Största träningsgruppen för Ironman och 70.3 någonsin – gemenskap är ledordet!

1 oktober drar Colting Borssén Triathlon Coaching igång med sin fjärde säsong och träningsgruppen är större någonsin. Hittills har 180 personer anslutit sig till de sex olika träningsgrupperna för att förbereda sig för sin Ironman 70.3 eller fulla Ironman. Framgången ligger i gemenskapen och glädjen i triathlonträning enligt grundarna Jonas Colting och Jojje Borssén.

– Våra träningsprogram funkar givetvis jättebra men det verkligen unika med vårt gäng är vår gemenskap. Med våra läger i Sverige och utomlands samt träffar inför både Ironman 70.3 Jönköping och Ironman Kalmar skapar vi trevlig stämning som är svår att kopiera eller ta efter. Dessutom peppar alla våra adepter varandra genom vår gemensamma Facebook-grupp vilket hjälper dem genom den tuffa vinterträningen. Vi är jättestolta över att få förtroendet att coacha så många människor inför deras stora mål nästa år, säger Jojje Borssén, medgrundare till Colting Borssén Coaching.

Hälften av alla adepter satsar mot Ironman, andra hälften mot 70.3 (halvironman). Givetvis är Ironman Kalmar och Ironman 70.3 Jönköping dominerande bland måltävlingarna men även andra mål förekommer. Adepterna kommer från hela Sverige i och med att coachingen är helt onlinebaserad.

Så här säger några av fjolårets adepter.

– MYCKET BRA COACHNING som har gjort att jag med råge nådde mitt mål! Att man sedan fick vara del v en härlig community och fick vänner för livet är bara ett grymt plus! 🙂 / Anders H

– Jag är verkligen supernöjd och lite överraskad att jag klarade målet utan att träna stentufft. Med facit i hand så ser jag verkligen värdet av kontinuitet och upprepning. Kroppen känns stark och hel! Coolt att kunna sätta upp ett “omöjligt mål” och sedan nå det efter bara 10 månader. /  Linda S

– Colting Borssén Coaching är en supertjänst. Gav mig glädje till träningen istället för en belastning. Träna triathlon behöver inte vara komplicerat och det har ni verkligen bevisat med er träningsfilosofi. Tack för att ni har fått mig att älska triathlonträning. Jag gjorde väldiga framsteg och blev en riktigt stark löpare utan att förlora någon kapacitet på cykeln. Vann motionsklassen (21a totalt) på medelsdistans debuten och hade 12e snabbaste löptiden, det kunde jag inte ens drömma om när jag stod på startlinjen. / Alexander L

Duon Colting Borssén har under tre år finslipat på tjänsten och med åren har tjänsten växt från cirka 25 första året.

– Vi har ju byggt vår coachtjänst för att passa den moderna triathleten som tar sig an en stor utmaning. Vårt filmarkiv på flera timmar av egenproducerat material, våra poddar inför varje träningsperiod, våra enkla och överskådliga program och vår tydliga filosofi är saker som våra adepter verkligen uppskattar. Helheten av vår tjänst gör dem till bättre triathleter och när man sedan adderar gemenskapen att göra resan tillsammans med andra så blir det ju väldigt kul, säger Jonas Colting.

Vill man inte starta träningen 1 oktober går det bra att hoppa in senare. Nästa startdatum är 29 oktober. Priset är 899 kr / fyra veckor och man köper tre månader åt gången.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.