Supermotionär Bosse fixade Ironman Kalmar – se filmen här!

Hittar man bara viljan, motivationen och träningsglädjen så kan vem som helst klara av en Ironman Triathlon! Det är Bosse Johansson, 58 år gammal från Sunne, ett levande exempel på.

I helgen fullföljde Bosse Ironman Kalmar på 14 tim och 41 min, och detta efter mindre än tio månaders målmedveten träning!

-Helt fantastiskt! Jag är en Ironman! Det trodde jag aldrig om mig själv, säger Bosse om sin prestation.

Bosses resa till en Ironman började den första oktober när han började sitt träningsprogram med Colting Borssén Coaching. Då var Bosse som vilken otränad och överviktig 58-åring som helst. Colting Borssén Coaching specialiserar sig på att coacha och träna helt vanliga människor till att klara en halv eller hel Ironman Triathlon. I Kalmar hade de över 60 adepter på banan.

-Som mest vägde jag 140 kilo och började känna att det var både ohälsosamt och tungt. Jag gick ned 15-20 kilo på egen hand innan min triathlonträning började och sedan har vikten fortsatt att försvinna och formen förbättrats. Nu väger jag 97 kilo och har blivit 20 år yngre, kommenterar Bosse.

Bosses träning fokuserade till en början på att lära sig crawla och på att börja kombinera raska promenader med lugn jogging, för att undvika skador. Efter några månader introducerades både styrketräning och cykelträning och Bosses fysik blev snabbt betydligt bättre.

-Det var en otrolig kick att lära sig att crawla! Idag är det min favoritträning, menar Bosse.

Hemligheten bakom Bosse Johanssons makalösa utveckling från otränad och överviktig till Ironman Finisher är tålamod, kontinuitet och långsiktighet i träningen.

– Triathlon ska vara hälsosamt och inspirerande, kommenterar Bosses coach Jonas Colting. Att träna inför en Ironman kräver naturligtvis prioriteringar och målmedvetet arbete men det ska inte forceras och inte göra ont. Men det bor en uthållighetsatlet i alla människor och om man bara undviker onödigt stressig träning så kommer man utan tvekan att realisera sin potential, säger Colting.

Ironman Kalmar – Sveriges största triathlon

Bosse Johansson var en av 3000 föranmälda deltagare från 59 länder till Ironman Sweden. Han simmade 3860 meter på 1.29, cyklade 180 kilometer på 6.41 och sprang 42 kilometer på 6.15.

-Det var en makalös känsla att få springa in på upploppet inför tusentals hurrande på läktaren, jublar Bosse! Det här har förändrat mitt liv och synen på mig själv.

Bosse Johansson – YOU ARE AN IRONMAN!


Vi hjälper dig i mål i Ironman Kalmar

Colting Borssén Coaching är Sveriges största coachingtjänst online. För 899 kr / månad blir man medlem i en community som innebär träningsprogram, poddar, artiklar, instruktionsfilmer och rådgivning för att nå sin målsättning på hel eller halv Ironman. Här kan du läsa mer om tjänsten.

Se filmen om Bosses Ironman Kalmar här

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.