Veckans Triathlonprofil – Timo Eriksson

I och med att Timo är uppvuxen i Västerbottens inland så började han att åka längdskidor redan vid tre årsåldern (och började tävla samma säsong). Längdskidåkningen slutade han med vid 11 års ålder och satsade enbart på lagsporter fram till 14.

Därefter så bestod Timos dagar utav enbart en massa datorspelande fram tills han var 17-18 då han började att gymma och löpa lite.

Allt eftersom löp-distansen ökade, så började Timo att springa 10Km motion där tävlingar fanns och han sprang sin första mara som 19 åring (Stockholm marathon 2013.)

När vintern kom så åkte han öppet spår och bestämde sig för att genomföra en svensk klassiker, vilket gjordes samma år han fyllde 20.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE MED TRIATHLON?

Istället för att sälja cykeln så började jag fundera på om jag skulle klara av en Ironman, speciellt när jag sökte efter en ny utmaning.

Testade i vilket fall en Olympisk distans i Boden och kände att tre discipliner i en är fruktansvärt tungt, men fruktansvärt roligt.

Jag lyckades tillslut övertala mig själv till att anmäla mig till Ironman Kalmar (2015) och lyckades även genomföra loppet. (21 år vid den tidpunkten.)

HUR GICK FÖRRA SÄSONGEN?

Förra säsongen gick oerhört bra, nådde flera utav mina delmål, bla att klara av en svensk super klassiker och mycket är faktiskt tack till just CB Coaching.

HUR SER DINA TRIATHLONMÅL FÖR NÄSTA SÄSONG UT?

Mina triathlonmål för nästa säsong är att bla. att köra Ironman Jönköping under 6h.

Är fortfarande i valet och kvalet om jag ska köra Kalmar, men om jag kör Kalmar så vill jag under 11:30.

PÅ VILKET SÄTT HAR COLTING BORSSÉN COACHING HJÄLPT DIG I DIN TRÄNING?

Colting Borssén Coaching har hjälpt mig oerhört mycket.

Jobbar inom Försvarsmakten och åkte iväg på en utlandstjänstgöring där jag inte sprang mer eller mindre på ungefär ett halvår, när jag kom hem så hittade jag CB-Coaching där mitt främsta mål var att enbart komma tillbaka till min ordinarie form så snabbt som möjligt, men under årets gång så kom jag inte bara tillbaka, utan jag lyckades även slå en hel del personbästan.

Rent planeringsmässigt så är det oerhört skönt att ha färdiga träningsprogram som är oerhört lätta att lägga på minnet, men även all pepp och inspiration som man tar del utav från andra adepter i träningsgruppen har verkligen hjälpt en med att pressa ut det lilla extra under träningspassen.

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN I DIN TRIATHLONTRÄNING FÖR DIG OCH HUR HAR DU LÖST DET?

Största utmaningen träningsmässigt är alltid våren i Norrbotten, det finns inget mer psykologiskt jobbigare än att se när asfalten tinar fram sakta men säkert, för att därefter när den är framme bara väntas på att sopas/borstas rent och innan det har skett, så är det dags för Vätternrundan.

Det blir en hel del inomhus cykling i en hall alt. trainerdöden.

BESKRIV DITT FAVORITPASS:

Tävling, där kommer kvittot på var du står i nuläget.

BÄSTA TRÄNINGSTIPS TILL NYBÖRJAREN:

Hitta en sparringkompis, om inte träna för att det är kul och lyssna på kroppen.

BÄSTA PRYLTIPS TILL NYBÖRJAREN

Köp aldrig nybörjarprylar, det är oavsett vad en riktig glädjedödare.

Tex snowboard, finns ingenting värre än en nybörjarbräda, det är klart det är svårt när prylarna kämpat emot en.

TRIATHLONMINNE JAG ALDRIG GLÖMMER:

Kommer aldrig att glömma en start eller målgång till just Ironman distansen.

PROFILRUTA

  • Bor i: Luleå
  • Yrke: Försvarsmakten, Spaningssoldat.
  • Antal Triathlontävlingar: 7 st.
  • Instagram: DrSture

veckans

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.