Carina nådde sitt mål – Ironman Hawaii

Carina började med Colting Borssén Coaching för ett år sedan och då var målet uttalat – Ironman Hawaii. Resan gick via Ironman Kalmar med en vinst i age-group 60-64 på 13:59:17. Läs intervju med Carina här.

Hur har resan mot Ironman Hawaii varit?
– Jag började med coachingprogrammet för nästan exakt ett år sedan och jag hade jag redan då en önskan att kvala till Hawaii. Jag kvalade in efter min tredje Ironman Kalmar. Jag är nybörjare sedan några år tillbaka i alla grenar och coachingprogrammet har gett mig självförtroende och mängder med kunskap. Dessutom har det varit roligt med träningskompisarna i fb-gruppen. Jag är 61 år och då är det svårare att hitta träningsgrupper som passar eftersom de flesta i klubbarna är yngre. Det här programmet har varit perfekt att följa då jag har kunnat sköta mig själv. Stressfritt och skadefritt har det varit. Dessutom slutför jag Ironman Hawaii och är fortfarande skadefri, inte ens ett skavsår.

Hur var det att ladda om efter Kalmar?
– Motivationen att ladda om var det inte fel på. Jonas hjälpte till med uppladdningen, jag fick bra instruktioner och jag blev ganska förvånad över hur bra kroppen ställde in sig på en ny tävling så snart.

Hur upplevde du tävlingen?
– Tävlingen var magiskt, en helt otrolig upplevelse. Jag var en av de tävlande på Hawaii, bara den känslan var stor. Organisationen var enorm och oerhört trevliga människor som hjälpte oss. Jag åkte ensam till Hawaii och ensam behövde jag inte vara där. En gemenskap över världens gränser där alla hade samma fokus. När vi t.ex. inväntade simstarten så upplevde jag en mycket mer avslappnad stämning än i Kalmar. Jag gillar vågstarter och när helikoptern hovrade över oss i starten så kände jag lyckokänslan.

Vilken gren kändes bäst?
– Simningen gick väldigt bra, jag tyckte att det var kul att simma och tiden var jag nöjd med. Det riktigt djupa vattnet var häftigt att ha under sig, snygg blå färg. Jag gillar att cykla fast jag inte är så stark. Hettan var påfrestande men upplevelsen att jag cyklade bland lavafälten överträffade allt. Löpningen gick en mil i hetta och sol och tre mil i kolsvart mörker och delvis mycket regn. När jag hade 1,5 mil kvar var det tuffast. Vändpunkten dök aldrig upp, tyckte jag. Det mentala är viktigt att ha jobbat med.

Nådde du din målsättning?
– Min målsättning var att gå i mål och att jag kunde köra mitt eget race hela dagen. Jag mådde bra hela tiden och kunde gå i mål glad. Det blev över förväntan.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?
– Utan hjälpen från Colting Borssén Coaching hade inte mitt år varit så stressfritt som det blev. Utan självförtroende i träningen blir det inte lika bra och det mentala på tävlingen är avgörande för resultatet. Jag tror kanske inte att jag vågat delta i Kona utan att coachingen.

Vad händer nu?
– Jag vet inte riktigt ännu hur mina planer ser ut, jag har nått mitt mål men det finns många roliga lopp kvar. Swimrun är också intressant och som jag provat på. Jag påbörjar grundträningen när jag återhämtat mig och så får känslan avgöra. Vem vet, jag kanske kvalar till Kona vart femte år tills jag blir 100!

Carina Ljung fixade målsättning – Ironman Hawaii
Carina Ljung fixade Ironman Hawaii som var hennes mål.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.