Veckans Triathlonprofil – Ingrid Thyr Forsell

Ingrid har så länge jag kan minnas varit aktiv och idrottat, allt från bollsporter till rena konditionsidrotter. Aktiv som längst med fotboll. Som vuxen har hon gått med i ett cykelteam, genomfört en svensk klassiker, tjejklassikern, olika cykellopp, löpning, längdskidor och kortare triathlontävlingar.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

En av mina bröder började med triathlon. Vi satt och pratade om det en dag och under tiden gick jag in och anmälde mig till Stockholm Triathlon (sprint). Det var 2013.

Hur gick förra säsongen?

Det gick bra! 😃 Målmedvetet följde jag CBs program från oktober fram till starten av IM i Kalmar i augusti. Målet var att klara IM, träningsperioden och att må bra rakt igenom hela loppet och det gjorde jag.

Hur ser dina triathlonmål för nästa säsong ut?

Direkt efter att jag gick i mål 2019 tänkte jag att jag kör nästa år igen. Jag anmälde mig till IM 2020, men vid anmälan blev det något fel och först flera veckor senare fick jag bekräftelse om att jag fått en startplats. Under tiden hann jag tänka om och planerade istället att köra flera kortare triathlontävlingar, prova på Swimrun och andra roliga lopp under kommande säsong och har nu bestämt mig för att flytta fram starten för nästa IM till 2021.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

Hela upplägget har varit avgörande för att ta mig igenom säsongen skadefri, frisk och med fokus på rätt träning och mängd träning. Jag har haft kontroll över mig själv och min träning och har känt mig trygg rakt igenom. Jag har helt och hållet förlitat mig på att om jag kör enligt instruktionerna så kommer allt gå bra!

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det?

Simningen! Jag kände mig till en början lugn med att jag tidigare klarat Vansbrosimningen (3 km) bröstsim på en timme. Förstod ganska snart att kör man IM, så kör man frisim 😲 Jag har lagt mycket fokus på att lära in tekniken. Det var lite lurigt att få till andning och timing med armtagen. Jag fick nöta och nöta, men när jag väl stod där på startlinjen i Kalmar infann sig ett lugn inför simningen…

Beskriv ditt favoritpass:

Långpass löpning, gärna en vinterdag med strålande sol! ☀️❄️ Långa cykelpass längs öde landsvägar är också en klar favorit!

Bästa träningstips till nybörjaren:

Fundera över ditt mål med triathlonträningen. Lägg upp en träningsplan och träna med kontinuitet. Bygg upp med styrka och börja träna i god tid!

Bästa pryltips till nybörjaren:

Boj vid simning i öppet vatten. Jag simmar ofta där det passerar Waxholms- och fritidsbåtar (givetvis på avstånd 😬). Med bojen syns jag och kan dessutom lägga nycklar, mobil och ibland en torr tunn tröja, frukt eller bars i bojen 😄

Triathlonminne jag aldrig glömmer:

IM i Kalmar som verkligen var över all förväntan, hela arrangemanget och allt engagemang. Vilka funktionärer och vilken publik! Där och då kändes det som att inte bara mina egna förberedelser och träning hjälpte mig fram, utan även allt runt omkring och givetvis även min familj som fanns där och hejade på mig.

Profilruta

  • Bor i: Stockholm
  • Yrke: Egen företagare
  • Antal triathlontävlingar: Sprint i Stockholm (2013, 2014, 2015, 2017), Ironman i Kalmar2019

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.