Veckans Triathlonprofil – Caroline Aurén

Caroline orienterade som barn och sprang några löparlopp i tonåren, men som vuxen har hon mest bara “mystränat” på gymet. 2015 blev hon utmanad att bocka av något på sin Bucketlist och kläckte då att jag alltid drömt om att springa ett maraton. Caroline började att träna och kunde bocka av den punkten två år senare.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

I samband med att jag började träna för maraton  började jag även snegla på en svensk klassiker men hade ursäkten “jag kan inte simma och är för rädd för vatten för att lära mig”. Min sambo överraskade mig då med att köpa en helg på ColtingBorssén simcamp åt mig, och efter en helg med inspirerande triathleter blev jag sugen på att testa själv (någon klassiker har det däremot fortfarande inte blivit).

Hur ser dina triathlonmål för året ut?

Kommer att tävla i Jönköping med målet att ha lika kul som förra året men göra det på betydligt kortare tid.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

Coachingen har betytt allt, och tagit mig mig från total clueless nybörjare till målgången i Jönköping och dessutom gett vänner för livet på vägen.

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det?

När jag startade resan var jag så rädd för vatten att jag inte ens vågade doppa ner huvudet, så simningen har varit en rejäl utmaning. Jag fick helt enkel bestämma mig att jag vill detta tillräckligt mycket för att tvinga mig att övervinna rädslan. Jag har gått flera nybörjarkurser och lagt mycket tid på att bara vara i vattnet och bli bekväm med att vara i och under vatten.

Beskriv ditt favoritpass:

En löprunda på nya stigar, utan tidspress och med bara upptäckarglädje.

Bästa träningstips till nybörjaren:

Skaffa en coach eller gå med i en klubb så du får ordning på vad du behöver göra. Det finns ingen anledning att uppfinna hjulet på egen hand, utan se till att ta hjälp från start.

Bästa pryltips till nybörjaren:

Snabbsnörning till skorna. Löjligt liten detalj som sparar mycket frustration när trötta fingrar ska få på löpskorna.

Triathlonminne jag aldrig glömmer:

Starten på min första tävling (Stockholm triathlon 2017). Dels att det var ca en meters hopp ner i vattnet (för mig som fortfarande var väldigt rädd för vatten) och dels känslan att ligga där i vattnet innan start och inse att “jag kommer faktiskt att göra detta”.

Profilruta

  • Bor i:Järfälla
  • Yrke: Elhandelsadministratör
  • Antal triathlontävlingar: 3 (2 på olympisk distans och en IM 70.3)
  • Instagram: @carolineauren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.