Veckans Triathlonprofil – Felix Hahne

Veckans Triathlonprofil Felix har under hela sin barndom sysslat med alla möjliga sporter. Som så många andra i sin omgivning höll han på med fotboll på sommaren och bandy på vinter. I bandyn var han som 15-åring med och vann SM-guld med Falu BS. När Felix fick barn 2015 så hade han inte längre tid att pendla för att spela bandy. På senare år har han även hunnit med att spela amerikansk fotboll i ett par säsonger.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED TRIATHLON?

Efter jag slutat med all typ av sport 2015 så började min hälsa att sakta försämras. Vid jul 2017 så var min vikt uppe i nästan 110kg. Så när 2018 började bestämde jag mig för att satsa på mig och min hälsa. Jag hittade Jonas podd och köpte hela hans koncept rakt av. Jag började under våren både träna löpning och simning. Anmälde mig till ett swimrunlopp i Augusti. Vid midsommar hade jag gått ner över 20kg och var så mycket piggare!

Jag kände att konditionsidrott var en grej för mig och tänkte att varför inte lägga in cykel i det här också. Sagt och gjort så anmälde jag mig till Colting Borssén Coaching. Mest för att prova på triathlon lite, men fastnade direkt för det, mest på grund av den kontinuerliga träningen. Jag känner väl att loppen är väldigt sekundära för min del. Även om det är kul att ha något att hänga upp träningen på.

HUR GICK FÖRRA SÄSONGEN?

Jag var inställd på att köra Ironman i Kalmar. Och inför det även köra en HIM distans i Vansbro. Och sen så blev ju som alla vet samtliga tävlingar inställda… För mig var det egentligen bara positivt då jag har en rygg som inte vill samarbeta med mig. Så vid sidan av triathloncoachingen genomgår jag ett träningsprogram för ryggen. Ryggen har för mig alltid varit min svaga länk. Har under flera år haft smärtor i ländryggen som ingen läkare tycks kunna ge någon diagnos över vad det är. Detta har påverkat min triathlonsatsning då jag inte kan sitta bra på cykeln utan smärtor.

HUR SER DINA TRIATHLONMÅL FÖR NÄSTA SÄSONG UT?

Mina mål inför 2021 är väl egentligen samma som för 2020. Att genomföra tävlingarna som jag var anmäld till under 2020. Och om kroppen tillåter kanske anmäla mig till någon mer tävling, men det beslutet får vänta till våren.

PÅ VILKET SÄTT HAR COLTING BORSSÉN COACHING HJÄLPT DIG I DIN TRÄNING?

Som helt ny inom triathlon behövde jag hjälp. Jag hade ingen aning om hur man lade upp träningen för triathlon. Coachingen har gett mig en bra struktur och en röd tråd att följa, även om inte alltid programmen följs till punkt och prickar så ger det en trygghet att man arbetar mot rätt håll.

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN I DIN TRIATHLONTRÄNING FÖR DIG OCH HUR HAR DU LÖST DET?

Tiden… Som förälder och en person som arbetade 7-4 har tiden varit den begränsande faktorn. Lösningen för mig blev cykelvagn. Att istället för att ta bilen till förskola och jobb så tog vi cykeln. Detta gav ett uppsving i träningsvolym. De dagarna barnen inte var på förskola kunde jag också löpa till och från jobbet.

BESKRIV DITT FAVORITPASS:

Favoritpassen är att i lugn och ro få ge sig ut i skogen och springa över stock och sten. Små slingrande stigar i dalaskogarna, över bäckar och myrar. Strunta i allt vad kilometersplittar heter och bara njuta av naturen.

BÄSTA TRÄNINGSTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Löppendlingen har gett mig väldigt mycket. Tar bort väldigt lite tid från vardagen med ger så mycket mer tillbaka.

BÄSTA PRYLTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Begagnatmarknaden på cyklar är stor. Man kan hitta riktigt bra cyklar utan att behöva lägga en förmögenhet.

TRIATHLONMINNE JAG ALDRIG GLÖMMER:

Min första start är nog det jag minns bäst. Att få stå i startfållan och vara lite lätt nervös. För att det sedan ska släppa helt när jag kastar mig i vattnet och simmar snabbare än någonsin.

PROFILRUTA

  • Bor i: Borlänge
  • Yrke: Studerar till byggingenjör
  • Antal Triathlontävlingar: 2
  • Instagram: feelixhahne
  • Resultat:
    • Olympisk distans: 2:53
    • HIM: 5:52

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.