Veckans Triathlonprofil – Peter Wallin

Veckans Triathlonprofil Peter Wallin är 58 år och bor i Tyresö, söderförort i Stockholm, tillsammans med sin fru och fem barn (varav tre fortfarande bor hemma) 🙂  Peter jobbar statligt sittandes på kontor och var tidigare mestadels tränade löpning, med tre marathon och 4-5 Göteborgsvarv i bagaget. Men detta var för några år sedan och sen kom enligt Peter latmasken in men efter en tid när kilona ökade tog han återigen tag i träningen och började att cykelpendla. Hade då 25 kilometer enkel väg till jobbet och efter en tid med måndag – fredag cykling rasade kilona och sen har det fortsatt.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED TRIATHLON?

Cyklingen fanns där, löpningen då o då, men simningen obefintlig. Jag blev intresserad av triathlon av en slump egentligen. Anmälde mig till Crawlkurs och körde på. Tränade på egen hand utan styrning och hade ingen aning om hur jag skulle lägga upp träningen. Jag gjorde en sprint i Karlstad och trodde att jag skulle avlida. Blev inte sist men nästan…

Fick senare tag på en coach, men det upplägget passade inte mig och då hittade jag Colting Borssén Coaching och anmälde mig. Det var det bästa jag gjorde i denna fråga. Struktur, kamratskap och hjälpsamma coacher! Passade mig bra. Anmälde mig till IM Kalmar 2017 och kunde med mycket möda och besvär komma i mål! Mitt mål där vara att ta mig över mållinjen innan repet drogs (16 timmar). Det klarade jag och strax över 14 timmar blev det, även om den det kostade mig två tånaglar, blodiga sår pga oklippta naglar och skavsår under fötterna 🙂  Sista varvet var tufft på många sätt. Simningen kunde på grund av en axelskada inte crawlas utan bröstade hela vägen.

HUR GICK FÖRRA SÄSONGEN?

Förra säsongen var ett fiasko pga corona. Men var anmäld till Jönköping och Kalmar, så det blir förhoppningsvis 2021 istället.

HUR SER DINA TRIATHLONMÅL FÖR NÄSTA SÄSONG UT?

2021 är jag anmäld till fyra lopp; Mallorca, Borås, Jönköping, Kalmar. Varför Mallorca undrar jag oxå ? 🙂 Får se om jag tar mig dit…. 

PÅ VILKET SÄTT HAR COLTING BORSSÉN COACHING HJÄLPT DIG I DIN TRÄNING?

Colting Borssén har gett mig struktur i min träning. Det har gett mig intresset att träna seriöst och kamratskapen via FB-gruppen är kanon, även om jag inte skriver där så ofta. Det ger så mycket för mig att läsa om andras äventyr och tips. Det betyder även mycket att coacherna engagerar sig i sina adepter, man får svar och tips och dagarna innan IM Kalmar är det träffar varje dag, vilket var väldigt givande för mig!

BESKRIV DITT FAVORITPASS: 

Cykelpassen är mina favoriter!

På löpningen är jag som ett trögt ånglok, tuffar sakta framåt utan någon större hastighet. Simningen är och blir tuffast.

BÄSTA TRÄNINGSTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Tävla bara mot dig själv!

BÄSTA PRYLTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Skaffa en träningsklocka.

TRIATHLONMINNE JAG ALDRIG GLÖMMER:

Känslan när du kommer in i Kalmar på sista varvet, helt slut i kropp och själ, publiken skriker ditt namn, du kommer fram till upploppet, har ont överallt men bärs fram av publiken! Tårarna kommer och du hör speakern ropa  – “PETER, YOU ARE AN IRONMAN!”

Det glömmer jag aldrig!!!

PROFILRUTA

  • Bor i: Tyresö
  • Yrke: Personalplanerare inom Polismyndigheten
  • Antal Triathlontävlingar: Kalmar IM (1), Vansbro HIM (2), Karlstad Sprint (1), Luxemburg HIM (1), Stockholm Sprint (1)
  • Instagram: barnenspappapeter

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.