Adepten Åsa fixade Ironman Hawaii på fin tid

Åsa Ask-Nilsson fixade sin kvalbiljett till Ironman Hawaii när hon vann sin age-group på tiden 11:09:44 i Ironman Kalmar. Målet som från börjar var att klara sin första Ironman i Kalmar blev till en fin målgång i Ironman Hawaii på 12:43:05. Läs kort intervju med Åsa här.

Åsa Ask Nilsson klarade Ironman Hawaii 2018 med fina tider.

Hur har resan mot Ironman Hawaii varit?

– För mig var aldrig målet med coachningen att nå Hawaii, för mig var målet att ta mig till mål i Kalmar. Så resan mot Hawaii började när jag passerade mållinjen i Kalmar och insåg att jag faktiskt vunnit min åldersgrupp. Jag och min sambo, Patrik, resonerade fram och tillbaka under lördag kväll och beslutade oss för att vi skulle åka till Hawaii.

Hur var det att ladda om efter Ironman Kalmar?

– Det var inget problem att hitta energi för att ladda om. Med lite hjälp av Jonas så kändes det som om jag var på banan väldigt fort igen. Kroppen svarade bra och jag lyckades genomföra alla träningspass utifrån de direktiv jag fått från Jonas.

Hur upplevde du tävlingen?

– Det är en fantastisk stämning kring hela Ironman-cirkusen, både Kalmar och Kona var fantastiska arrangemang. Vi kom till Kona en vecka innan race-day så jag hann med att simma, cykla, springa och även orientera mig i och kring tävlingsområdet. Det fanns gott om funktionärer under hela veckan så hade man någon fråga eller fundering så tog det inte länge att få svar. Under själva tävlingsdagen så kände jag mig väldigt väl omhändertagen och jag kände mig “utvald” och “betydelsefull”, jag skulle verkligen göra något som inte vem som helst kommer att få göra. Alla funktionärer och medtävlande spred verkligen en bra känsla omkring sig. Tävlingsdagen var helt fantastisk och det är svårt att beskriva alla känslor som hinner passera under alla dessa timmar.

Vilken gren kändes bäst?

– Jag är supernöjd med min simning och min cykling, löpning kändes kanon de första 2 milen sen blev det en kamp där jag fick gå en stor del av de sista 2. Cyklingen är den gren där jag är starkast och den kändes bäst under dagen. Simningen har varit en utmaning då jag blivit lite stressad, men både Kalmar och Kona har varit lugna och stabila simningar där jag valt att hålla ett lugnt tempo för att känna mig trygg.

Nådde du din målsättning?

– Jag nådde min målsättning trots att jag fick gå så mycket under löpningen. Jag hade som mål att göra det under 13 timmar och fixade det på 12,43,05. Tänk om jag hade kunnat springa hela vägen, vad hade tiden varit då? Jag är så nöjd och glad över att ha genomfört mina två första Ironman under loppet av 8 veckor.

På vilket sätt har Colting Borssén Coaching hjälpt dig i din träning?

– Utan er hjälp hade jag inte presterat så som jag gjort nu. Jag hade inte kunskap att själv lägga upp ett träningsprogram för en Ironman. Så mitt beslut att ta hjälp har varit helt avgörande för hela den här galna resan.

Vad händer nu

– Ja, vad händer nu!! Det känns lite tomt faktiskt. Jag har inte anmält mig till någon ny tävling än (förutom Vasaloppet då). Däremot så har jag gått med som Guldmedlem och valt Ironman A för att se om jag kan utveckla mig ytterligare. Jag vill gärna prova en Ironman 70.3 men Jönköping krockar med min äldsta sons bröllop så vi får se vad det blir, måste kanske åka utomlands och göra en halva…Ironman Kalmar känns lockande igen och ett beslut måste tas snart.

Åsa efter Ironman Kalmar 2018 där hon fixade sin kvalplats.
Åsa Ask Nilsson splittider Ironman Hawaii 2018

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.