Ironman Virtual Race Series VR – Ironman Virtual Club VC

På grund av Covid-19 utbrottet ställs flertalet av sommarens tävlingar runt om i världen in eller skjuts på framtiden. Alla förberedelser och timmar av slit och hård träning är dock aldrig förgäves! Ironman har sedan några veckor lanserat en digital Virtual Racing Serie för att erbjuda en möjlighet till att tävla och ge en ökad motivation till fortsatt träning! Ni kan tävla för er klubb, få poäng och credits (som senare kan användas i Ironman-shoppen) och efter genomfört VR-race får ni såklart medalj (badge).


Distanser Ironman Virtual Race Series VR

Intresset och antalet deltagare ökar för varje lopp och än så länge har Ironman kört tre lopp i den s.k Virtual Race Series med olika distanser och nu på fredag 24 april startar VR4:

Virtual Race Datum Deltagare Distanser
VR 1 3-5 april 11.051 5km run/90km bike/21km run
VR 2 10-12 april 23.011 3km run/40km bike/10km run
VR 3 17-10 april 33.271 1,5km run/20km bike/5km run
VR 4 24-26 april Upcoming 3km run/40km bike/10km run

VR serien är tillgänglig genom plattformen Ironman Virtual Club VC och ni tävlar under VR serien för er klubb precis som under en vanlig Ironman tävling. Klubbens rankingen kan följas efter varje race och under VR2 placerade sig exempelvis Colting Borssén Triathlonklubb på delad första plats! Ironman erbjuder även en VR Pro Challenge där våra svenska proffs ligger bra till!

Så funkar Ironman Virtual Race Series VR

  1. Gå in på Ironman Virtual Club och välj ”Join”. Det är gratis.
  2. Logga in på din Ironman-profil (högst troligen har du en profil om du anmält dig till en Ironman tidigare, annars skapar du en på Ironman.com först)
  3. Skapa ett Sport Heroes Account.
  4. Följ stegen för att synka den typ av ”tracker”/fitness app du föredrar och använder, exempelvis din Garmin Connect, Runkeeper, Suunto, Polar, Rouvy…(många av de vanligaste apparna finns att välja mellan). Så för att du ska kunna tävla och tillgodoräkna dig poäng måste med andra ord din träning reggas och det gör du med hjälp av din GPS-klocka och pulsband. Manuell registrering godkänns inte. Läs mer här hur du kommer igång.
  5. När du nu tränar, tävlar och använder din exempelvis Garminklocka reggas dina aktiviteter även på din Dashboard i Ironman Virtual Club och det är nu detta blir kul….NU kan du nämligen utifrån dina träningspass tjäna poäng och credits och dessa lagras på din Dashboard (Vi kan kalla den för din personliga sida på Ironman Virtual Club plattformen). Ironman ebjuder förutom VR-tävlingarna även andra typer av träningspass och challenges exemeplvis Hoka One One Challenge 2: Tempo Run, som man gratis kan registrera sig till och på så sätt höja motivationen att ta i det där lilla extra.
  6. Rewards! Poäng och credits kan användas för att få tillgång till rabatter i shoppen. VR-loppen ger bages och vid varje race lottar även Ironman ut vinster bland deltagarna.

”Go far, log in, and watch your total Points grow on your Dashboard. Points are earned by instance traveled and are converted into Credits, which can be redeemed for rewards”

När du är registrerad och klar anmäler du dig till nästa VR-lopp!

VR4 startar fredag 24 april och pågår till den 26 april (observera att det även finns en tidsgräns med klockslag för när varje lopp måste vara slutfört).

  • På din Dashboard kan du registerar dig till nästkommande VR-race.
  • Se över och planera ditt upplägg för distanserna som skall genomföras inom den bestämda tidsramen. Dessa distanser kan ju med fördel köras direkt efter varandra som en faktiskt triathlon, men detta är inget måste då du själv väljer ditt upplägg.
  • Tänk på att om distansen är löpning 3km måste du med hjälp av din GPS-klocka registrera minst 3km löpning och maximalt +1km extra. Stannar du klockan på 4,1km kommer du inte kunna tillgodoräkna dig den distansen i loppet. Vill du springa längre än 3km, stanna då klockan när du passerat tre kilometer, spara aktiviteten och fortsätt sen att springa igen efter det.
  • Allt eftersom varje distans per VR-tävling genomförts registreras det på ditt Ironman Virtual Club konto. Är du inte nöjd kan du välja att köra racet en gång till (om du hinner inom tidsramen då vill säga).

Stort lycka till!

Här går du med i Ironman Virtual Race Series VR

Ironman Virtual Race Series

 

Bilderna tagna från Ironman Virtual Club

2 reaktioner till “Ironman Virtual Race Series VR – Ironman Virtual Club VC

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.