Sara Nensén – Veckans Triathlonprofil

Saras idrottsbakgrund består av hästar och då främst hoppning och hon har tillbringat otaliga timmar i stallet och på hästryggar sedan 8 års ålder. Sara har tävlat i hoppning upp till SM-nivå som senior och även en del internationellt men har de sista åren trappat ned med hästarna då det blev svårt att kombinera med nytt jobb.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

Av en slump. Ville hitta något istället för hästarna som även innefattade någon form av tävlingsmoment vilket är något jag trivs och drivs av. Såg reklamskyltar för IM Jönköping när jag gick på stan’ 2017 och tänkte att det kunde vara en kul grej så anmälde mig med drygt en månad kvar till start utan att egentligen ha någon som helst koll.

Hur ser dina triathlonmål för året ut?

Eftersom jag fick mitt första barn nu den 20 mars så har jag inte spikat några triathlonmål i år. Är dock anmäld till Jönköping så om kroppen känns redo och vår dotter mår bra så står jag eventuellt på startlinjen för tredje gången i sommar:)

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

Massor! Skapat en struktur och trygghet i vardagen. Kroppen har hållit sig skadefri och successivt blivit starkare. Hade garanterat tränat både hårdare och mycket mindre om jag inte haft hjälp. Skulle tro att jag även har träningen att tacka för en okomplicerad graviditet där jag genomförde IM Kalmar i vecka 10 och Lidingöloppet i vecka 17.  Kunde sedan fortsätta träna ända fram till förlossningen.

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det?

Att få till simpassen. Simningen är min absolut svagaste sida och motivationen tryter då till och från. Fick draghjälp av sambon då vi även genomförde klassikern förra året. Hitta någon att simma med inser jag är lösningen för min del.

Beskriv ditt favoritpass:

Distanslöpning, gärna i solsken 🙂

Bästa träningstips till nybörjaren:

Att förlita sig på schemat men inte få panik om man inte får till alla pass.

Bästa pryltips till nybörjaren:

En bra våtdräkt!

Triathlonminne jag aldrig glömmer:

Målgången i Kalmar!

Profilruta

 • Bor i: Jönköping
 • Yrke: Enhetschef på ett HVB-hem.
 • Antal triathlontävlingar: 3
 • Instagram: saranensen
 • Resultat:
  • HIM Jkpg 2017 6:16
  • HIM Jkpg 2018 5:36
  • IM Kalmar 2018 12:27

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.