Vadslagningen på kräftskivan blev till Ironman – Möt Johan Gerdvall

Johan Gerdvall simmade fram till 17 års ålder, därefter innebandy och vindsurfing. Sedan blev det en sväng mountainbike och även landsvägscykling. Triathlon fann han genom en vadslagning på en kräftskiva. Möt Johan Gerdvall som fortsätter utvecklas och bli bättre och bättre år för år.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?

– Det började med en vadslagning på en kräftskiva att jag skulle genomföra en Ironman men sedan dröjde det flera år innan jag bestämde mig för att börja träna och tävla i triathlon. Hösten 2015 så tog jag mig i kragen, anmälde mig till Ironman 70.3 Jönköping och började med mer strukturerad träning för simning, cykling och löpning.

Vad var ditt mål med säsongen som gick?

– Huvudmålet för säsongen var att dels göra personbästa på Ironman Kalmar och om jag hade en bra dag komma så nära “sub 10” som möjligt. Sedan hade jag mål att på Ironman 70.3 Jönköping komma under 5 timmar.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

– Fått en bättre struktur och planering för de tre olika grenarna. Känner mig mer avslappnad med träningen trots en klart ökad träningsdos det senaste året. Tidigare så har jag haft en del problem med en del belastningsskador och krämpor vilket jag inte haft under årets träningsupplägg. Dessutom en grym community och coacher på träningsläger och under tävlingar.

Vad har varit den största utmaningen i din triathlonträning för dig och hur har du löst det?

– Alltid svårt att hitta en bra struktur med planering av träning eftersom man tvingas att arbetaJ samt en del utmaningar att få in de långa cykelpass under våren och sommaren. Men man får vara flexibel i sin planering så löser det sig på ett bra sätt och har ändå hittat en bra balans med att träna innan jobbet, på lunch och sena kvällar för att lösa livspusslet.

Beskriv ditt favoritpass

– Gillar verkligen att träna i värme och spelar inte så stor roll vilken gren som tränas. Dock gillar jag att köra intervallpass när man känner att man kan trycka på.

Bästa träningstips till nybörjaren

– Stressa inte med träningen. Utveckling och resultat kommer med tiden och glöm inte att lyssna på kroppen.

Bästa pryltips till nybörjaren

– Pulsklocka tycker jag är viktigt för att kunna följa utveckling i träningen. Dock så ska man inte följa den slaviskt utan bra combo är att träna med känsla och pulsklocka.

Triathlonminne jag aldrig glömmer:

– Publikstödet och målgång i Kalmar är grym och den känslan glömmer man inte.

Triathlonprofil Johan Gerdvall

 • Bor i: Hallsberg
 • Yrke: Chef Resursplanering, Green Cargo
 • Antal triathlontävlingar: 8
 • Instagram: @gerdvall70
 • Resultat (om du vill ange)
 • IM 70:3(5:00:47)
 • IM 140:6 (10:41:19)
 • 5 km(19:30)
 • 10km(45:06)
 • Halvmaraton(1:37:13)
 • Vätterrundan 8:27

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.