Veckans Triathlonprofil Sabina Selin

Veckans Triathlonprofil Sabina Selin driver egen frisör salong i Kungsbacka, är gift och har två barn. Sabina tränade en del innebandy i tonåren och det blev endel boxningspass på gymmet. Efter att hon slutade med innebandyn blev det ingen kontinuitet i träningen, men efter att en av hennes vänner gjorde tjejklassikern triggades tävlingshjärnan.

-“Kan hon, då kan jag”!

Sagt och gjort motiverades Sabina av att försöka slå kompisens tider i tjejklassikerns fyra olika lopp. De pratade sedan om att göra halvklassikern, men det blev tillslut Sabina ensam som genomförde den.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED TRIATHLON?

Efter att jag hade gjort tjejklassikern och höll på med halva, så behövde jag ett nytt mål. Triathlon verkade vara roligt och jag hittade Varberg triathlon, som är en sprint. Det va första och hittills enda triathlon tävlingen som jag genomfört. Det var samma lopp som Alexander Berggren cyklat 10mil dit, krossat allt motstånd och cyklade 10 mil hem. När jag kom i mål så hade alla mer eller mindre lämnat och de hade börjat plocka ner allt. MEN! Jag kom i mål och fick en medalj, jag ÄLSKAR medaljer.

HUR GICK FÖRRA SÄSONGEN? 

Jag hade tänkt att träna mig framåt att öka stegvis från sprint till halv Ironman distans. Jag hittade Colting Borssén Coaching, och en halv Ironman kändes plötsligt nåbar. Tyvärr ställdes Jönköping som jag hade anmält mig till in. Men jag blev absolut taggad på att få medaljen för CB70.3 och genomföra distansen på hemmaplan. Även här gick det inte fort, men jag lyckades! Något som jag fortfarande är otroligt stolt över. När simutmaningen 10000m dök upp var det samma, för vem vill inte inte ha en guld simmössa?! Jag körde även Halvvättern hemma på altanen och avslutade därmed min halvklassiker.

HUR SER DINA TRIATHLONMÅL FÖR KOMMANDE SÄSONG UT?

Just nu har jag Jönköping 70.3 och sprinten i Borås som jag är anmäld till. Det blir eventuellt ett traillöpnings-träningsläger i Sälen, om det inte blir något med Jönköping. Sedan skulle jag bli förvånad ifall det inte dyker upp någon rolig, motiverande utmaning mellan oss medlemmar.

HUR HAR DU LYCKATS HÅLLA MOTIVATIONEN UPPE UNDER CORONA, MED ALLT VAD DET INNEBÄR?

Motivationen har gått upp och ner under Coronatiden. När motivationen va på botten så gnällde jag av mig lite till Norbert, som peppade igång mig med ett fint inlägg i FB-gruppen om ett Zwift pass. Det blev nog startskottet till Zwiftgruppen, som verkligen har hjälpt mig att hitta motivation!

PÅ VILKET SÄTT HAR COLTING BORSSÉN COACHING HJÄLPT DIG I DIN TRÄNING? 

Jag har aldrig tränat kontinuerligt eller mot ett tuffare mål som kräver det. Så att få hjälp med träningsupplägget har varit superviktigt. Måste säga att jag fick en chock första programmet! Blev ett panik samtal till Jojje redan innan första passet för att byta från  HIM B till HIM C vilket har funkat toppen för mig. Jag älskar träningsläger, hittills har det blivit två simcamp i Borås. Förvarnat här hemma, att jag skall åka på minst ett simcamp per år. Att komma ner till Playitas är verkligen en dröm. I CB-communityn har jag verkligen hittat vänner och motivation.

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN I DIN TRIATHLONTRÄNING FÖR DIG OCH HUR HAR DU LÖST DET?

Min största utmaning är min historik med många proppar i båda lungorna i maj 2017, precis innan jag skulle kört min första sprint. Jag har fortfarande problem efter den resan, som sätter käppar i hjulet för mig. Men jag är envis, envis som få, och vägrar att ge mig. När det är tufft så anpassar jag passen i programmet, för att ändå få den viktiga kontinuiteten. Det var den regelbundna träningen som gjorde att jag klarade CB70.3, inte intervallpassen, för det kan jag inte träna ännu 🙂

BESKRIV DITT FAVORITPASS:

Mina favorit pass är nog ändå alla som är långa och långsamma, då känner jag mig stark och frisk.

BÄSTA TRÄNINGSTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Mitt bästa tips till nybörjaren är nog att inte känna panik över alla andras tider. Jag tycker det är superkul att se andras resultat och blir peppad av det. Men jag har inte den minsta stress över att jag inte är i närheten. Idag kan jag springa/cykla/simma väldigt mycket längre än när jag började. Det är den egna resan som räknas!

BÄSTA PRYLTIPS TILL NYBÖRJAREN: 

Prylar, jag ÄLSKAR prylar. Så mitt bästa tips är ett sparkonto, som man har en fast månadsöverföring till. Så man kan köpa den där träningsprylen man vill köpa när man behöver lite extra motivation. För det finns så mycket man “villhöver” på resan…

Sedan är en bra våtdräkt verkligen att rekommendera, snåla inte. Det blir dyrt Jag har köpt tre, istället för att köpa den bästa direkt.

TRIATHLONMINNE JAG ALDRIG GLÖMMER:

Jag har ju inte så många triathlon minnen ännu. Men jag kommer ihåg när jag fick ett -“Heja heja”, från en supersnabb deltagare under sprinten på cyklingen. Vilken energi det gav! Att gå i mål över huvud taget va magiskt.

PROFILRUTA

  • Bor i: Kungsbacka
  • Yrke: Frisör
  • Antal Triathlontävlingar: 1
  • Instagram: @sabina.selin
  • Resultat: 3e sist i mål på sprinten 01:41:51 (men stoltast)

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.