Veckans Triathlonprofil – Mona Lindqvist

Veckans Triathlonprofil Mona har enligt henne själv ingen direkt träningsbakgrund men är väldigt målmedveten och har på den sista tiden insett att hon älskar att ta sig an utmaningar!

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED TRIATHLON?

Efter att på egen hand försökt mig på att genomföra Vasaloppet och diverse cykellopp fick jag kontakt med några personer, numera nära vänner, som höll på med triathlon och jag bestämde mig att testa detta också. Jag försökte lära mig att crawla hösten 2018 och fick med mig en kompis på en nybörjarkurs i den lokala simhallen. Jag kunde inte ta ett crawltag, men lyckades sakta med säkert att börja ta mig framåt. Jag anmälde mig till mitt första triathlonlopp i sprintklassen i Borås, men fick tyvärr avbryta loppet pga. punktering på cykel och oerfaren som jag var hade jag inga verktyg till hands. Jag hade dock bestämt mig för att lyckas att genomföra ett lopp och anmälde mig därför till sprinten i Varberg redan några veckor senare, och där gick jag i mål. Jag blev övertalad att anmäla mig till Ironman Kalmar 2020 och valde då att gå med i Colting Borssén Coaching för att få hjälp med träningsupplägget. Jag anmälde mig även till deras simcamp och fick där äntligen hjälp med att crawla på ”riktigt”.

HUR GICK FÖRRA SÄSONGEN?

Loppen jag hade anmält mig till under 2020 var HIM i Borås, IM Kalmar och sedan var planen att trycka in en del smålopp därtill. Säsongen blev inte som planerat, mycket pga Corona-viruset som slog till. Istället blev det många andra roliga simäventyr tillsammans med mina nyfunna vänner från Colting Borssén Triathlonklubb. En av höjdpunkterna var att jag vågade tacka ja till och genomföra 28k swimchallange från Oskarshamn till Öland. Ett simäventyr som jag knappt än idag kan smälta att jag faktiskt lyckades med! Den utmaningen fick mig verkligen att inse hur långt man kommer med vilja och pannben, då jag bara månader tidigare knappt tagit mig fram i bassängen. Det är kicken jag får av detta som gör att jag vill fortsätta ta mig an utmaningar och se vad det kan leda till. Jag fick även kört ett triathlonlopp i Bunn i somras, en medeldistans och sedan blev det även ett swimrunlopp, ÖtillÖ i Engadin, vilket också var en stor utmaning för mig. Efter Bunn och Engadin så fick jag tyvärr en löparskada och just nu har jag ett löparknä som sätter stopp för löpningen. Jag hoppas kunna stärka upp knäna under höst/vinter och hoppas på att vara redo till våren igen.

HUR SER DINA TRIATHLONMÅL FÖR NÄSTA SÄSONG UT?

Nästa år är jag anmäld till HIM i Borås och Ironman Kalmar. Jag kommer definitivt att köra många smålopp och en del swimrun för att få mer erfarenhet i kroppen. 

PÅ VILKET SÄTT HAR COLTING BORSSÉN COACHING HJÄLPT DIG I DIN TRÄNING?

Massor! Det var på deras swimcamp samt på träningsresan till Playitas jag hittade en massa nya vänner som pushat mig och gett mig både tips och inspiration. Att gå på träningsschema är vad som funkar bäst för mig och det har jag fått via Colting Borssen Coaching.

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN I DIN TRIATHLONTRÄNING FÖR DIG OCH HUR HAR DU LÖST DET?

Jag har ännu inte deltagit i så många lopp, så de största utmaningarna har jag nog fortfarande framför mig. Men just nu är löpningen och mitt löparknä min största utmaning att få bukt med. Simningen var tidigare en svår puckel för mig, men den har jag nu som en av mina favoritgrenar.

BESKRIV DITT FAVORITPASS:

Långdistanspass på cykel med mina träningskompisar.

BÄSTA TRÄNINGSTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Våga!! Du kan mer än du tror, mycket sitter i huvudet och tankarna begränsar dig. Och anmäl dig till ett camp för att få träningskompisar.

BÄSTA PRYLTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Svårt att säga en sak, men be om hjälp av dom som kan.

TRIATHLONMINNE JAG ALDRIG GLÖMMER:

När jag i mitt första lopp fick punktering, och handfallen stod där utan att kunna fixa det. Idag har jag lärt mig att laga det själv, så något gott förde det med sig 😊

PROFILRUTA

  • Bor i: Överlida
  • Yrke: Inköpare på Mjöbäcks Entreprenad AB, Deltidsbrandman i Mjöbäck, Sköter bokföring och löner på Öxalidsbygg AB.
  • Antal Triathlontävlingar: 3st
  • Instagram: molisa_6
  • Resultat: Bland dom 10 bästa på damsidan i de klasser jag har deltagit i.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.