Möt Tess Ylander – Veckans Triathlonprofil som älskar utmaningar!

Therese har alltid varit aktiv på ett eller annat sätt. I sin ungdom tävlade hon i alpint och hon älskade farten och att hon var totalt orädd, gav många fina placeringar. Tess har även under lång tid spelat fotboll samt var efter gymnasiet instruktör och medlemstränare på ett sportcenter i många år. Hon har även testat Vasaloppet, Toughest, olika cykellopp och löpartävlingar och nu då, IRONMAN!

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

Jag älskar att testa olika utmaningar där jag får utmana mig själv både fysiskt och mentalt. Jag hade sneglat på ”en triathlon mitt i veckan” i Jönköping men aldrig kommit till ”skott”. Tillslut så anmälde jag mig helt enkelt bara till en halv ironmandistans i Jönköping och då var det bara att ställa sig på startlinjen, dock utan att ha testat varken distansen eller grenarna efter varandra så det var superspännande och nervöst hur kropp och knopp skulle reagera.

IM Jönköping var en folkfest av bästa slag och en superrolig upplevelse så jag fastnade direkt för sporten.

Vad var ditt mål med säsongen som gick?

Överleva simningen, ha skoj och att ta mig i mål på Ironman Kalmar, lätt den häftigaste idrottsupplevelsen!

Jönköping 70.3 hade jag som mål att slå förra årets tid, vilket jag också gjorde.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

GEMENSKAP & INSPIRATION! Samt att i en fullspäckad vardag är det väldigt skönt att slippa tänka på vad du ska träna, du har ett tydligt upplägg, periodisering och plan vilket har hjälpt mig jättemycket att passen faktiskt blivit av. Jag har verkligen lärt mig massor detta året och fått många nya vänner, ser fram emot ett år till i klubben.

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det?

Balans i Livspusslet! Familj, 2 barn, hus, aktiviteter, jobb och egentid, alla ska få tillgodose sina intressen, samtidigt som man vill njuta av familjemys ilag. Planering och prioritering har varit A och O. Att träna och ha balans i tre discipliner är en utmaning även fast det är på motionsnivå.

Jag har varit noga med att inte Ge mig själv ångest för ett missat pass. Det är lätt att få hybris och bli stressad. Man får helt enkelt lita på den träningen som blir gjord och njuta av resan.

Beskriv ditt favoritpass 

Skogen!! Springa och cykla i skog och terräng, ju lerigare och desto bättre!

Bästa träningstips till nybörjaren

Ha SKOJ! Sätt realistiska mål och delmål och sluta jämföra dig och snegla på alla andra, kör ditt race och ha roligt på vägen! Alla är vi vinnare som tar hand om kroppen på ett eller annat sätt.

Bästa pryltips till nybörjaren

Det är ingen pryl men det är Bäst 7 dagar i veckan, Gemenskapen!

Köp dig ett medlemskap i en klubb, träningsläger eller kurs, utbyt erfarenheter, kör gemensamma träningsdagarna, skratta och utvecklas tillsammans!

Triathlonminne jag aldrig glömmer

Min första målgång 2017, Ironman Jönköping 70.3.

Jag hade aldrig kört grenarna efter varandra och inte heller distanserna var för sig.

För mig var 5km löpning långt, 10km på gränsen och 21 km sådär overkligt långt. Att jag tog mig i mål efter både Simning och cykel gav mig sånt självförtroende. Jag flyttade gränser den dagen och det gav definitivt mersmak!

Profilruta

  • Bor i: Vaggeryd
  • Yrke: Säljare
  • Antal triathlontävlingar: 3
  • Instagram: TessYlander
  • Resultat:
    • 2018 Ironman Jönköping 5:59h
    • 2018 Ironman Kalmar 12:27h
IRONMAN FINISHER
Finish Ironman Jönköping 2018
Bike Ironman Jönköping 2018
Swim Ironman Jönköping 2018
Bike Ironman Kalmar 2018
Run Ironman Kalmar 2018

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.