Möt Bosse Johansson – vår nya Supermotionär!

Bosse är en 57 årig far med barn och barnbarn. Livet leker så pass enkelt att han har lagt på sig några extra kilon som han själv beskriver det. Ett krävande jobb med resor och mycket stillasittande. Bosse vill kunna leka fritt och gränslöst med sina barnbarn och shoppa snyggt sittande kläder till sig själv vilket var ett tag sedan. Läs mer om en av våra nya Supermotionärer för säsongen 18/19

En av våra nya Supermotionärer kommande året heter Bosse Johansson – en man i sina bästa år från Sunne i Värmland. Från 1 oktober kommer Bosse träna inför Ironman 70.3 i Jönköping men som han själv beskriver det är han villig själv att satsa mot Ironman Kalmar eftersom detta året kommer ge han bra förutsättningar för det också.

Hur kommer det sig att du sökte till Supermotionären?

Trött på att inte kunna hinna ikapp barnbarnen å det enda som är kul att handla är skor i klädavdelningen. Och framförallt att kanske inte va med när de växer upp så därför måste det ändras. Jag vill prioritera om så att hälsan kommer först och en sådan här utmaning sätter ju allt på sin spets så att man inte sviker de som ger mig denna unika chans!

Hur är din fysiska form idag?

– Inget att skryta med men kör cirkel träning 2 till 3 gånger i veckan

Tidigare erfarenhet av triathlon?

– För 15 år sedan gjorde jag en tävling i Karlstad simmade över Sundstatjärn, cyklade mot Molkom och tillbaka och sedan sprang vi i mål. Kommer inte ihåg hur långt det var…Sedan har jag gjort Långloppscupen på mountainbike samma år som den startade. Kört sju lopp i den sedan dess. Om jag kommer ihåg rätt mellan 7 till 11 mil i skogen och skogsvägar.

Kan du crawla 100 meter i ett sträck?

– Jo, det fixar jag men viken tid det blir det är en annan sak…

Äger du en cykel och gillar du att cykla?

– Jo, cykel det är ju vad som en man med min vikt tycker känns bäst så det har jag gjort.

Gillar du att springa?

– Tror jag kommer tycka om det mer framöver. Inte favoriten just nu när jag bär på extrakilon.

Bosse Johansson satsar mot Halvironman i Jönköping 2019 men nämnde för oss att han i samma veva kanske anmäler sig till Ironman i Kalmar 2019 om han ändå har chansen som Supermotionär…

Du verkar gilla utmaningar?

– Ja, jag tror det blir så. Om allt känns okej så kör jag båda tävlingarna.

Vad ser du mest fram emot?

– Att få ett mer mobilt liv och kunna göra allt utan förbehåll och få viga ett år åt just detta! Sedan är det kul att se vart det tar mig och att vi kan göra många resor tillsammans jag och min sambo.

Fakta Bosse Johansson

Ålder: 57 År
Vikt: Ca 110
Bor: Sunne mitt i Värmland
Yrke: Export Manager
Äter helst: Gillar ju en riktig köttbit med grönsaker god sås och ett gott röttvin
Dricker helst: En kall öl passar alltid

4 reaktioner till “Möt Bosse Johansson – vår nya Supermotionär!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.