Veckans triathlonprofil – Möt Richard Lindström med nyvunnen kärlek till triathlon

Som liten tränade Richard lite olika sporter som handboll, fotboll och kampsport (blev frälst efter filmerna Karate Kid), även om det mest var tv-spel som gällde. I vuxen ålder började han löpa en del och sprang lite lopp som i sin tur ledde till en Svensk Klassiker. “Jag bröstsimmade faktiskt hela mitt första Vansbro, aj aj aj jag vet haha”.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

Jag och min fru flyttade till Borås för att lämna storstadslivet bakom oss och komma närmare naturen/småstaden. I Borås hörde vi talas om Borås Triathlon och blev sugna på att prova medeldistans som vi tyckte lät väldigt spännande eftersom vi simmat, cyklat och sprungit en del samt älskar äventyr. Och triathlon verkade vara det ultimata äventyret där man liksom såg ut att vara in action i fantastiska miljöer. Så vi anmälde oss. Trots att det blev värmerekord i Borås just den dagen och asfalten bokstavligen kokade, så klarade vi loppet. Och det var här som kärleken till triathlon bara blev starkare och fler lopp bokades snabbt in i almanackan!

Hur ser dina triathlonmål för året ut?

Mina två största mål är att dels kvala in till VM 70,3 2020 samt placera mig riktigt bra på SM i Sala.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

Att få en struktur över träningsveckorna och att verkligen leva i triathlonbubblan där man inte funderar över någonting annat än; skulle Lisa Norden köra Jönköping? Vad var det nu Jonas & Jojje sa om triathloncykel vs racercykel? Och har jag packat ner paddlarna i väskan?
Innan jag gick med så var det jättesvårt att veta när man skulle cykla eller springa, hur man skulle lägga upp passet och få det att funka med resterande pass under veckan. Det blev nästan lite stressigt att inte veta om man gjorde rätt eller fel. Så det har verkligen varit jätteskönt att ha ett färdigt upplägg att följa och jag har aldrig varit så lite skadad som jag varit sen jag började med coachningen. Sen har man faktiskt blivit rejält mycket duktigare också!!

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det?

Den  största utmaningen har varit att inte försöka stressa in pass när det är tight om tid eller vardagslivet behöver skötas om. Jag saknar liksom inte motivationen för att träna utan behöver snarare lägga band på mig. Så länge jag tränar kommer problemet aldrig vara löst men jag har skapat mig rutiner som gör att jag kan stanna upp och tänka efter och helt enkelt ta bort ett pass som var tänkt att ligga inklämt emellan 10 andra saker.

Beskriv ditt favoritpass:

Mitt favoritpass hemma är runt 2 timmar löpning en vårdag i maj mitt ute i skogen, runt fantastiska Rya Åsar.

Annars är 10 mil cykling med några berg att bestiga på Fuerteventura inte heller dumt.

Bästa träningstips till nybörjaren:

Skynda långsamt och behåll kontinuiteten i träningen. Så kommer resultaten bli grymma efter ett tag!

Bästa pryltips till nybörjaren:

En riktigt snygg badmössa är respekt 🙂

Triathlonminne jag aldrig glömmer:

När jag kom på tredje plats i Karlsborg triathlon motionsklass sprint och fick gå upp på pallplats och ta emot blommor. Det var första gången för mig i hela livet som jag stått på pallen och det var en underbar känsla att få känna sig så stolt.

Profilruta

 • Bor i: Borås
 • Yrke: Hisstekniker
 • Antal triathlontävlingar: 5
 • Instagram: richardlindstrom1
 • Resultat:
  • Tjörn Triathlon 11,3 : 05:38:02
  • Borås Triathlon 11,3 : 06:31:15
  • Vadstena Sprint :01:16:45
  • Karlsborg Sprint : 1:18:49
  • Borås City Olympisk : 02:44:32
  • 3:e plats Klubbmästerskapet Colting Borssén Triathlonklubb 2018

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.