SUCCÉ FÖR COLTING BORSSÉN COACHING UNDER IRONMAN KALMAR!

Nytt fantastiskt banrekord, topptider och Supermotionären Bosse i mål!

Sveriges största coachinggrupp hade runt 60 adepter på startlinjen under helgens Ironman i Kalmar. Alla utom en (på grund av olycka) nådde mållinjen och kunde fira sina fantastiska prestationer under hurrarop. kramar och glädjetårar!

-Flerparten av våra adepter är nybörjare och har ingen eller väldigt liten triathlonbakgrund. Därför är det så oerhört mäktigt att under en sådan här dag kunna bevittna de oerhörda framsteg som de gjort under de tio månader som de tränat under vår ledning, säger coach Jojje Borssén.

3000 triathleter och 59 nationaliteter var anmälda till Ironman Kalmar och ett 40-tal tävlade i den profssklassen. Snabbast av alla under simsträckan var Colting Borsséns Alexander Berggren som avverkade de 3.8 kilometerna på ofattbart snabba 43.52 och därmed slog det rådande banrekordet med två minuter. Tiden var så snabb att man inledningsvis trodde att det var ett världsrekord för Ironmansimning men det reviderades senare.

Alexander fortsatte senare i stor stil och fullföljde till slut loppet på 9.02 vilket var personbästa med 27 minuter från förra året och strålande av en kille som 25-åring gör blott sin andra säsong.

Alexander Berggren slår sitt egna simrekord på Ironman Kalmar.

 

-Det är en stor ynnest att få ha en sådan talang som Alexander i klubben. Han är en stor inspiration för våra övriga adepter, kommenterar Jonas Colting.

Dagens största prestation stod dock tveklöst 58-årige Bosse Johansson för. Han är Colting Borsséns SUPERMOTIONÄR som i konkurrens med många andra sökande blev uttagna i en speciell satsning på att ta en absolut nybörjare i mål på en långdistanstriathlon. Från oktober har Bosse tränat med just Kalmar i sikte. Han vägde tidigare 140 kilo och när han började sin träning så hade han ingen erfarenhet av vare sig simning, cykling eller löpning. Under träningsåret har han dock gått från klarhet till klarhet och kom laddad och förberedd till start. Han nådde målet efter 14.41 och togs emot av två mycket stolta coacher!

 

Jonas Colting kramar om supermotionär Bosse som precis klarat Ironman Kalmar.

 

-Bosse är ett lysande exempel på att egentligen vem som helst med ambition, inställning och ett bra upplagt träningsprogram kan träna sig till att klara av en Ironman, menar Jojje Borssén.

-Det här har förändrat mitt liv. Jag har fått en mycket bättre hälsa och känner mig tjugo år yngre än tidigare, jublar Bosse själv.

Bästa placering av alla Colting Borssén-adepter tog Åsa Ask Nilsson som kom trea i sin åldersklass 50-54. På herrsidan var Nicklas Yderhag främst som 12:a i åldersklassen 35-39. Nicklas var också först upp ur vattnet av alla tävlande i amatörklassen.

I de löpande enkäterna som coachingadepterna har svarat på svarar 98 procent att de förbättrat sin fysiska kapacitet med hjälp av Colting Borssén Coaching och hela 98.5 procent tror att träningen kommer att hjälpa dem nå sina mål!

Den 30 september sätter coachingen för 2020 igång! Man kan signa upp och anmäla sig hela vägen fram och om man anmäler sig innan den 25 augusti är man med i utlottningen av två veckolånga utlandsträningsläger, två helgläger i simning och två premiumvåtdräkter från Colting Wetsuits!

 

SÅ HÄR SÄGER DELTAGARNA OM COLTING BORSSÉN COACHING:

-Vilken helg! Måste tacka Jojje Borssén och Jonas Colting för erat fantastiska koncept som verkligen blivit en livsstils förändring för mig som jag absolut kommer fortsätta med, känns otroligt bra! -Woffe Pouzar

-Wow, Vilket engagemang och vilken kärlek till livsstilen/sporten triathlon från heeeela CB… coacher, adepter, administratörer, fotografer, anhöriga osv. Att bli mött av en coach PÅ LÖPARBANAN när man har 4 km kvar… ovärderligt. Vilken klubb har det? -Tina Arenstig

-Det gick!
Vilken helg! Hela bubblan, från incheckning till och ned målgång har varit värd varenda träningspass. Klubbtillhörigheten var underbar, från morgonsimningen till alla hejaropen från både klubbkompisar på banan och åskådarna var guld värt. Tack Jojje och Jonas för det här året. Det hade inte gått utan er! Ska bli spännande att fortsätta träningsresan, fast nu med en bättre förberedd kropp för kommande träningspass. -Stefan Ahlgren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.