Veckans Triathlonprofil – Möt Patrik Brundin

Veckans Triathlonprofil spelade lite hockey som ung junior men gick sedan över till kampsport under tonåren. I vuxen ålder har han alltid rört på sig och varit aktiv men inte så mycket i organiserad form. Det har mer varit en blandning av allmänt friluftsliv, att jogga ibland, åka lite längd och alpint när tillfälle ges och en hel del paddling.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

Jag har en del problem med mina knän när jag springer och sökte en annan motionsform och bestämde mig för några år sedan, som så många andra i min ålder, för att lära mig crawla. Det tog ett tag men simningen är kanske den gren jag gillar mest (utom cykling i solsken på Mallorca). Därifrån kändes det naturligt att testa ett triathlon och förra sommaren körde jag Sala Silverman, vilket är en 1/2 IM i distans. Det gick helt ok på simning och cykel men jag var övermodig på löpningen, som är min absolut sämsta gren, och tog rejält slut i benen sista ca 8 km. Men en fantastisk upplevelse var det trots allt!

Hur ser dina triathlonmål för året ut?

Det stora målet är att klara att genomföra Kalmar IM. Jag har inga tidsmål utan vill komma i mål nöjd och glad med min första IM så det förhoppningsvis blir fler framöver. På vägen dit ska jag även köra Vansbro 1/2 IM som test.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

Det har varit ett enormt stöd att ha era program att hänga upp träningen på. Jag hade haft svårt att hålla kontinuitet utan dessa och säkerligen knuffat en hel del grundträning framför mig. Har tendens till prokrastinering… Jag följer programmet för familjesatsningen och det tycker jag funkar bra, även om jag sällan eller aldrig får ihop riktigt alla timmar per vecka som är på programmet. Men det är helt ok, jag är supernöjd med att genomföra kanske 80% av passen. Upplägget är ju sådant att man lätt kan anpassa efter sitt eget liv vilket jag tycker är överlägset jämfört mer styrda träningsprogram.

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det?

Som pappa till tre aktiva barn med egna aktiviteter är det en hel del tid som går till att skjutsa till och hämta från träningar och matcher. Det i kombination med ett kul heltidsarbete som tar en del tid är det inte så lätt alla gånger att få till träningen som behövs men jag brukar få ihop 6-8 tim per vecka i snitt så det är jag nöjd med. Lösningen för mig är som för många andra att klämma in träningen när tillfälle ges och planera tex passa på att simma eller springa en timme medan min dotter har fotbollsträning.

Beskriv ditt favoritpass:

Ibland simmar jag på fredag eftermiddagar, de passen blir sällan särskilt hårda men är en perfekt avslutning på arbetsveckan och ren njutning. Annars är det nog ett distanspass på cykel under sommarsemestern, när solen skiner och man inte har något annat man måste göra just den dagen utan kan njuta för stunden och dra ut på passet och avsluta med ett bad i sjön.

Bästa träningstips till nybörjaren:

Det måste nog vara att trappa upp långsamt och börja i tid. Man drivs ju av olika saker men oavsett om det handlar om prestation och resultat eller om att skaffa sig goda vanor och en hälsosam livsstil så behöver man trivas med sin träning. Gör den på ett sätt som passar dig.

Bästa pryltips till nybörjaren:

Bästa pryltipset för många är kanske att inte fokusera allt för mycket på prylarna. Börja träna så kommer resten sen, köp begagnat om du inte vill lägga jättemycket på tex en triathloncykel.

Triathlonminne jag aldrig glömmer:

Det hoppas jag att jag har framför mig när jag springer i mål i Kalmar senare i sommar 🙂

Profilruta

  • Bor i: Liljeholmskajen, Stockholm
  • Yrke: Avdelningschef på Tekniska Museet i Stockholm
  • Antal triathlontävlingar: 2 (Holmsjö Olympisk och Sala Silverman 1/2 IM, båda 2018)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.