bästa tänkbara sätt – genom att älska träningen och dess härliga och allomfattande effekter! Vi kommer under alla omständigheter tillsammans köra en egen triathlondag i slutet på sommaren även om det blir en tävling i den bemärkelsen.

Riktigt kul att se hur många som lyft sin simning den senaste tiden! Det var ett starkt gäng som tränade tillsammans på Eriksdalsbadet i söndags!

Under de kommande fyra veckorna lanserar vi ”Äventyrsträningspasset”! Det här är ett pass som är lika ospecifikt som det låter men som inte desto mindre kan vara rejält prövande och utvecklande. Men det ger också möjlighet till varierad träning som man normalt inte tränar och för upplevelser i naturen. Under det här passet kan man cykla MTB eller gravelbike. Man kan köra spontan swimrun eller springa en vandringsled. Man kan SUPPA eller paddla eller en kombination av flera nämnda aktiviteter. Man kan också köra ett vanligt distanspass cykel eller löponing men idéen är att det ska kännas lite friare och mera kravlöst än ett typiskt distanspass som ändå har ett visst ramverk att förhålla sig till.

En annan nyhet som en del har på schemat är barfotapasset löpning på gräs som heter ”Zola Budd” efter den sydafrikanske löparikonen. Det här ska också vara ett kravlöst men ändå utvecklande pass som stimulerar löpteknik och underbensstyrka. Det ska vara lekfullt med promenad, jogg och löpning i högre fart varvat med varandra.

 

Häng i med träningen! Njut av livet och av den tilltagande sommaren! Vi träffas snart igen för fler träningspass tillsammans för de som vill.

Frågor, funderingar och teknisk hjälp – maila oss eller skriv i Facebook-gruppen.

Hälsningar Jonas Colting & Jojje Borssén
coach@coltingborssen.com

Om denna sida

Här hittar du Träningsprogrammen, Filmer, Podcast att lyssna på och utvalda artiklar att läsa. I den ordningen. Du kommer alltid kunna gå tillbaka och hitta denna månaden i menyn > För Adepter > Arcona > Februari 2020. I Maj kommer en ny sådan här sida. Den heter Maj 2020. 

Tre saker at komma ihåg gällande det tekniska:

1. Glöm inte logga ut när du är klar så du kan logga in även på annan enhet om du vill.
2. Det går bra att använda sidan på mobil också.
3. För framtida login – gå alltid via menyn > För adepter > Arcona > Logga in

Träningsprogram JUNI att ladda ner

Nybörjare JUNI 2020

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
Nybörjare

Hälsogruppen JUNI 2020

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
HÄLSA

Motionsgruppen JUNI 2020

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
Motion

Tävlingsgruppen Juni 2020

Klicka på rutan och ladda ner ditt program.
TÄVLING

FILMER & Kurser Juni

Under juni pushar vi lite extra för Jonas två kostnadsfria kurser på vår systerplattform Acadyme.com

> Jonas Colting föreläsning “Bekväm med det obekväma” (på svenska)
> Jonas Colting “Open Water Swimming” (på engelska)

Klicka här och köp dem
– ange koden “arcona2020” för att få kurserna utan kostnad. 

I filmrummet har vi varje månad valt ut de filmerna vi tycker känns extra viktiga för perioden. Ni kommer givetvis kunna gå tillbaka till tidigare filmrum för att titta på tidigare månader igen. 

Månadens podcast

 

Här kan ni lyssna på månadens podcast som går igeonom träningen som kommer, förklarar temat för månaden allmänt hälso och triathlonsnack. 

Artiklar att läsa

Nyheter Sverige
Malin Winbo

Simma säkert i öppet vatten – våra bästa tips

Våra bästa tips om hur du simmar säkert i sommar. Sommaren är snart här. Och fastän det mycket väl kan vara så att det inte arrangeras några tävlingar och motionsevent på ett tag så finns det självklart precis lika mycket nytta och nöje i att simma open water.

Läs mer »