Veckans Triathlonprofil – Carina Hinn minns målgången i Kalmar som magisk

Carina är i grunden en lagidrottare som har spelat fotboll och handboll sedan tidig ålder. I 20-års åldern började hon att köra lite mer individuell träning, då det passade bättre in i livet. Carina körde tjejklassikern och gillade variationen av att kunna träna lite olika idrotter.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

Min man körde Malmö triathlon 2013 och året efter, 2014 blev jag sugen på att testa. Jag körde då den olympisk distansen och kunde inte crawl och hade ingen större erfarenhet av cykling, men jag tog mig runt.

Hur ser dina triathlonmål för året ut?

Mina triathlonmål 2021 är att köra Jönköping 70.3 och Kalmar Ironman, samt några andra lopp, bland annat Borås triathlon sprint tillsammans med dottern och sonen.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

Framför allt var det en superhjälp när jag 2017 körde Kalmar Ironman! Utan träningsupplägget hade jag aldrig kunnat hålla samma struktur i min träning. Jag fick en långsiktig plan där mycket i början handlade om teknik (vilket jag behövde) för att sedan öka i distanserna, vilket passade mig perfekt. Den stor bonusen var också gemenskapen! Tack vare coaching var jag välförberedd och tog mig i mål på Ironman Kalmar på ett tid som var över min förväntan (12:44).

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det?

Tiden, helt klart! Att få till all träning och samtidigt få ihop familj och jobb. Jag har löst det med morgonträningar. Tränar tre-fyra gånger i veckan på morgonen innan jobbet och sedan försöker jag få till långpassen på helgen.

Beskriv ditt favoritpass:

Har två typer av favoritpass; ett långt löppass i lite lugnare tempo en skön höst-/vårdag eller ett riktigt högintensivt spinningpass där man nästa kräks i slutet för att man pressar sig själv så mycket.

Bästa träningstips till nybörjaren:

Tänk långsiktigt! Och det finns inga genvägar.

Bästa pryltips till nybörjaren:

Har aldrig varit någon fantast av pulsklockor, gillar egentligen mer att träna på hur känslan i kroppen är. Men en pulsklocka är grymt bra att ha för att hjälpa dig i din träning, att se pulsen, tempo med mera för att maximera sin träning.

Triathlonminne jag aldrig glömmer:

Målgången i Kalmar! Jag skulle kunna stanna just de sekunderna och återuppleva det igen. Ens första målgång går aldrig att jämföra med några andra, känslan i hela kroppen är magisk.

Profilruta

  • Bor i: Furulund, Skåne
  • Yrke: Biträdande rektor och Idrottslärare
  • Antal triathlontävlingar: 5
  • Instagram: familjenironman
  • Resultat:
    • Kalmar Ironman 2017: 12.44
    • Vunnit Sala stafett 2018 tillsammans med Malin Winbo (sim) och Andreas Blomberg (cykel).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.