Veckans Triathlonprofil gick från klassikermotionär till triathlet– Möt Emilia Lindström

Emilia simmade fram till 13 års ålder med simklubben S02i Göteborg och fick några år efter det upp ögonen för löpning. Det var när hennes kusin drog med henne på Tjejklassikern som hon verkligen blev fast och klassikerloppen har det blivit många av.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

Klassikern har ju med de 3 grenarna simning, cykling och löpning och jag tänkte att eftersom jag redan tränar detta och tycker det är kul så borde triathlon passa mig bra. Så när jag och min man flyttade till Borås 2017 satte vi som mål att klara Borås triathlon.

Vad var ditt mål med säsongen som gick?

Att klara min första triathlontävling och hålla mig skadefri.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

Jag känner att jag har kontroll. Jag vet att det blir rätt och jag känner inte att jag måste träna i tid och otid utan någon struktur och bli skadad eller känna stress över att jag borde nog träna mer. Nu vet jag när jag bockat av i schemat. Förut tränade jag mycket men utan plan och jag blev ofta skadad eller kände att jag inte hade någon ork riktigt under passen. Jag gick tillsjukgymnast under 1-2 års tid och han sade att jag kunde glömma att köra triathlon men nu har jag gjort ett antal lopp under sommaren och det har gått kanon, så det känns fantastiskt kul!

Sedan är det en härlig gemenskap och man får pepp både på tävling/träning och i sociala medier.

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det? 

Jag har typ 1 diabetes och det har varit lite krångligt att lyckas hålla koll på blodsockret både i vattnet, på cykeln och under löpningen och få medinsulinpump, insulin, druvsocker och blodsockermätare med mera underträning och tävling. Jag vet att ni rekommenderar att träna som om det vore tävling många gånger så jag har använt den utrustningen jag använder på tävling och sedan testat och testat för att få fram en metod som funkar. Då känner man sig också trygg om träningen är lik tävlingen och det inte blir för storskillnad.

Beskriv ditt favoritpass 

Löpning i terräng en sval höstdag, teknik och fart.

Bästa träningstips till nybörjaren 

Felet som jag själv gjorde var att träna för intensivt och öka på för fort. Så att ta det lugnt och öka träningsmängden successivt. Det tror jag blir en roligare träning än att ta en löptur och springa tills man spyr och sedan aldrig mer..

Bästa pryltips till nybörjaren 

Gps-klocka, man har koll på distans, fart med mera. Även smidigt att lägga in intervaller i klockan.

Triathlonminne jag aldrig glömmer:

När jag tyckte cykelträningen bara var jobbig och tråkig och när jag sedan körde Tjörn triathlon och det bara släppte och gick så himla bra! Kände mig så stark och snabb och fick till och med beröm av medtävlande över min cykling, då var jag jätteglad att jag ändå tog mig ande “tråkiga och jobbiga” cykelträningspassen innan!

Profilruta

 • Bor i: Borås
 • Yrke: Besiktningsingenjör
 • Antal triathlontävlingar : 5st
 • Instagram: emilia.lindstrom8
 • Resultat:
  • IM 70:3 (5:44:00)
  • Sprint: 1h 19min 37sek
  • Klubbmästerskap Colting Borssén Triathlonklubb 2018: 2:a

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.