Veckans Triathlonprofil – Johan Kirkfjell

Veckans triathlonprofil Johan Kirkfjell beskriver sig själv som – En livsnjutare! Med det menar han att han försöker leva ut det han brinner för i både jobb och relationer men även i träning. Johans idrottsbakgrund är lite blandad; Han gick som ung med i en simklubb och fortsatte med det i något år innan han många år senare började på Oskars Gym i Borås, för “-Att försökte biffa till sig lite”. När han tröttnat på det började Johan istället sporadiskt att träna Thaiboxing tills träningsmotivationen några år senare tog slut helt och kroppen försoffades och blev rundare kring magen. Julen 2014 var året Johan tröttnade på sina egna undanflykter och påbörjade sin rea mot ett hälsosammare liv, gick ner cirka 30 kilo och resten är nutid.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED TRIATHLON?

Jag har varit lite skadad i kroppen och sökte därför en träningsform som erbjöd varierad träning. På min dåvarande motionsanläggningen Onyx i Borås var det ett tvillingpar som började prata lite om Triathlon och jag kände att detta kanske man borde testa! Minns inte exakt tidpunkten men tog en crawlkurs inte så långt efter det.

HUR GICK FÖRRA SÄSONGEN?

Säsongen träningsmässigt gick över förväntan men vart ju en hel del inställt..

Det blev en hel del löpning men även bassängträning (framförallt i ute-femtian i Borås som är grymt bra) och massa cykling! Tävlingarna jag var med på 2020 var bl.and annat några trailrunninglopp men tyvärr blev stora målet Halv IM i Jönköping framflyttad. Roligt dock att genomföra CB70.3 som Colting Borssén ordnade fram! Mycket bra!

HUR SER DINA TRIATHLONMÅL FÖR KOMMANDE SÄSONG UT?

Triathlonmålet är fortfarande Halv IM Jönköping och jag hoppas verkligen det blir av! Sen tänker jag mig lite mindre Tri-tävlingar för att bli bättre på öppet vatten. Blir lite annat också, t.ex cykelvasan och garanterat ett gäng triallöpningslopp.

HUR HAR DU LYCKATS HÅLLA MOTIVATIONEN UPPE UNDER CORONA, MED ALLT VAD DET INNEBÄR?

Ser oftast det mesta positivt och ser hellre möjligheter än tvärt om! De veckorna jag har min son har det varit mycket hemmaträning med min wahoo(cykel) men även hemmagym. Jag börjar alltid de andra veckorna med morgonträning i ottan, typ löpning, ski-erg eller gym och det är inte ens valbart att inte genomföra.. Just do it! Har tur som inte behövt jobba hemifrån så det sociala har fått sin dos med.

PÅ VILKET SÄTT HAR COLTING BORSSÉN COACHING HJÄLPT DIG I DIN TRÄNING?

Bra upplägg i träningsprogrammet, som ger bra tips, struktur med olika pass. Jag tycker det är bra gemenskap, trots att jag i nuläget oftast kör Chuck-Norris pass. Man blir pushad positivt på sociala plattformar och jag har lärt känna ett mycket trevligt gäng! Var med på Playitas förra året och det kan jag varmt rekommendera med både sjukt bra träning men även grymt bra umgänge! Att vara med och skapa något ihop med andra, är mycket värdefullt!

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN I DIN TRIATHLONTRÄNING FÖR DIG OCH HUR HAR DU LÖST DET?

Största utmaningen är öppet vatten, helt klart. Funkar fint i bassäng men tappar lätt bort mig i när jag simmar ute..Än så länge. Kan kanske bli nån kurs i detta 2021.

BESKRIV DITT FAVORITPASS:

Långlöpning t.ex på fjället eller längre cykelpass till kusten. Men även mina tidiga löppass ute är efterlängtade.

BÄSTA TRÄNINGSTIPS TILL NYBÖRJARE:

Börja lugnt och försök få till konditionen bra innan allt blir för avancerat! Sätt upp små delmål men även större mål som tävlingar. Gå en crawlkurs

BÄSTA PRYLTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Några olika par löparskor som man kan variera sig med, typ tail, asfalt, is. En bra pulsklocka

TRIATHLONMINNE JAG ALDRIG GLÖMMER:

När jag “lite sliten” var med på Borås Triathlon och körde sprinten, men även CB70.3 var mycket spännande då det ösregna hela tiden, haha.

PROFILRUTA

  • Bor i: Gånghester
  • Yrke: Produktionsledare Stora Enso
  • Antal Triathlontävlingar: 4
  • Instagram: @fotokirken
  • Resultat: Nöjd med klassikern 2019

2 reaktioner till “Veckans Triathlonprofil – Johan Kirkfjell

  1. Vår “lilla gosse” har blivit stor! Hinner Du fiska något nuförtiden? Med t.ex. din “gamle” far? ta hand om Dig & Annika (och givetvis din son!) mvh Mor & Far

    :

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.