Möt Alexandra Schneider – vår nya Supermotionär!

Alexandra Schneider är vår nya Supermotionär som ska satsa mot Ironman Kalmar 2019. Hon beskriver sig själv som sprallig, glad småbarnsmamma, kreativ och älskar allt som har med skapande att göra. Träningen har fått nedprioriterats då barn och annat kommit i mellan senaste åren. Träffa vår nya Supermotionär!

Hur kommer det sig att du sökte till Supermotionären?

– Jag är gammal dansare och har tränat mellan 4-9 tim om dagen, ca 6 dagar i veckan för några år sedan. Jag vill få tillbaka träningen i mitt liv och min gubbe är en bidragande orsak. Han ville göra Supermotionären själv. Han började sin resa med träning när jag var gravid med vårat första barn. Jag kände att jag behövde hjälp att sätta nya mål och då skulle jag vilja satsa på något så stort. Jag tror att jag någonstans har varit lite småavis på honom att han har kunnat köra så hårt medans jag själv gått runt med foglossning och en jättemage på 30 kilo bägge graviditeterna (trots bra kosthållning och ett försök till att röra på sig någorlunda).

Jag tränade ganska hårt efter första barnet och kom mer än i form men tappade det i och med andra graviditeten och födseln.

Jag vill att vi skall ha detta tillsammans och skapa oss en vardag i hemmet som är bidragande till ungarnas träning i framtiden med. Där träning blir en självklarhet för oss alla. Jag vill ha mitt lyckorus helt enkelt. Kort och gott.

Tidigare erfarenhet av triathlon?

– Absolut ingen.

Kan du crawla 100 meter i ett sträck?

– Jag kan inte säga att jag har tekniken men jag skulle säkert ge det mer än ett försök…

Gillar du att cykla?

– Jag cyklade ganska mycket förr och det var kul tyckte jag. Blev väl kanske 2 mil om dagen eller så…Något jag saknar ganska mycket faktiskt. Men då skall det vara utomhus. Instängt på ett gym är så himla enformigt och tråkigt. Jag tycker om naturen och det som omgivningen kan bidra till.

Gillar du att springa?

– Det har jag också gjort mycket förr och det har varit kul av och till faktiskt. Roligast är nog när man är som mest vältränad och känner att kroppen klarar av det utan att bli alltför trött.

Du kommer köra Ironman i Kalmar 2019 – hur känns det?

– Haha ja du. Jag borde nog kanske vara lite mer skrämd över utmaningen än vad jag verkar vara. Jag vet ju vad jag har gett mig in på och att det kommer bli ganska mycket pusslande här hemma. Jag gillar att ge mig själv tuffa utmaningar och har väl en riktigt bångstyrig vinnarskalle. På både gott och ont kan man ju säga. Vi hoppas på Gott denna gång. Eller vad säger ni 🙌☺️

Vad ser du mest fram emot?

– Jag ser framemot att få tillbaka mitt träningsliv, jag ser framemot proffsig hjälp och träningsupplägg och jag ser mest fram emot att gå i mål så klart! Att passera mållinjen med ett grymt resultat där jag kan va en stolt tvåbarnsmorsa i småbarns åren med grym kondis och en ork av stål! Om jag kan så kan alla!

Fakta: Alexandra Schneider

Ålder: 32
Vikt: 73kilo tyvärr lite kvar på 30 kilos magen här…
Bor: Stora Höga/Stenungsund
Yrke: Vitvarusäljare på MediaMarkt i Bäckebol
Äter helst: Bra, närproducerad, hemmalagad mat. Helst lagad från grunden utan konstiga tillsatser. Gärna inte kolhydrater och mjöl. Självklart lite ”onyttigt” med från tid till tid.
Dricker helst: Bubbelvatten, rött vin och Loka Crush
Instagram: Lexidyslexi

En tanke på “Möt Alexandra Schneider – vår nya Supermotionär!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.