Operationen blev startskottet mot Ironman – Möt Magnus Axelsson

Magnus började med löpträning ganska sent (20 år gammal) och tränade och tävlade aktivt i cirka 10 år. Han körde även någon triathlontävling under de åren men tränade aldrig på simning eller cykel. Möt Magnus Axelsson som efter en operation bestämde sig för att köra IRONMAN Kalmar.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

För fyra år sedan upptäcktes att jag hade en tumör på hypofysen stor som en golfboll. Opererade bort den för snart två år sedan. Fick en del allvarliga komplikationer efter operationen. När jag skrevs ut sade läkaren att du får räkna med att det tar ett år innan du är riktigt tillbaka i livet. Då bestämde jag mig att om drygt ett år ska jag köra IM Kalmar!

Vad var ditt mål med säsongen som gick?

Ironman Kalmar, satte ett högt mål att komma en bra bit under 10 timmar

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

Jag körde efter ert Ironman-A program!
Det har skapat en trygghet att det man tränar är rätt. Både vad det gäller mängd och hur fördelningen mellan hur de tre disciplinerna läggs upp. Att få ta del av hur ett års träning läggs upp för att stå helt redo den dagen det gäller. Lätt att börja experimentera om man inte har något att följa.
Alla läger jag har varit med på har gett bra träning, gemenskap och mycket glädje.

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning och hur har du löst det?

Hela grejen är en stor utmaning. Men har under året varit fri från både skador och sjukdom. Motivationen har sviktat ibland. Har då tänkt på tiden jag lagt och på dagen då jag står på startlinjen och på målgången.

Beskriv ditt favoritpass

Swimrunträning en dag då det är 15 grader i vattnet och ca 20-22 grader i luften.

Bästa träningstips till nybörjaren

Om man har ett program att följa, lita på processen. Man känner sig långt ifrån vältränad under en del av tiden. Sätt upp ett mål, se till att ha roligt på vägen till målet också. Lätt att fokusera för mycket på målet och glömma att njuta på vägen dit.

Bästa pryltips till nybörjaren

Jag är lite prylgalen, men vill säga att en riktig träningsklocka som loggar allt du gör är värt investeringen.

Triathlonminnet jag aldrig glömmer

IM Kalmar!! Ute på banan, vilken energi.

Triathlonprofil Magnus Axelsson

  • Bor i: Oskarshamn
  • Yrke: Tre egna företag som jag driver
  • Antal triathlontävlingar: Svårt att uppskatta, kanske gjorde 10 stycken under min aktiva löpartid och under det senaste året gjorde jag cirka 10 stycken.
  • Instagram: mangemilton
  • Resultat: Bästa resultat var 2 på DM på 3000m bana då jag också gjorde min bästa tid, 9.03. Och en andraplats i min åldersklass på Stockholm Triathlon i år. Trots punktering.
Målgången 10.46.59
Fokus under Ironman
Fin cykeltid i Kalmar 5.17.48

 

Axelssons resultat IM Kalmar
Ironman Kalmar 2018
Stora Alvaret, Öland
Jönköping Camp
Colting Borssén Coaching på Playitas, mars 2018
Colting Borssén Coaching på Playitas, mars 2018

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.