Stora framgångar för Colting Borssén Coaching i Ironman Kalmar

Intresset för Ironman och triathlon är jättestort och fortsätter växa. Med sporten växer också Colting Borssén Coaching som community, klubb och företag. Träningsfilosofin och sammanhållningen skapade stora framgångar under Ironman i Kalmar 2018. Precis som i Ironman 70.3 i Jönköping lyckades Colting Borssén Triathlonklubb vinna förstaplatsen i div.4 i TriClub Program och dessutom kvalade tre av våra adepter till Ironman Hawaii!

Fullsatt triathlonföreläsning på Glasverandan

Under torsdagen hölls en fullsatt föreläsning för drygt 250 personer på vackra Glasverandan med utsikt över Kalmarsund och simbanan. Tårarna var svåra att hålla tillbaka när våra Supermotionärer berättade om sina historier och hur de skulle ta sig an loppet.

Morgonsimningar

Våra stående morgonsimningar torsdag och fredag innan loppet har blivit en fast programpunkt för många och så även i år. Hundratals människor kom ner under dagarna två och simmade med oss. En perfekt rutin att ha dagarna innan start.

Supermotionärerna klarade målet!

Våra fantastiska Supermotionärer Camilla Johansson (13:43) och Lorentz Blixt (15:26) klarade målet – att ta sig imål! Marginalerna var goda och det fanns aldrig någon chans, enligt dem själva, att lägga av eller ge upp. Mer intervjuer med våra fantastiska Supermotionärer kommer.

Nytt banrekord på simningen av Alexander

Jonas Coltings träningskamrat från Borås Alexander Berggren kör givetvis för Colting Borssén Triathlonklubb hade en fin simning och slog banrekordet. Nya rekordet lyder 45:34. Grattis!

Tre kvalade till Ironman Hawaii

Inom ramen för Colting Borssén Triathlonklubb kvalade Alexander Berggren, 9:29:42, Age Group M18-24 och även Carina Ljung, 13:59:17, Age Group F60-64. Grattis!

Colting Borssén Coaching har också haft förtroendet att coacha Åsa Ask Nilsson, 11:09:44, Age Group F50-54, som kör för Luleå Triathlonklubb. Stort Grattis till dig också!

Ironman Hawaii firar 40 år i år och det förväntas bli en fest utöver det vanliga.

Assistant Coach Åsa Lundström på andraplats

Vår assisterande tränare, campledare och samarbetspartner Åsa Lundström gjorde sitt livs lopp och slutade på en andraplats i damernas proffstävling. Hon noterade tiden 8:54:35 vilket är den näst snabbaste tiden en kvinna har gjort på Ironmandistans i Sverige någonsin. Dock råder det förvirring om det nuvarande svenska rekordet av Sara Svensk (8:46:49 i Ironman Texas 2018) verkligen gäller och håller. Cykelsträckan mätte nämligen 172 km och löpsträckan 41 km på grund av vägarbeten. Ironman eller Svenska Triathlonförbundet kanske borde utreda frågan då tider och sträckor annars kan tappa lite av sin charm och mystik?

Vinst igen i TriClub Program Div.4

Som triathlonklubb tar vi precis som i Ironman 70.3 Jönköping förstaplatsen före Terrible Tuesdays Triathlonclub på andra och Triathlon Väst på tredje.

Jojje Borssén summerar

– Det har varit fantastiska dagar med mycket glädje och givetvis mycket allvar i stunden med Camillas historia. Att hon och Lorentz kommer i mål har inte varit helt självklart då utmaningen varit väldigt stor för dem.

Sammanhållningen, stämningen, samtalen och middagarna med adepterna har varit så inspirerande och givande. Vi tackar för förtroendet att coacha er alla och hoppas att vi ses framöver i och med vårt nya guldmedlemskap.

Nästa coachingsäsong startar 1 oktober. Redan 15-16 september kör vi kick-off i Borås för alla som vill hänga med kommande säsong. Ett perfekt sätt att börja resan mot nya mål!

 

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.