Succéläger på Playitas

Under de senaste två veckorna har ett 40-tal adepter till Colting Borssén Coaching tränat triathlon på Playitas, Fuerteventura. Under överinseende av huvudcoacher Jonas Colting och Jojje Borssén samt assisterande coacher har deltagarna fått möjligheten att slipa på sin uthållighet, styrka, teknik och färdighet i de tre triathlongrenarna.

Colting Borssén Triathloncoacher på Playitas.

– Våra adepter tränar inte så våldsamt mycket mer under en lägervecka än vad våra scheman dikterar på hemmaplan utan vi försöker framförallt inspirera och ta chansen att lära ut teknik och färdighet, säger Jonas Colting.

Deltagarna är i träning för en halv-Ironman eller en hel Ironman, i mångas fall deras första, och under lägerveckan så tränades det på de allra flesta aspekterna av långdistanstriathlon. Simning i både bassäng och i öppet vatten, distanscykling, långlöpning, intervaller samt en sammanhängande ”träningstriathlon”.

– För några av deltagarna så är det första gången de simmar i havet. För andra är det långa mil på cykelsadeln som är nytt och en utmaning och vi försöker komma över de trösklarna och bygga förmåga och självförtroende, fortsätter Colting.

Antalet deltagare var rekordstort från tidigare år och det är uppenbart att det finns många mervärden runt en träningsresa förutom just träningen. För många av deltagarna är det första gången de tränar med en grupp eller med sällskap under längre pass.

– Vår ständigt växande community är definitivt ett av skälen till vår ökande popularitet, säger Jojje Borssén. Det finns en styrka i att följa och lära känna andra som gör ”samma resa” och en väldig gemenskap kommer ur det.

Colting Borssén Coaching lägerdeltagare på Playtias

Bland deltagarna var det idel leenden även om benen var trötta mot slutet av träningsveckan!

– Tack så mycket för ett toppenläger med engagerade coacher, massa träning och nya vänner, säger deltagaren Anna Granat.

– Nu har jag äntligen fått kläm på simningen. Nu ska det tränas på hårt hela våren, säger deltagaren Emilia Lindström

För alla adepterna till Colting Borssén så går träningsprogrammen nu in mot en mer tävlingsförberedande fas inför sommarens tävlingar. För en del av dem, med ben som är brunbrända under de kommande veckorna åtminstone!

Film från träningslägret på Playtias

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.