Jenni Steiner är Veckans Triathlonprofil

Jenni tävlade inom utförsåkning (puckelpist) ”back in the days”. Hon har alltid älskat konditionsidrott, att bli trött och hennes pappa är en biten maratonlöpare så hon hängde ofta med honom. Jenni har kört En svensk klassiker några gånger.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

Tröttnade på klassikern. Har alltid tänkt att det vore kul att ha kört en Ironman, så jag anmälde mig. Å syrran! Utan hennes vetskap!🤣 Jag blev hooked direkt! Fantastiskt inkluderande människor i triathlonvärlden! Jag älskar också känslan av att bocka av pass efter pass på programmen. Tillfredställelse!

Hur ser dina triathlonmål för året ut?

Jag kör Borås HIM och sedan Kalmar IM. Efter det vore det roligt med någon internationell tävling. Några tips??

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

På alla sätt! Jag ”kunde inget” när jag började! På 10 månader grejade jag Kalmar IM! Jag kände mig också helt safe på vägen dit, jag visste att jag gjorde det jag skulle genom att genomföra passen. Dag efter dag, vecka efter vecka. Enkelt! Genialiskt. Perfekt för en överambitiös människa som jag, som annars lätt hamnar i skade-träsket.

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det?

Asså simningen! Jag ogillar starkt badhus. Skrikiga barn och sega vuxna. (A jag vet, oetiskt) Men jag löser det genom att åka en bit bort till en riktig simhall och simma när andra sover eller jobbar.

Beskriv ditt favoritpass:

Har alltid älskat löpning, men måste nog säga de långa cykelpassen. Om jag måste välja!😊

Bästa träningstips till nybörjaren:

Börja gör! Pass efter pass. Strunta i om du inte gör allting rätt! Skit i pulszoner och watt!

Bästa pryltips till nybörjaren:

Jag är inte mycket för massa tekniska grejer. Köp en bra cykel. Som passar dig! Å lägg pengar på en skön våtdräkt direkt. Ingen billig, den kommer att va sopig. Den ska passa dig storleksmässigt när du är i vattnet.

Triathlonminne jag aldrig glömmer:

Det är ju Kalmar IM. Jag å syrran gick lite skärrade tillsammans till starten. Familjen var där och hejade efter banan. Alla peppande Colting/Borssénare som jag highfiveade med utefter banan. Fantastiskt minne för resten av livet!

Profil

  • Bor i: Trosa
  • Yrke: ICA-handlare
  • Antal triathlontävlingar: 2
  • Instagram: jenni_steiner
  • Resultat: 12:38 på Kalmar IM 2018

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.