Veckans Triathlonprofil – Katrin Karlsson

Veckans Triathlonprofil Katrin provade på flera olika idrotter i unga år och försökte länge med fotboll trots noll bolltalang, då det var ju hennes pappas favoritsport 🙂 Hon simmade även en kort period men ledsnade tyvärr (vilken hon kan ångra lite numera ja… 🙂

Efter det fastnade hon i stallet och där hon blev kvar ända upp i vuxen ålder, hade egen häst under många år och tävlade i hoppning.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

Jag hade sneglat länge på sporten och vågade till slut anmäla mig till Trollhättans inofficiella VM i lag-triathlon; Butlers Triathlon och året var 2007. 5 lagmedlemmar skulle genomföra 300 m sim, 45 km cykel och 14 km löpning tillsammans. Kommer ihåg att jag simmade i baddräkt och sedan bytte om till cykelkläder under en gigantisk rosa morgonrock, hahaha. Men där fastnade jag och gick från surfar-våtdräkt från Team Sportia och hybridcykel till den utrustning jag har idag.

Hur gick förra säsongen?

Förra säsongen var ett mellanår för mig, så jag tuffade igenom Jönköping utan tidskrav samt lyckades på en tävling i Malmö kvala till Master sprint-EM nästa år, det gäller att vara tillräckligt snabb OCH tillräckligt gammal.

Hur ser dina triathlonmål för nästa säsong ut?

Nästa är går jag all-in! Jag fyller 50 år och firar detta med Borås Triathlon, Jönköping IM 70.3, Masters-EM i Malmö samt Kalmar IM! Mitt mål med nästa säsong är att vara så förberedd jag kan inför dessa utmaningar, ha roligt under tävlingarna och må bra efteråt. Har inga tidskrav eller kvaldrömmar utan jag ser mig som en hobby-triathlet.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

Med struktur och flexibilitet, jag planerar min vecka efter vardagsbestyren. Sedan tycker jag vår community med peppande inlägg av andra CB:are är oerhört motiverande.

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det?

Största utmaningen, speciellt när man som jag satsar på fulldistans nästa säsong, är tiden man behöver lägga på långpassen. Men det är bara att ställa klockan på “systrarnaWinbo”-tidigt (läs: mitt i natten…) och få det gjort.

Beskriv ditt favoritpass:

Åh det måste vara havssimning, älskar känslan av ett levande hav med vågor, maneter och tång! Sedan älskar jag ett riktigt hårt pass på min Monark testcykel hemma, lättillgänglig träning med kvalitet!

Bästa träningstips till nybörjaren:

Gör det inte så komplicerat, man ska simma, cykla och springa, så bara ut och träna! CB:s koncept med Borg-skalan tycker jag är lysande! Man kan mängdträna utan att slita på kroppen.

Bästa pryltips till nybörjaren:

Fel fråga att ställa till en prylnörd och ingenjör som jag, älskar att analysera data efter ett pass, men om jag måste välja något så blir det nog en riktigt bra GPS-klocka med pulsband.

Triathlonminne jag aldrig glömmer:

I väntan på simstarten i Kalmar 2015, solen går upp över sundet och Kentas “Just idag är jag stark” ljuder i högtalarna. Bara två veckor innan så hade min älskade pappa somnat in och det var länge oklart om jag skulle orka komma till start. Men jag bestämde mig för att köra för pappas skull och där vid starten kom känslorna ikapp mig. Jag råkade ha två triathlonkompisar från Colting Camp 2010 i Borås precis bredvid mig (Sara Gradling och Desirée Falk Olsson) som stöttade och med detta minne vill jag än en gång belysa den fantastiska sammanhållningen jag fått genom denna sport!

Profilruta

  • Bor i: Sjuntorp, utanför Trollhättan
  • Yrke: Projektchef, Vattenfall Eldistribution AB
  • Antal triathlontävlingar: Hjälp har tappat räkningen, men ett axplock av tävlingar (alla distanser): 3 IM Kalmar, 3 Jönköping 70.3, Masters-VM långdistans Motala, Masters-SM sprint Malmö, Tjörn, Borås, Karlstad, Horla, Örserum, Lyrestad…
  • Instagram: @katrin14k
  • Resultat: Kalmar 13:24, Jönköping 5:58

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.