Inför din träningstart 31 aug 2020!

Hej adepter!

Det är verkligen roligt och en ära att var och en av er har givit oss förtroendet att guida, coacha och inspirera er mot era mål under 2021! Vi är jättetaggade! Många av er är nybörjare och ska träna för er första 70.3 eller Ironman. En del av er har mer erfarenhet och har under året tränat och förberett er för en triathlonsäsong som dessvärre aldrig blev av, som bekant. Coachingen drar igång den 31 augusti och fram dit är det ett antal veckor. Ni undrar ju naturligtvis hur ni ska tänka och vad ni ska göra fram till dess.

ALLA behöver registrera sig här på sajten för att komma åt filmer, träningsprogram och poddar. I slutet av augusti blir ni insläppta på coltingborssen.com, innan dess behöver ni inte testa att logga in.

Här kommer några enkla tips kring hur ni kan använda veckorna fram till coachingens start för att komma väl förberedda till våra program!

 • Har man under året tränat hårt för Ironman, 70,3, en lång swimrun eller något annat uthållighetsevent så bör man ha åtminstone två veckors vila innan vårt träningsprogram drar igång. En viloperiod kan innehålla rörelse, aktivitet och aktiv återhämtning, absolut! Men ingen ”riktig” träning.
 • Se perioden fram till programstart som ”träning-för-att-träna”.
 • Se till att uppdatera eller uppgradera träningsutrustningen. Fräscha löparskor (gärna två helt olika par varav ett trail), löparkläder för höstväder, kanske pannlampa, simglasögon, dolme och simkläder.
 • Ni kommer ha förmåner hos både runnersstore.se och swimshop.se. Swimshopkoden är cb och anges i kassan vid check out.
 • Ni har också en förmånlig rabatt på Colting Wetsuits hela sortiment, ange coltingborssen20 i kassan och erhåll 25% rabatt. Hos Colting Wetsuits kan ni köpa både dolme, paddlar, simglasögon och alla våtdräktsprodukter.
 • Lös årskort till badet och kolla upp öppettider och när det är bäst att simma själv eller om det finns en lämplig grupp (masters eller triathlon) att simma med.
 • Tillgång till gym är en klar fördel då programmen kommer innehålla regelbunden styrketräning.
 • Fundera på hur eller om det går att använda transporter till arbete/studier som löp- eller cykelpendling.
 • Kom igång med regelbunden och gärna daglig motion. Det ska inte vara långa pass eller hårda pass utan det handlar om att skaffa rutiner.
 • Fokusera på löpning/jogg/promenad. Programmet kommer att vara löpinriktat under hösten så det finns en poäng att vänja kroppen redan nu. Som sagt, hellre ofta och lugnt/kort än enskilda hårda och tuffa pass. Målet är att förbereda kroppen för kommande träning och inte knäcka den redan innan 🙂
 • Ta hand om eventuella skador eller problem under september. Målet är att gå in i coachingen problemfri!
 • Om man inte redan anmält sig till sin måltävling, gör det!

Kort sagt, använd perioden fram till programmets start för att mjukstarta kroppen och skapa rutiner som gör att man på ett bättre och enklare sätt kommer in i träningen från den 31 augusti!

I övrigt:

 • Din coachmotor håller just nu på att byggas här på coltingborssen.com. ALLA behöver registera sig här.
 • Vi har en sluten FB-grupp för alla er som är med i coachingen denna säsong. Du ansöker om att bli medlem i den gruppen och vi godkänner dig. FB-gruppen kan ses som ett stöd i vår och er kommunikation: Ansök om medlemskap i FB-gruppen här.
 • Vår huvudsakliga kanal för att meddela er om nytt innehåll kommer vara mail. Instagram, Facebook, Soundcloud m.m. är bara publiceringsverktygen vi använder oss av. Ni missar inget så länge ni kan logga in i coachingmotorn.
 • Här kan ni läsa mer om vårt triathloncamp med Apollo Sports på Playitas – boka gärna in er redan nu för en härlig träningsvecka.
 • Ni får gärna använda instagram (@coltingborssen) eller facebook och tagga oss #coltingborssen. Alltid kul att följa era resor!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.