Succéhelg för triathloncoaching i Ironman 70.3 Jönköping

Sveriges största grupp för triathloncoaching hade runt 60 adepter på startlinjen under helgens Ironman 70.3 i Jönköping. Den överväldigande majoriteten av dessa nådde mållinjen och i de flesta fall med riktigt fina personliga rekord! Förra året hade CB Coaching 40 adepter på banan så det var en 50-procentig ökning mellan 2018 och 2019.

 – Det är ett fantastiskt kvitto för oss! Det är verkligen inspirerande att så många väljer att anlita oss för med triathloncoaching och hjälpa dem med träningen fram till sina stora triathlonmål, säger coach Jojje Borssén.

Triathloncoaching Ironman 70.3 Jönköping
Strax innan start samlades delar av coachinggruppen för glädjetjut.

Snabbast av alla herrar i klubben var Alexander Berggren som genomförde 1.9 kilometerna simning, 90 kilometer cykling och 21 kilometer löpning på 4.14.43. Alexander tävlar första året i proffsklassen och nådde i Jönköping sin hittills största framgång med en 13;e plats. Bland damerna i klubben var Johanna Johansson med sina 5.49.50 bästa Colting Borssén-deltagare.

Bland alla dem som gjorde en storartad insats så måste vi framhålla Bosse Johansson, 58 år och från Sunne, lite extra. Han är klubbens SUPERMOTIONÄR som i konkurrens med många andra sökande blev uttagna i en speciell satsning på att ta en absolut nybörjare i mål på en långdistanstriathlon. Från oktober har Bosse tränat med just Jönköping i sikte. Nu gick han i mål med ett leende på läpparna efter runt sju timmar! Bosse har blivit så taggad av triathlonträningen att han också har anmält sig till Ironman i Kalmar:) Se intervju med Bosse här:

I de löpande enkäterna som coachingadepterna har svarat på svarar 98 procent att de förbättrat sin fysiska kapacitet med hjälp av Colting Borssén Coaching och hela 98.5 procent tror att träningen kommer att hjälpa dem nå sina mål!

För majoriteten av Colting Borsséns adepter är Ironman Kalmar den 17 augusti det stora målet och där kommer runt 80 adepter till start.

– Efter helgens framgångar och med den inspiration våra adepter deltar och peppar varandra så kommer det att bli ett sant nöje att vara på banan i Kalmar, säger coach Jonas Colting .

Den 30 september sätter coachingen för 2020 igång! Man kan signa upp och anmäla sig hela vägen fram och om man anmäler sig innan den 25 augusti är man med i utlottningen av två veckolånga utlandsträningsläger, två helgläger i simning och två premiumvåtdräkter från Colting Wetsuits! Läs mer här.

Så här säger en av adepterna i triathloncoachingen efter målgången:

– Tack alla trevliga personer jag träffat i helgen. Speciellt tack till alla på Colting Borssen för ett superår.
Jag har tränat med målet att klara av att genomföra en Ironman 70.3 och det gjorde jag…löjligt nöjd och stolt.
Hade jag struntat i att få punkteringen i brantaste delen av cyklingen hade jag ju förmodligen fixat det under 7 timmar också, nu blev det 7.05. Nu får det bli guldmedlemskap och focus på att bli starkare i löpningen.
Michael Andersson

Så funkar Colting Borssén Triathloncoaching

Läs mer om vår triathloncoaching och hur det funkar här.

Triathloncoaching för Ironman och Ironman 70.3. Ekosystem av premiuminnehåll.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.