Tävlingslicens – Information från Triathlonförbundet

Tävlingssäsongen närmar sig och för att köra tävlingsklass OCH internationella tävlingar (vilket en Ironman-tävling är även om den går i Sverige) krävs det att ni löser tävlingslicens hos förbundet. För att delta i motionsklass krävs varken licens eller föreningstillhörighet.

Om licensen år 2021:

  • Tävlingslicens behövs för Tävlingsklass/Internationell tävling.
  • Man måste vara medlem i förening ansluten till Svenska Triathlonförbundet, ex Colting Borssén Triathlonklubb som du enkelt och gratis blir medlem i här.

LICENS LÖSER DU HÄR

A-licens (född 2003 eller äldre) 350 kr/år

B-licens (född 2004 eller yngre) 200 kr/år

Endagslicens: 200 kr/tävling. Endagslicens kan endast lösas för tävling i Sverige.

Licensen är personlig och angiven e-postadress måste vara unik. När du erlagt betalning kommer du få ett kvitto och länk till ditt licensbevis med ditt nya licensnummer (nytt nummer varje år).

Om du ska tävla på en internationell tävling, kom ihåg att du ska visa upp ditt licensbevis vid nummerlappsutlämningen. Ironman 70.3 Jönköping och Ironman Kalmar räknas som internationella tävlingar, så på dessa behöver du visa upp ditt licensbevis. Saknar du ditt kvitto/licensbevis begär ut ett nytt här.

Det går även att lösa licens som tillval i samband med anmälan till tävling som använder MittLopp. Om du har aktiv Tävlingslicens för innevarande år och anmäler dig till Tävlingsklass i något lopp via MittLopp känner systemet av det och fyller i ditt licensnumret automatiskt vid anmälan.*

*Information hämtad från Svenska Triathlonförbundet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.