Veckans Triathlonsprofil – Göran Wahlstedt

Göran var som ung väldigt aktiv i all bollsport men också inom löpning och gjorde som bäst 1.25 på halvmaran. Vid 18 års ålder fick Göran diagnosen Bechterews Sjukdom (Reumatisk ryggsjukdom) som medförde att han under 25 år inte kunde träna på grund av sjukdomen. Han beskriver sig själv stundtals som en zombie när det var som värst, med mycket smärta, stelhet och en krökt ryggrad. Först 2013 kunde medicineringen förbättras..

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED TRIATHLON?

På 80-talet såg jag Dave Scott och Mark Allen på Sportnytt fajtas om seger i Ironman! Direkt tänkte jag: -”Detta vill jag göra”. Men vid den tiden hade sjukdomen tagit greppet om mitt liv. Först 2014, då jag äntligen var smärtfri, kom drömmarna om en Svensk Klassiker och en Ironman tillbaka. 2015 gjorde jag min första Svenska Klassiker! Året då jag fyllde 50år (2019), gjorde jag min 5:e Svenska Klassiker och min första Ironman i Köpenhamn!

HUR GICK FÖRRA SÄSONGEN?

Jag skulle ha gjort min andra Ironman i Barcelona 2020. På grund av Corona och inställda lopp fick det istället bli en virtuell 70.3 i Ironman VR! Sedan har jag genomfört min 6:e Svenska Klassiker under året!

HUR SER DINA TRIATHLONMÅL FÖR NÄSTA SÄSONG UT?

Jag fortsätter med en Svensk Klassiker. Jag har precis bokat in mig på Nordenskiöldsloppet i mars, och jag flyttade min startplats till Ironman Barcelona till 2021.

PÅ VILKET SÄTT HAR COLTING BORSSÉN COACHING HJÄLPT DIG I DIN TRÄNING?

Jag är själv en (snart) utbildad Endurance Personal Trainer men ser att jag behöver styras och coachas lite med upplägget och strukturen i Colting Borssén Coaching. Sedan är det en fantastisk och peppande community på Facebook!

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN I DIN TRIATHLONTRÄNING FÖR DIG OCH HUR HAR DU LÖST DET?

Min knäartros gör att jag får lägga upp CB-träningen efter det och anpassa den. Just nu kör jag Runstreak och har sprungit i snitt 7km varje dag i 72 dagar. Sedan plockar jag grunden i programmet utöver detta.

BESKRIV DITT FAVORITPASS:

Ett grymt benpass på gymmet, men även brickpass och långa zon2 distanslöp.

BÄSTA TRÄNINGSTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Börja lugnt med långsam progression. Det tar tid att bygga en stark kropp. Njut av varje pass, hårt som mjukt!

BÄSTA PRYLTIPS TILL NYBÖRJAREN:

En pulsklocka! Kul med statistik och analys!

TRIATHLONMINNE JAG ALDRIG GLÖMMER:

Min stapplande målgång i Köpenhamn, jag bjuder på den här.

PROFILRUTA

  • Bor i: Södertälje
  • Yrke: Sektionschef
  • Antal Triathlontävlingar: 2+1(vr)
  • Instagram: goranwahlstedt
  • Resultat:
    • Ironman Köpenhamn 2019 – 12:46:19

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.