Veckans Triathlonprofil – Kristin Andersson

Veckans Triathlonprofil Kristin är en 46-årig norrbottning som sedan ett antal år är bosatt i Sundbyberg. Som barn och tonåring var basket Kristins idrott och som upptog all hennes tid. Hon flyttade som 15-åring till Huskvarna för att gå på basketgymnasiet. Det var på den tiden då det fria gymnasievalet inte existerade och det fanns endast tre gymnasieskolor i landet som hade basket på schemat.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED TRIATHLON?

Efter väldigt många år utan träning kom jag på att jag skulle springa maraton och började att springa. För mig är det svårt att hitta motivationen i träningen om den inte är förknippad med en utmanande målbild och en dag bestämde jag mig för att jag ska göra en Ironman. För mig är detta mål en gigantisk utmaning då jag aldrig har cyklat eller simmat innan jag gick med i Colting Borsséns Coaching och drog igång träningen under hösten 2019. Samtidigt är det det som driver mig. Att få lära mig nya sporter samt att se att det aldrig är för sent att lära nytt, testa gränser och utvecklas.

HUR GICK FÖRRA SÄSONGEN?

Under 2020 var planen att köra IM Kalmar och Jönköping 70.3 men båda dess lopp blev inställda. Det närmaste en triathlontävling jag kom under min första säsong var en tränings-sprint jag deltog i som ett träningspass.

HUR SER DINA TRIATHLONMÅL FÖR NÄSTA SÄSONG UT?

Jag hoppas verkligen att det går att genomföra Jönköping och Kalmar. Skulle kännas lite motigt om jag måste träna 3 år innan jag får köra mitt första triathlon.

PÅ VILKET SÄTT HAR COLTING BORSSÉN COACHING HJÄLPT DIG I DIN TRÄNING?

CB:s coaching har hjälp mig att strukturera upp träningen i rätt mängd samt gett redskap och gemenskapen för att tycka att det är roligt och utvecklande. Även om jag gör den mesta träningen ensam känner jag mig inte ensam då vi har gemensamma forum att dela tips och erfarenheter i. Jag åkte med till Playitas i mars 2020, som en riktig nybörjare och hade innan resan aldrig simmat i öppet vatten eller cyklat på en racer med fötterna fast i pedalerna. Jag hann ramla med cykeln två gånger innan vi ens kom iväg på det första cykelpasset. CB:s fantastiska ledare hjälpte mig under veckan att komma över både rädslan för vatten och komma igång med cyklingen och kom hem med nya kunskaper och vänner.

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN I DIN TRIATHLONTRÄNING FÖR DIG OCH HUR HAR DU LÖST DET?

Min största utmaning har varit simningen och tycker att det fortfarande är lite jobbigt att ha huvudet i vattnet. Har deltagit på crawl-kurs och CB:s simläger samt gått till simhallen trots att det tagit emot och det har gett resultat. Trodde ända fram till augusti att jag var rädd för vatten men efter att ha testat på ÖtillÖ-sprinten i riktigt stökigt vatten insåg jag att jag inte alls är rädd. Jag har dessutom tackat ja till alla erbjudanden jag fått om att hänga med på simträningar och utmaningar i vatten och det har fått mig att inse att det är både kul och går allt bättre.

BESKRIV DITT FAVORITPASS:

Jag gillar variationen av olika träningspass men framförallt gillar jag känslan efter ett träningspass.

BÄSTA TRÄNINGSTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Ge inte upp trots att det känns svårt och motigt. Alla har varit nybörjare och alla har sina utmaningar i de olika grenarna.

BÄSTA PRYLTIPS TILL NYBÖRJAREN:

De prylar som ger träningsmotivation och har bra passform. Finns inget värre än prylar som inte passar eller är tråkiga.

PROFILRUTA

  • Bor i: Sundbyberg
  • Yrke: Regionchef inom Byggföretagen
  • Antal Triathlontävlingar: väntar fortfarande att få göra tävlingsdebut
  • Instagram: bykristinandersson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.