Veckans Triathlonprofil – Helene Nilsson

Veckans Triathlonprofil Helene Nilsson är 55 år gammal och bor i Västerås med sin familj. Enligt henne själv har hon en högst medioker idrottsbakgrund där tjejmilen i Stockholm varit något hon regelbundet kört sedan 80-talet. Intresset har istället ända upp i vuxen ålder legat hos och hästar och ridning och Helene har ridit dressyr- och hopptävlingar på klubbnivå.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED TRIATHLON?

Jag köpte min racercykel år 2016 och har efter det gjort fyra Svenska Klassiker. Våren 2017 var första gången jag kom i kontakt med triathlon då , VCK – Västerås Cykelklubb blev inbjudna till Sala och jag fick då chansen att prova på triathlon för första gången, och på den vägen är det.

HUR GICK FÖRRA SÄSONGEN? 

Förra säsongen blev inställd på grund av Corona men det var tänkt att jag skulle ställt upp i Hallsta Triathlon Olympisk distans, Vansbro Medeldistans samt Ironman Kalmar. Tyvärr blev det inget annat virtuellt lopp istället då jag fick en fraktur på vadbenet i maj och fick ta det lugnt i 6 veckor och sedan rehab i några månader med endast promenader och senare lugna cykelturer.

HUR SER DINA TRIATHLONMÅL FÖR NÄSTA SÄSONG UT?

Mina triathlon mål är fortsatt att göra de lopp jag är anmäld till, med förhoppningen att det blir några triathlontävlingar även denna sommar. Om min kondition och styrka efter skadan håller för en Ironman återstår det att se. Jag är anmäld till Vätternrundan 2-5 september och tänkte i första hand träna för detta lopp. Jag hoppas och tror att åtminstone det blir av.

PÅ VILKET SÄTT HAR COLTING BORSSÉN COACHING HJÄLPT DIG I DIN TRÄNING?

Upplägget och strukturen i Colting Borssén Coaching har hjälpt mig en hel del då jag är orutinerad på upplägg av den mängd träning som ska till om man siktar på en medel- eller långdistans i triathlon. Jag vet att jag skulle ha fuskat med passen och känt efter för mycket, nu tar jag det som mitt jobb att träna och tänker att chefen blir sur om jag inte gör det jag ska göra under veckan. Dock har jag fått ta det lite lugnt med löpningen på grund av min fraktur.

BESKRIV DITT FAVORITPASS:

En härlig cykelrunda på 10 mil där allt flyter på och gärna lite uppför- och nedförsbackar.

BÄSTA PRYLTIPS TILL NYBÖRJAREN: 

Bra hjälm och cykelskor.

TRIATHLONMINNE JAG ALDRIG GLÖMMER:

Vansbro Triathlon i juni 2019, min första medeldistans då jag var osäker på om jag skulle orka hela vägen och det var stekhett på löpningen, men jag kom i mål på 6,59 vilket var otroligt stimulerande!

PROFILRUTA

 • Bor i: Västerås
 • Yrke: Redovisningsekonom
 • Antal Triathlontävlingar: 6st
  • 2 sprint i Sala
  • 2 olympisk distans i Hallstahammar
  • 1 olympisk distans i Vansbro
  • 1 medeldistans i Vansbro
 • Instagram: helene8532
 • Resultat: 6.59 Medeldistans Vansbro

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.