Cykel på Playitas

Vi får mycket frågor kring hur det funkar med att hyra cykel på Playitas, här kommer därför lite användbar och uppdaterad information kring detta:

För er som önskar hyra cykel på Playitas går det utmärkt, de har ett stort utbud av både landsväg- och tempocyklar. Du hyr/bokar din cykel i förväg MEN NU BETALAR MAN DEN PÅ PLATS (detta för att underlätta Playitas hantering i och med Covid-19.

NYHETER 2021 (i och med covid):

Ni skall fylla i ett förbokningsformulär och maila det till bike@playitas.net och Obs lägg med sports@playitas.net som kopia i det mailet (då bike-centret i nuläget på grund av covid inte har öppet i samma utsträckning). Formuläret hämtar ni:

 • Genom Playitas Cycle Centre och RentalService. Obs – Formuläret heter i nuläget 19/20 men det är det formuläret som ni ska använda (det kan komma att uppdateras men utbudet och priserna kommer att vara detsamma).

Formuläret innehåller både priser, storlek och olika typer av cyklar.

 • BMC SLR 3 (gula) landsvägscykel
 • BMC SLR 2 DI2 (blå) landsvägscykel med elektriska växlar
 • BMC TIME MACHINE DI2 (orange) tempocykel med elektrisk växlar

Betalning: Du får svar inom någon dag och betalningsuppgifter kommer på mailen där du smidigt kan betala med kort via länk. I dessa tider har vi redan ställt frågan som eventuellt uppkommer vid betalning och i kontakt med Playitas skriver de följande angående cykelhyra och eventuellt inställd resa eller liknande: “In reference to the situation of COVID, should your trip be cancelled we can either transfer your bike rental to a later date when you are able to travel, or should you want a refund then of course we will issue this.”

I övrigt finns info att läsa om Apollos Trygghetspaket via denna länk där de sammanfattar vad det är som gäller er bokning: Apollos Trygghetspaket

Värt att komma ihåg:

 • Ta med egen hjälm
 • Ta med cykelskor
 • Och skruva loss och ta med dina egna pedaler från din cykel hemma. (Playitas har pedaler (SPD & SPD SL, LOOK KEO) men endast ett begränsat antal).

För er som tar med egen cykel till Playitas 

  • Fixa en bra låda/väska att packa cykeln i.
  • Ni behöver lägga in er cykel i flygbokningen hos respektive flygbolag; SAS från Oslo, Köpenhamn och Göteborg och Novair (Apollos egna flygbolag) från Stockholm. Det gör ni via den länk ni får med bokningsbekräftelsen alt. logga in med ert bokningsummer på flygbolagets hemsida.
  • Lägg till cykel hos SAS här.
  • Ni behöver också lägga med cykeltransfer från/till flygplatsen i Apollobokningen. Har ni inte redan gjort det i samband med anmälan, mailar ni Apollo så löser de det.

Så här packar du din cykel inför resa

Bild från Playitas Bike Centre

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.