Möt nya supermotionären Maria Lindberg

Vår nya Supermotionär Maria Lindberg är 50 år och arbetar som sjuksköterska i Ljungby. De fyra barnen har vuxit upp och äldsta dottern har precis klarat av sin första Ironman Kalmar. Drömmen om att tillsammans med dottern fixa Ironman Kalmar 2020 växte när hon stod vid sidan och hejade. Maria anmälde sig själv till Ironman Kalmar men behövde hjälp att klara resan. Vi gav Maria chansen att bil vår nya Supermotionär och hon tog den! Hon har aldrig provat triathlon förut och simma i öppet vatten känns extremt långt bort.

Grattis! Hur känns det att ha blivit utvald?

– Det känns fantastiskt roligt att få den här chansen.

Hur kommer det sig att du sökte till Supermotionären?

– Efter jag anmält mig till Ironman så fick jag panik, jag kan ju inte simma! Sen satt jag och scrollade Instagram och då dök ansökan om Supermotionären upp. Allt löser sig tänkte jag och skickade in en anmälan.

Vad har du för erfarenhet av triathlon?

– Aldrig provat på triathlon.

Du arbetar som sjuksköterska, hur ser din vardag ut och när passar det bäst för dig att träna?

– Jag arbetar måndag-fredag. Måndagar till 17:00 övriga dagar till 15:00. Passar bäst med krävande och långa pass på helgerna. Tränar gärna innan jobbet om eftermiddagen eller kvällen är fullbokad. Ibland springer jag till och från jobbet 11 km enkel resa. Vet att simhallen öppnar kl 06:00 två dagar i veckan…

Berätta om dina nuvarande erfarenheter:

Simning: – Torrsim jämte Agunnarydssjön på 70-talet. Jag kan inte crawla alls. Känns som en omöjligt uppgift att lära mig om jag ska vara ärlig…
Cykel: – Köpte en racer för 2 år sedan. Cyklade Vättern i år på dryga 14 timmar.
Löpning: Löpningen är min ”snuttefilt”. Haft den som mitt andrum i vardagen med fyra barn. Jag har sprungit Lidingö, Göteborgsvarvet, Tjejmilen och massor med andra tävlingar.

Vad vet du om Ironman?

– Långa krävande sträckor. Simning-cykel-löpning… Är det ens möjligt för en 50- åring?

Din drivkraft?

– Jag vill se vad jag kan uppnå med målmedveten träning, vilja och fokusering.

Supermotionären Maria Lindberg

Supermotionären
Maria Lindberg säger att snuttefilten är löpning just nu och simningen känns väldigt avlägsen.
Namn: Maria Lindberg
Bor: Ljungby
Yrke: Sjuksköterska på Lagans Vårdcentral
Äter helst: Låter husmanskost tråkigt? Det är det jag äter.
Dricker: Sportdryck, vin, kaffe och vatten.
Bästa idrottsminne: Lidingöloppet under 3 timmar. 
Sämsta idrottsminne: När jag förväxlade norr med söder på en skolorientering på högstadiet.
Ser fram emot? Resan härifrån och in i mål. Att få höra: You are an Ironman!

2 reaktioner till “Möt nya supermotionären Maria Lindberg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.